Verschil iPhone 12 en 13 Pro: welke is beter?

28 November 2022 - read time
Verschil iPhone 12 en 13 Pro: welke is beter?

De iPhone 12 en iPhone 13 Pro. Ze schelen slechts één jaar. Maar toch zijn ze allebei zó verschillend. In dit artikel leggen we de iPhone 12 refurbished en de iPhone 13 Pro onder een vergrootglas en vertellen we jou kort en krachtig de verschillende tussen beide toestellen.


Verschil iPhone 12 en 13 Pro

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 12 en de 13 Pro in een notendop:

  • Behuizing en gewicht
  • Schermverversingssnelheid
  • Chip
  • Camera-eiland
  • Filmmodus
  • Prijs

Verschil iPhone 12 en 13 Pro in behuizing

De iPhone 12 en iPhone 13 Pro hebben in de basis hetzelfde strakke, hoekige design. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Zo heeft de iPhone 12 een glimmende, glazen achterkant en zijn de randen van het toestel afgewerkt van aluminium. De iPhone 13 Pro heeft daarentegen een matglazen achterkant en een roestvrijstalen rand. Daarnaast is de scherminkeping van de 13 Pro iets gekrompen, waardoor je relatief meer beeldscherm hebt dan bij de iPhone 12. De iPhone 13 Pro weegt met zijn 204 gram wél iets zwaarder dan de iPhone 12 (164 gram).

Verschil iPhone 12 en 13 Pro naast elkaar

Snellere schermverversingsnelheid op de iPhone 13 Pro

Iets wat opvalt wanneer je beide iPhones in je handen houdt, is de schermverversingssnelheid. De iPhone 13 Pro heeft een snellere schermverversingsnelheid, wat betekent dat beelden vloeiender over het scherm gaan. Dit is een lust voor het oog. De iPhone 13 Pro heeft een schermverversingssnelheid van 120 Hz en bij de iPhone 12 is dit 60 Hz

Chipverschil iPhone 12 en 13 Pro: A14 vs A15

De iPhone 12 beschikt over een A14 Bionic chip. De iPhone 13 Pro beschikt over A15 Bionic chip. We kunnen kort zijn: beide iPhones zijn razendsnel. Maar goed, voor de langere termijn, zal de iPhone 13 Pro nét iets beter blijven presteren. Dit komt ook mede door het RAM-geheugen, wat de hoeveelheid zware taken op zich kan nemen. Bij de iPhone 13 Pro is dit 6GB en bij de iPhone 12 is dit 4GB.

Verschil iPhone 12 en 13 Pro met gamen

Cameraverschil iPhone 12 en 13 Pro

De camera van de iPhone 13 Pro heeft een flinke upgrade gekregen, vergeleken met de iPhone 12. Waar de iPhone 12 over slechts twee lenzen op een relatief klein camera-eiland beschikt, heeft de iPhone 13 Pro maar liefst drie lenzen die ook nog eens in formaat gegroeid zijn. Dit komt de cameraprestaties zeker ten goede. Hoewel de iPhone 12 schitterende foto’s maakt, beschikt de iPhone 12 ‘slechts’ over een groothoek- en een ultragroothoeklens bestaande uit 12 megapixels. De iPhone 13 heeft dit ook maar beschikt óók over een 12 megapixel telelens. Filmen met de 13 Pro doe je haarscherp in ProRes-kwaliteit en fotograferen kan je haarscherp met Apple ProRaw en fotografische stijlen. Cameraliefhebbers opgelet: de iPhone 13 Pro is jullie betere keuze!

Verschil iPhone 12 en 13 Pro op cameragebied

Filmmodus op de iPhone 13 Pro

We blijven nog even bij de camera. De iPhone 13 Pro beschikt namelijk over Filmmodus. Dit betekent dat je spectaculaire beelden met diepte kan filmen met dit toestel. De diepte die je creëert geeft een extra dramatisch effect wat er echt indrukwekkend uitziet. Je bent slechts een paar tikken op je scherm van deze functie verwijderd.

Filmmodus

Prijsverschil iPhone 12 en 13 Pro

De prijs is misschien wel het grootste verschil tussen beide iPhones. De iPhone 12 refurbished is bij Forza verkrijgbaar vanaf €529,- euro, terwijl de iPhone 13 Pro al gauw €1000,- euro kost. Dat is een aardig verschil en we laten aan jou over of je het de honderden euro’s extra waard vindt.

Conclusie iPhone 12 vs 13 Pro

Ben jij een échte cameraliefhebber? Ga dan voor de iPhone 13 Pro. Neem jij genoegen met al het andere? Dan heb je aan de iPhone 12 meer dan genoeg. Dit toestel is uiteraard ook honderden euro’s goedkoper.

Refurbished iPhone 12 kopen

Bij Forza is de iPhone 12 als refrubished iPhone zeer voordelig verkrijgbaar. De toestellen zijn getoetst aan de hand van strenge kwaliteitseisen en door ervaren technici en professionele software refurbished. Mede hierdoor beschikt Forza over het keurmerk Refurbished. Bestel dus jouw iPhone 12 refurbished op werkdagen of zondagen vóór 22:30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis, met gratis laadaccessoires én drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)!

vergelijking iphone 13 pro iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?