iPhone XS vs SE 2020, wat is het verschil?

iPhone XS vs SE 2020, wat is het verschil?

Hét vlaggenschip van Apple uit 2018 is de iPhone XS. Het is de beste iPhone die Apple in dat jaar uitbracht, maar het toestel heeft stevige concurrentie van de compacte iPhone SE 2020. Wat is het verschil tussen beide iPhones en welke past het best bij jou? Alles over de iPhone XS vs SE 2020 lees je hier.


Een enorm prijsverschil

De iPhone XS is uitgebracht in 2018 en had een enorme introductieprijs vanaf €1.159. Kosten noch moeite zijn bij dit toestel bespaard, dat dan weer wel. Gelukkig kun je bij Forza dit toestel wél betaalbaar kopen als refurbished iPhone. Twee jaar later verscheen de iPhone SE 2020, een toestel die wél met oog voor budget is ontworpen. Dat zie je terug in de introductieprijs vanaf slechts €489. Waar komt dit enorme verschil in prijs dan vandaan?

Beeldscherm verschil iPhone XS vs SE 2020

De iPhone XS refurbished is met een duur 5.8-inch (14.50 cm) OLED-scherm uitgerust. Bij OLED spatten kleuren van het scherm af, de kleur zwart is écht perfect zwart en de resolutie is hoog. Hierdoor kun je de kleinste details en letters goed zien. De iPhone SE 2020 refurbished heeft het goedkopere standaard 4.7-inch (11.75 cm) LCD-scherm. Veel oudere iPhones hebben dat ook. Het is beduidend kleiner, de resolutie ligt lager en het is niet randloos. Wél is dit formaat scherm volledig met je duim te bedienen, iets wat bij de iPhone XS een stuk moeilijker is.

iPhone XS OLED-scherm

Roestvrijstaal vs aluminium

Voor de toestelranden van de iPhone XS heeft Apple chirurgisch roestvrijstaal gebruikt. Dit ziet er premium uit en het is stevig, maar het is ook duur. De iPhone SE 2020 heeft hoogwaardig aluminium. Veel iPhones hebben dat en het is goedkoper in productie. Dat verschil merk jij terug in de portemonnee.

iPhone SE 2020, de kleine krachtige iPhone

De snelheid van de iPhone 11 Pro (!) zit in de body van de iPhone SE 2020. De A13-chip kan recente games, de nieuwste mogelijkheden tot augmented reality en multitasking moeiteloos aan. Volgens Apple zou de A13-chip 20% sneller en 40% energiezuiniger zijn dan de A12-chip van de iPhone XS. Bij dergelijke zware taken zou het verschil merkbaar zijn. Bij alledaags basisgebruik is het verschil millisecondenwerk en zijn beide iPhones nagenoeg even snel in gebruik.

Camera verschil iPhone XS vs SE 2020

De iPhone SE 2020 heeft de beste single camera die op een iPhone te vinden is. De A13-chip en de camerasoftware zijn zó goed, dat deze iPhone veel camerafuncties bezit die vlaggenschepen als de iPhone XS óók hebben. Denk aan 12-MP foto’s, Portretmodus, 4K-video’s en QuickTake. Het enige waar de iPhone SE 2020 het écht op aflegt, is inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De iPhone XS heeft namelijk een tweede lens. Met deze telelens haal je verre objecten dichterbij om ze ook dán scherp op beeld vast te leggen. Beide iPhones hebben een frontcamera die filmt in Full HD en fotografeert in 7-MP.

Camera iPhone SE 2020

Face ID vs Touch ID

De iPhone XS ontgrendel je via Face ID, door ernaar te kijken dus. Dit toestel heeft namelijk geen thuisknop meer. De iPhone SE 2020 heeft dat wel en ontgrendel je dus via de vingerafdrukscanner Touch ID.

Dual-sim ondersteuning

De iPhone XS is de eerste iPhone die je met twee simkaarten (één fysieke, één digitale) kunt gebruiken. Dat is handig, want zo kun je werk en privé gescheiden houden. De iPhone SE 2020 ondersteunt dat óók.

Conclusie verschil iPhone XS vs SE 2020

Het verschil tussen de iPhone XS en iPhone SE 2020 is groot. De iPhone XS is de premium en dure iPhone van de twee. Dat komt door het betere OLED-scherm, de dubbele camera achterop, stevige roestvrijstalen randen en de Face ID-ontgrendelfunctie. De kleine iPhone SE 2020 heeft niet de allerbeste materialen en technieken aan boord. Toch laat dit toestel zich niet zomaar ondersneeuwen. De iPhone SE 2020 is sneller, heeft de beste single camera achterop, is door zijn formaat een stuk handzamer in gebruik en is lekker voordelig. Zéker het overwegen waard dus! Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

iPhone XS vs SE 2020 kopen

Refurbished iPhone kopen

Wat je voorkeur ook is, met beide iPhones maak je geen verkeerde keuze. Koop je nieuwe iPhone refurbished bij Forza. Dat is 100% technisch functioneel, nét zo betrouwbaar als nieuw, vele malen voordeliger dan nieuw én je krijgt er een lange garantie bij: 2 jaar. Daarnaast krijg je er nieuwe laadaccessoires bij én voorzien we je aankoop van een hoes + screenprotector, indien je kiest voor licht- of zichtbaar gebruikt. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd! This Is Forza.

verschillen iphone xs iphone se 2020
← Vorige Volgende →