iPhone camera werkt niet, wat moet ik doen?

iPhone camera werkt niet, wat moet ik doen?

De kans is groot dat, als je een iPhone hebt, deze gebruikt om geweldige foto’s mee te maken. Je iPhone draag je altijd bij je, de camera functies zijn enorm uitgebreid en je kunt er betere foto’s mee maken dan met menig fototoestel. Maar wat doe je als de iPhone camera niet werkt? We geven je een paar tips die je kunt proberen, vóórdat je besluit om met je iPhone naar een reparatiepunt te gaan.


iPhone camera-app werkt niet

iPhone camera-app afsluiten appkiezer

Als je iPhone camera niet werkt, zit het probleem vaak in de camera-app. Het beeld is dan meestal zwart. Probeer in dat geval de app volledig af te sluiten en deze opnieuw op te starten. Je doet dit door de appkiezer te openen en hier de camera-app naar boven weg te vegen. Op iPhones met de thuisknop, zoals de iPhone SE 2020 refurbished, druk je tweemaal op de thuisknop. Op iPhones zonder thuisknop, zoals de iPhone 11 refurbished, veeg je vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Stop halverwege en laat dan los. Soms kan de camera-app conflicteren met andere openstaande apps hebben. Probeer ook eens alle openstaande apps via de appkiezer af te sluiten. Heb je dit geprobeerd en werkt je iPhone camera nog steeds niet?

Controleer je camera in andere apps

Open een app die gebruikmaakt van je iPhone-camera (FaceTime, Instagram, FaceBook) en controleer hier de werking van je camera. Maak hierbij gebruik van zowel de main- als frontcamera. Werken beide camera’s in andere apps wel? Dan heb je waarschijnlijk een probleem met je iOS-software. Controleer in dat geval, in de Instellingen-app, of de nieuwste software-update geïnstalleerd staat op je iPhone. Als dat niet het geval is, werk deze dan bij en controleer het nog eens. Doet één van de twee camera’s het niet? Dan is de kans groot dat je een hardware mankement hebt. In dat geval moet je op zoek naar een reparatiepunt.

iPhone resetten

iPhone resetten

Blijft het beeld van je iPhone camera zwart? Of crasht de app continu? Veel problemen die je met je refurbished iPhone ervaart, kun je vaak eenvoudig verhelpen door het toestel te resetten. Dit is dus zeker het proberen waard als je iPhone camera niet werkt. Bij resetten druk je knoppen gecombineerd of in een bepaalde volghorde in. Hierdoor start het toestel opnieuw op, zonder dat je gegevens of apps kwijtraakt. Het resetten werkt niet bij elke iPhone hetzelfde. Je iPhone resetten doe je zo.

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Als je iPhone camera nog steeds niet werkt, is je iPhone naar fabrieksinstellingen terugzetten een laatste redmiddel. Hierbij zet je het toestel terug naar het moment dat je hem kocht en gaan je instellingen en gegevens wél verloren. Een reservekopie maken is dan wel aangeraden, want zo gaan er geen gegevens verloren.

Conclusie iPhone camera werkt niet

Als je iPhone camera niet werkt, zijn er een aantal dingen die je kunt proberen voordat je besluit met je iPhone naar een reparatiepunt te gaan. Vaak los je het probleem op door de camera-app geforceerd af te sluiten of de iPhone te resetten. Ook kun je het toestel op software-updates controleren en je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Werkt je iPhone camera, of één ervan, nog steeds niet? Dan is de kans groot dat je een hardware mankement hebt. In dat geval moet je op zoek naar een reparatiepunt.

Refurbished iPhone kopen

Werkt je iPhone camera niet meer en zie je het niet zitten om een reparatiepunt op te zoeken, omdat je binnenkort tóch al een nieuwe iPhone wilde kopen? Overweeg dan zeker een refurbished iPhone van Forza. We hebben een groot assortiment, alle iPhones zijn 100% technisch functioneel, tot 60% voordeliger dan nieuw en worden standaard geleverd met nieuwe laadaccessoires én 2 jaar garantie! Je vindt dus gegarandeerd een goede deal!

tips & tricks iphone camera
← Vorige Volgende →