Camera iPhone XS vs 11, wat is het verschil?

14 Maart 2021 - read time
Camera iPhone XS vs 11, wat is het verschil?

Vind je het belangrijk om goede foto’s en video’s met je smartphone te kunnen maken? Dan zit je bij Apple goed, want veel iPhones beschikken over een uitstekend camerasysteem. De iPhone XS (2018) en de iPhone 11 (2019) hebben beide een dubbel camerasysteem met uitgebreide mogelijkheden. Maar wat is het verschil tussen de camera van de iPhone XS en iPhone 11?


iPhone XS vs iPhone 11: groothoek camera met klein verschil

De iPhone XS refurbished en de iPhone 11 refurbished hebben beide een 12-megapixel groothoekcamera. Deze camera kan 2x optisch inzoomen. Hierdoor kun je twee keer zo dicht bij objecten komen, waardoor je óók objecten die zich wat verder weg bevinden scherp op beeld krijgt. Dat is vooral handig voor het maken van alledaagse foto’s. De groothoek camera van de iPhone XS en iPhone 11 leent zich ook uitstekend voor het maken van panoramafoto’s, portretfoto’s, en meer.

Nachtfoto camera verschil iPhone XS en 11

Wat de groothoek camera van de iPhone 11 wel kan ten opzichte van de iPhone XS, is goede nachtfoto’s maken. De camera detecteert te weinig licht en maakt vervolgens een foto met een langere belichtingstijd. Hierdoor krijgen foto’s veel meer details en bijna geen ruis meer. Bij de iPhone XS-camera ontbreekt deze functie, waardoor foto’s er in het donker beduidend minder uitzien.

Verschil camera iPhone XS en 11: telelens

Digitale zoom verschil camera iPhone XS vs 11

De tweede camera van de iPhone XS is een telelens en beschikt over 10x digitale zoom. Dit houdt in dat je een al gemaakt beeld tot 10x kunt vergroten, zodat het lijkt alsof het object op de foto groter is. Hierbij gaat dan nauwelijks kwaliteit verloren. De iPhone 11 heeft deze camera niet en dat verschil ga je merken. Dit toestel kan slechts 5x digitaal inzoomen, waardoor je beperkter beelden dichterbij kunt halen zonder kwaliteitsverlies. Sta je ver achteraan bij een concert of wil je een kerktoren in de verte gedetailleerd vastleggen? Dan is de iPhone XS camera hier beter toe in staat.

Verschil camera iPhone XS en 11: ultragroothoeklens

Verschil ultragroothoek camera iPhone XS en 11

De tweede camera van de iPhone 11 is een ultragroothoeklens. Hiermee kun je brede foto’s maken met een gezichtsveld tot 120 graden. Dat is ideaal voor het fotograferen van complete gebouwen, weidse landschappen en grote groepen mensen. De iPhone XS camera kan dit niet en dat verschil zie je. Het is lastiger om veel op één beeld vast te leggen. Om met de iPhone XS camera hetzelfde effect te kunnen krijgen, moet je veel verder weg gaan staan.

Frontcamera verschil iPhone XS vs 11

Nog een verschil tussen de camera van de iPhone XS en iPhone 11 is te vinden aan de voorkant. De iPhone 11 is namelijk de eerste iPhone die beschikt over een 12-megapixel frontcamera, waarmee je kunt filmen in 4K Ultra HD. Hiermee troeft het de iPhone XS af, want dit toestel beschikt over slechts 7-megapixel en de filmkwaliteit is niet hoger dan 1080p Full HD. Dit is nog steeds uitstekend, maar bij de iPhone 11 zijn selfies en videobelgesprekken van een nóg hogere kwaliteit. Er is zelfs een nieuwe camerafunctie: Slofie. Dat is een vertraagde video van jezelf en dat levert gedetailleerd en vermakelijk beeldmateriaal op.

Audiozoom, mogelijk vanaf iPhone 11

Een laatste verschil tussen de iPhone XS en iPhone 11 camera, is audiozoom. Bij deze functie versterkt het geluid tijdens een video naar verhouding mee op het moment dat je inzoomt. Sta je achteraan bij een concert en zoom je in op je favoriete artiest, dan wordt het geluid óók sterker en blijft het niet achter ten opzichte van het beeld. Het zorgt voor realistischer beeldmateriaal.

Conclusie camera-verschil iPhone XS vs 11

Als je naar de camera’s in zijn totaliteit kijkt, is de iPhone 11 de winnaar. Dit toestel heeft een betere frontcamera en heeft met de Nachtmodus een waardevolle extra toevoeging. Dit toestel is ook beter geschikt als je veel dingen op één beeld wilt vastleggen, want de iPhone 11 beschikt over een ultragroothoek camera. Wél wint de iPhone XS het als het aankomt op inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor maak je mooiere close-up foto’s. Welke refurbished iPhone je ook kiest, je kunt er fantastische foto’s mee maken.

Bekijk iPhone XS Bekijk iPhone 11

verschillen iphone xs iphone 11 camera
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?