iPhone SE 2020 waterdicht? Dat ligt eraan.

iPhone SE 2020 waterdicht? Dat ligt eraan.

De iPhone SE 2020 refurbished is een compacte alleskunner, maar of deze alleskunner een duik in het zwembad overleefd is maar de vraag. In dit artikel leggen we je uit wat een IP-classificering is, wat je moet doen wanneer je iPhone in contact met water komt en of de iPhone SE 2020 waterdicht is!


iPhone SE 2020 waterdicht, ja of nee?

Het antwoord is kort: nee, de iPhone SE 2020 is niet waterdicht. Dat betekent dat je er niet mee kan zwemmen of te lang onder water kan houden. Wél is de iPhone SE 2020 waterbestendig. De iPhone SE 2020 heeft een IP67-classificering, wat betekent dat deze alleskunner tot 30 minuten lang op maximaal 1 meter kan overleven. Maar let op! Er zitten haken en ogen aan deze voorwaarde.

iPhone SE 2020 onder water

De haken en ogen aan deze voorwaarde is dat Apple geen garantie tegen waterschade biedt. Daarnaast neemt de waterbestendigheid af naar mate je de iPhone langer in gebruik hebt. Morsen over de iPhone is daarentegen geen probleem. Wanneer je een keer thee, koffie of een andere vloeistof over de iPhone SE 2020 morst, is het gewoon een kwestie van tijdig het toestel afspoelen en droogmaken.

iPhone SE 2020 waterschade

Refurbished iPhone SE 2020 ook niet waterdicht

Wanneer je een iPhone SE 2020 refurbished koopt bij Forza, is deze ook niet waterdicht. Dit komt omdat de iPhones bij ons open worden geschroefd en vervolgens op tientallen punten geanalyseerd worden door ervaren technici. Doordat de iPhone is opengemaakt, is de strip aan de binnenkant van de iPhone niet meer functioneel, waardoor er makkelijker waterschade zou kunnen ontstaan.

iPhone SE 2020 nat geworden?

Is je iPhone SE 2020 nat geworden? Dan is er kans dat je iPhone SE 2020 waterschade opgelopen heeft. Dit is wat je het beste kan doen:

  1. Controleer of het toestel vloeistofschade heeft
  2. Zet het toestel uit en verwijder alle accessoires, zoals je hoes
  3. Droog de buitenkant af
  4. Laat het vocht uit de iPhone lopen
  5. Breng het toestel eventueel naar een ervaren reparateur

Meer vragen over wat te doen bij een iPhone SE 2020 met waterschade? Lees dan het artikel over wat je moet doen als je iPhone nat is geworden.

Refurbished iPhone kopen

Heb je al een iPhone SE 2020, of ben je nog zoekende? Neem dan gauw een kijkje in onze webshop! Bij Forza is de iPhone SE 2020 refurbished namelijk schrikbarend scherp geprijsd. Met een refurbished iPhone bespaar je tot tientallen euro’s vergeleken met nieuw. Daarnaast geniet je van twee jaar garantie en krijg je gratis laadaccessoires meegeleverd. Op zondag en werkdagen vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

iphone se 2020
← Vorige Volgende →