iPad Pro, de krachtigste serie van Apple

16 Augustus 2021 - read time
iPad Pro, de krachtigste serie van Apple

De iPad Pro is, zoals de naam al doet vermoeden, een tablet die je professioneel kunt gebruiken. iPads uit de Pro-serie zijn enorm krachtig, veelzijdig in gebruik en geschikt voor het zware werk. Niet alleen voor professioneel gebruik is de iPad Pro geschikt, ook als je de snelste tablet zoekt en vaak grafisch intensieve games speelt, moet je bij iPads uit de Pro-serie zijn.


iPad Pro, voor professioneel gebruik

Veel werkgeheugen en de snelste chip van het moment stopt Apple standaard in de iPad Pro. Dit maakt de iPad razendsnel in gebruik en opgewassen tegen het zware werk. Hierdoor kun je bijvoorbeeld probleemloos 3D renderen, foto’s bewerken in Photoshop en illustraties maken in InDesign. De iPad Pro is daarnaast standaard voorzien van het grootste beeldscherm: 12.9-inch (32.25 cm) Hierdoor heb je veel werkplek en overzicht. Op de nieuwere modellen is een usb-c aansluiting aanwezig. Hierop kun je veel externe accessoires aansluiten, zoals een monitor, camera of harde schijf. Dit maakt de iPad Pro al met al geschikt voor professionals.

iPad Pro, geschikt voor fanatieke gamers

Als je van gamen houdt en dit ook graag onderweg wilt doen, is de iPad Pro hier uitstekend geschikt voor. Deze tablet laat veeleisende games vol graphics soepel werken. Bij een potje Fortnite of Call Of Duty laat de tablet je niet in de steek en de batterij houdt het uren vol. Je kunt dus prima een autorit of vakantievlucht overbruggen.

Welke iPads vallen onder de Pro-serie?

De iPad Pro is voor het eerst uitgebracht in 2015. Elk jaar, met uitzondering van 2019, is er een iPad Pro verschenen. Gezien de leeftijd beperken we ons tot de iPad Pro’s die vanaf 2017 zijn uitgebracht. Dit omdat deze modellen eenvoudig nieuw of als refurbished iPad verkrijgbaar zijn en goed mee kunnen in deze tijd.

iPad Pro 2017

iPad Pro 2017

De iPad Pro 2017 is een doorsnee variant. De tablet beschikt over een standaard 12.9-inch scherm en is ook verkrijgbaar in een kleinere 10.5-inch variant. Het scherm betreft een LCD-scherm. Ook is de tablet aan de voorzijde van een thuisknop met Touch ID voorzien. De A10-chip in de tablet is niet extreem snel, maar ook zeker niet langzaam. Zware games spelen, augmented-reality apps gebruiken en meerdere apps tegelijk gebruiken kun je er gewoon mee doen.

iPad Pro 2018

iPad Pro 2018

De iPad Pro 2018 refurbished is van een nieuw design voorzien. De tablet is kleiner, maar het scherm is even groot. Dat komt door het toestel-vullende scherm. Deze is gemaakt van geoptimaliseerd LCD en laat kleuren wat mooier zien. De thuisknop is verdwenen. Deze tablet moet je dan ook ontgrendelen via Face ID. De A12-chip in de iPad Pro 2018 heeft volgens Apple een dubbele grafische performance en een 90% snellere CPU. Hierdoor wordt de kans op haperingen bij de echt zware taken tot een minimum beperkt.

iPad Pro 2020

iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 ziet er hetzelfde uit, maar heeft voor het eerst een dubbele camera. Met de ultragroothoeklens leg je tot 4 keer meer beeld vast. Foto's bewerk je direct op de iPad, want de krachtige A12Z Bionic chip kan zware programma's gemakkelijk aan. De iPad Pro 2020 heeft een ingebouwde LIDAR Scanner. Het is een techniek waarmee een apparaat de omgeving kan scannen en zo afstanden tot objecten kan berekenen. Het is vooral bedoeld om Augmented Reality ervaringen te verbeteren.

iPad Air, een goed alternatief

De iPad Air-serie is de lichtgewicht en krachtige allround-serie van Apple iPad. Deze serie is iets voordeliger, terwijl de nieuwere modellen wat kracht en functionaliteiten betreft steeds meer in de buurt komen van de iPad Pro. Ook lijken de nieuwere modellen in de Air-serie qua uiterlijk sterk op de iPad Pro. De iPad Air is dan ook een goed alternatief.

iPad Pro refurbished kopen

De iPad Pro 2018 kun je bij Forza refurbished kopen. Zowel de 11-inch als de 12.9-inch zijn refurbished verkrijgbaar. Refurbished is nét zo goed én een stuk voordeliger dan nieuw. Elke iPad Pro is in technische nieuwstaat teruggebracht door deze op tientallen technische punten te controleren. Omdat we over het Keurmerk Refurbished beschikken en 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) geven, ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

ipad pro ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?