Nachtmodus op iPhone-camera gebruiken

19 Augustus 2021 - read time
Nachtmodus op iPhone-camera gebruiken

Sinds 2019 beschikken sommige iPhone-camera’s over een Nachtmodus, waarmee je ook bij weinig licht mooi beeldmateriaal kunt maken. Op welke iPhones kun je deze Nachtmodus gebruiken? En hoe zet je deze Nachtmodus aan? Je leest het hier.


Nachtmodus, een functie uit 2019

In 2019 introduceerde Apple de iPhone 11. De krachtige A13-Bionic chip in combinatie met een geweldig camerasysteem maakt een nieuwe functie mogelijk: Nachtmodus. Deze functie stelt je in staat om mooie foto’s en video’s te maken in situaties met weinig licht. Tijdens een feestje of een avondwandeling maak je dus eindelijk nét zo mooi beeldmateriaal als overdag.

Nachtmodus, beschikbaar op deze iPhones

Nachtmodus is in 2019 geïntroduceerd en dus alléén op de nieuwere iPhone-modellen beschikbaar. Concreet gaat het om de volgende iPhones:

Er is wel een verschil in hoe je deze Nachtmodus gebruikt. Bij de iPhone 11-serie kun je deze functie alléén met de standaard groothoekcamera gebruiken. Bij de iPhone 12-serie en iPhone 13-serie werkt de Nachtmodus met elke camera. De groothoek- ultragroothoek- en selfiecamera dus.

Nachtmodus iPhone aanzetten

Hoe zet je Nachtmodus op iPhone aan?

Als je een foto wilt maken, bepaalt je iPhone met behulp van omgevingslichtsensoren of de camerafunctie ingeschakeld moet worden. Zodra er weinig licht wordt gedetecteerd, zal er bovenaan een icoontje met hierin een maan verschijnen. Als je op dit icoon tikt, wordt het geel en is de Nachtmodus geactiveerd. Je ziet dan ook meteen de belichtingstijd die gebruikt gaat worden.

Zó werkt de Nachtmodus

Als Nachtmodus aanstaat, berekent de iPhone de optimale sluitertijd aan de hand van de hoeveelheid licht. Hoe donkerder het is, hoe langer de iPhone erover doet om de foto te maken. Doordat de sluiter langer openblijft, krijgt het meer licht binnen. Ook maakt de camera meerdere foto’s. De software analyseert daarna de gemaakte foto’s en voegt dit samen tot één geoptimaliseerde foto met zo min mogelijk ruis.

Nachtmodus iPhone gebruiken

Bovenaan de cameraknop verschijnt een schuifregelaar, waarbij je zelf de opnametijd kunt aanpassen. Als je vervolgens op de cameraknop drukt, wordt deze schuifregelaar een timer die aftelt tot het einde van de opnametijd. Tot die tijd dien je de iPhone zo stil mogelijk te houden. Je kunt zelf met deze schuifregelaar experimenteren om zo tot het beste eindresultaat te komen.

Houd de iPhone zo stil mogelijk

Beeldmateriaal in de Nachtmodus maken duurt langer dan gebruikelijk. Het is belangrijk om de iPhone zo stil mogelijk te houden. Zorg er ook voor dat het voorwerp of persoon zo stil mogelijk staat. Zo voorkom je dat je wazig beeldmateriaal krijgt. Het beste resultaat krijg je door de iPhone met een statief te gebruiken, al is dat niet handig als je onderweg bent. Ook kun je een raster aanzetten in de camera-app van je iPhone. Deze hulplijnen helpen je om het toestel zo stil mogelijk te houden terwijl je de foto in Nachtmodus maakt.

Refurbished iPhone met Nachtmodus kopen

Heb je nu nog een oude iPhone en wil je voordelig upgraden naar een toestel die over deze functie beschikt? Bij Forza kun je de iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 12 én iPhone 12 Mini als refurbished iPhone kopen. Dat is voordeliger en nét zo goed als nieuw. Daarnaast krijg je er gratis 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en nieuwe laadaccessoires bij. Ook heb je jouw aankoop morgen al in huis indien je zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur bestelt!

iphone camera
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?