Heeft de iPhone 12 5G?

30 September 2022 - read time
Heeft de iPhone 12 5G?

Biedt de iPhone 12 5G-ondersteuning? Het korte antwoord: ja! En niet zomaar 5G! Er zit nog een hele technologie achter die deze razendsnelle verbinding op je iPhone 12 refurbished mogelijk maakt. In dit artikel vertellen we je de mogelijkheden van 5G op je iPhone 12 én hoe je op de iPhone 12 5G aanzetten kan.


iPhone 12 5G-ondersteuning

De iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max ondersteunen als eerste iPhones 5G. Dankzij 5G beschik je over razendsnel internet. De chip in de iPhone is er al. Het enige wat ontbreekt zijn providers die hun capaciteit maximaal kunnen benutten. Op dit moment is 5G vrijwel nauwelijks sneller dan 4G. Dit komt omdat er in Nederland nog een bepaalde hoeveelheid bandbreedte geveild moet worden. Wanneer dit gebeurd is, zullen providers een eigen deel van deze bandbreedte kunnen activeren, wat de 5G-snelheid in Nederland ook zal gaan verhogen. In de Verenigde Staten is dit al wél gebeurd en daar zie je bizar hoger snelheden.

iPhone 12 5G dekking

Waar moet je op letten?

Als je gebruik wil maken van 5G op de iPhone 12, zijn er twee dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te weten of je een mobiel abonnement met 5G-ondersteuning hebt. Dit kun je vaak terugvinden in je contract. Ten tweede is het handig om te controleren of je ook in een gebied woont waar 5G al actief is. Op het moment van schrijven bieden bijna alle providers door heel het land al 5G, maar uitzonderingen zijn daargelaten. Je kan dit checken op de dekkingskaart die op de website van je provider vermeld staat.

iPhone 12 5G aanzetten: hoe moet dat?

Op je iPhone 12 5G aanzetten doe je zo:

 

  1. Ga naar Instellingen
  2. Open Mobiel Netwerk
  3. Druk op ‘Opties mobiele data’
  4. Druk op ‘Gesprekken en data’
  5. Maak de keuze tussen ‘5G aan’ of ‘5G automatisch’

Bij ‘5G aan’ zal je iPhone 12 5G altijd aanzetten, zelfs als het bereik een stuk minder is en je iPhone meer moeite moet doen om verbinding te behouden. Bij ‘5G automatisch’ gaat je iPhone iets losser om met verbinding en schakel sneller naar 4G over als die verbinding sterker is.

iPhone 12 5G aanzetten

Refurbished iPhone kopen

Nu jij weet hoe je op je iPhone 12 5G moet activeren, kan je gebruik maken van het nieuwe netwerk. Bij Forza Refurbished hebben we meerdere refurbished iPhones die 5G-ondersteunen. Al onze toestellen zijn op meer dan 50 punten gecontroleerd. Hierbij zijn onderdelen gerepareerd, vervangen en gereinigd. Dankzij die nauwkeurige proces beschikken wij over het keurmerk Refurbished, waardoor jij verzekerd bent van de beste kwaliteit refurbished iPhones. Bestel je nieuwe toestel bij Forza op werk- of zondagen vóór 22:30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis! Samen met maar liefst drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires.

iphone 12
← Vorige Volgende →