Is de iPhone 12 waterproof?

19 Oktober 2022 - read time
Is de iPhone 12 waterproof?

Is de iPhone 12 waterproof? Nou, dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Zo biedt Apple zelf bijvoorbeeld nog steeds geen garantie tegen waterschade. Maar er zijn nog wel een aantal andere factoren waar je de vraag kan stellen of de iPhone 12 waterproof is. Deze gaan we in dit blogartikel behandelen.


iPhone 12 waterproof, ja of nee?

Het korte antwoord: ja, maar tot op zekere hoogte. Of in dit geval ‘diepte’ (pun intended). De iPhone 12 heeft namelijk een IP68-classificering. Dit betekent dat de iPhone 12 tot een maximale diepte van 6 meter onder water kan voor maximaal 30 minuten. Er zijn echter wel een aantal kanttekening bij deze claim.

iPhone 12 waterproof tegen regen

Hoe waterproof is de iPhone 12?

Zoals gezegd is een van de kanttekeningen dat Apple geen garantie tegen waterschade biedt. Hoe langer je de iPhone 12 gebruikt, des te minder sterk het toestel tegen waterbestendig is. Een opluchting: wanneer je thee, cola of een andere vloeistof over het toestel morst, dien je gewoon op tijd het toestel af te spoelen en droog te maken.

Refurbished iPhone 12 waterproof?

Wanneer je de iPhone 12 refurbished koopt, is deze ook niet waterdicht. Hoe dit kan? Alle refurbished iPhones bij Forza worden opengemaakt voor controle. Daarnaast worden ze intern en aan de buitenkant gereinigd en worden er, waar nodig, onderdelen vervangen. Dankzij dit verfijnde en precieze proces is de waterbestendigheidsstrip aan de binnenkant van de iPhone 12 niet meer functioneel. Hierdoor ontstaat er makkelijker waterschade.

iPhone 12 in water gevallen, wat nu?

Is je iPhone 12 in het water gevallen? Dan bestaat er een mogelijkheid dat de iPhone 12 waterschade opgelopen heeft. Je kunt het volgende doen:

  1. Check of de iPhone 12 vloeistofschade heeft
  2. Schakel de iPhone 12 uit en verwijder accessoires zoals je beschermhoes
  3. Droog de buitenkant af met een doekje
  4. Laat het vocht uit de iPhone lopen
  5. Ga met je iPhone 12 naar een ervaren reparateur

iPhone 12 in water gevallen

Wil je meer weten wat je kunt doen bij waterschade? Lees dan even het artikel waarin we je vertellen wat je moet doen als je iPhone nat is geworden.

Refurbished iPhone kopen

Geïnteresseerd in een nieuwe iPhone? De iPhone 12 is als refurbished iPhone zeer voordelig geprijsd. Bij Forza krijg je drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires. Al onze iPhones zij van A tot Z gecontroleerd en gereinigd. Waar nodig zijn onderdelen vervangen. Dankzij dit zorgvuldige proces beschikken wij over het keurmerk Refurbished. Wanneer je op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur besteld, heb je de iPhone 12 refurbished de volgende dag al in huis!

iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?