Batterijpercentage iPhone 12, hoe krijg ik dat?

24 Oktober 2022 - read time
Batterijpercentage iPhone 12, hoe krijg ik dat?

Sinds de introductie van de iPhone X in het najaar van 2017 heeft Apple het batterijpercentage op het beeldscherm weggehaald. Dit deed Apple omdat het vanwege het vernieuwde design en de bijbehorende scherminkeping bovenin ruimte moest besparen. Maar, wees gerust! Sinds iOS 16 is het mogelijk om het batterijpercentage op je iPhone 12 weer te tonen. Wij leggen je uit hoe.


Batterijpercentage iPhone 12 instellen

Apple heeft met iOS 16 het mogelijk gemaakt om je batterijpercentage op je iPhone 12 weer te tonen. Dit keer staat het percentage ‘in’ de batterij, in plaats van ernaast. Er is immers nog steeds niet genoeg ruimte boven in het scherm om het percentage ernaast te zetten. Het batterijpercentage op je iPhone 12 instellen doe je zo:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Scroll naar ‘Batterij’ en druk daarop
  3. Schuif bij ‘Batterijpercentage’ het bolletje in de schakelaar naar rechts

Batterijpercentage iPhone 12 instellen

Let wel: je iPhone 12 moet op iOS 16 draaien als je gebruik wil maken van deze functie. Weet je niet hoe je je iPhone moet update? Lees dan dit artikel.

iPhone 12 batterij

De iPhone 12 heeft een batterijcapaciteit van 2815 mAh. Met de iPhone 12 kan je dus lang genoeg op een lading de dag door. Bij intensief gebruik, zoals een dagje fotografen en filmen, zal het toestel wel aan de lader moet leggen. Volgens Apple is de batterijduur van de iPhone 12 dermate goed dat je er 17 uur video’s op kan kijken en 65 uur ongestoord muziek of andere audio op kan luisteren.

iPhone 12 batterij opladen met MagSafe

De iPhone 12 is een van de eerste iPhones die MagSafe-ondersteuning biedt. Hierdoor kan je, als je een MagSafe-geschikte draadloze oplader hebt, je iPhone super efficiënt draadloos opladen. Dit gebeurt via magnetisme, wat de naam het begrip ‘Mag’ in ‘MagSafe’ verklaart. ‘Safe’ daarentegen staat voor de ‘veilige’ en stabiele manier waarop de iPhone 12 batterij draadloos wordt opgeladen.

iPhone 12 batterij MagSafe

Batterijpercentage iPhone 12 besparen

Hoewel de iPhone 12 batterij ijzersterk is, zijn er altijd moment dat je geen oplader of oplaadpunt bij de hand hebt. Gelukkig zijn er enkele tips om het batterijpercentage op je iPhone 12 te besparen:

1.     Maak gebruik van ‘Donkere modus’

2.     Zet ‘Enegriebesparingsmodus’ aan

3.     Zet ‘Automatisch verversen’ uit

4.     Zet ‘Automatische locatievoorziening’ uit

 

In het filmpje hieronder vind je meer tips hoe je je iPhone 12 batterij kan besparen.

 

Refurbished iPhone kopen

Hopelijk hebben we je met dit artikel geholpen hoe je het batterijpercentage op je iPhone 12 kan laten verschijnen. Merk je dat je iPhone 12 toe is aan vervanging? Is het toestel stuk, of is de batterij slechter geworden. Stuur je iPhone 12 dan naar ons op, krijg er een leuke inruilwaarde voor terug en schaf een refurbished iPhone bij Forza aan. Deze toestellen zijn naar volledige technische nieuwstaat teruggebracht. We beschikken met trots over het keurmerk Refurbished, dus je hebt geheid de beste refurbished kwaliteit in handen. Daarnaast krijg je drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop. Bestel op werk- of zondagen vóór 22:30 uur en je hebt je nieuwe refurbished iPhone de volgende dag al in huis!

iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?