Alles over iPhone X: specs en info

Apple bestond in 2017 tien jaar en het bedrijf vierde dit groots met de introductie van de iPhone X (tien). Dit toestel zette de smartphonewereld volledig op zijn kop. Specs als een randloos OLED-beeldscherm én Face ID gezichtsherkenning werden voor het eerst op de iPhone X geïntroduceerd en hebben de smartphonewereld veranderd. Deze technieken bestonden al eerder, maar werden pas écht omarmd na de introductie van Apple in 2017. Wat haal je met de refurbished iPhone X in huis? Je leest het hier.

In dit artikel

iPhone X: jubileumopvolger van de iPhone 8

De iPhone X is de jubileum-iPhone van Apple en is uitgebracht in 2017. Het is de krachtige en veelzijdige opvolger van de iPhone 8, die een half jaar eerder op de markt verscheen. Dé grote voordelen van de refurbished iPhone X ten opzichte van zijn voorganger zijn:

  • Een randloos 5.8 inch beeldscherm
  • Een OLED-beeldscherm
  • Face ID ontgrendelfunctie
  • Een behuizing van roestvrijstaal

iPhone X: design

Kleuren iPhone X

Design

iPhone X

Lengte 143.6 mm
Breedte 70.9 mm
Dikte 7.7 mm
Gewicht 174 gram
Afwerking achterkant Glas
Afwerking behuizing Roestvrij staal
Beschikbare kleuren Space Grey, Silver

Bij de iPhone X heeft Apple het design compleet veranderd. Voor het eerst is het toestel een stuk groter en heeft de aluminium behuizing plaatsgemaakt voor roestvrijstaal. Het ziet er premium uit, het is beter bestand tegen vallen en stoten én het toestel is er wat zwaarder door geworden. Hierdoor ligt het fijn in de hand en voelt het ook premium aan. Bij de refurbished iPhone X kiest Apple ervoor om de kleur Gold uit het assortiment te halen. Je kunt dit toestel dus uitsluitend kopen in de kleuren Space Grey en Silver.

iPhone X: beeldscherm

Beeldscherm

iPhone XS

Type OLED
Diagonaal in inch 5.8 inch
Diagonaal in cm 14.50 cm
Resolutie 2436 X 1125 pixels
Pixels per inch 458

De iPhone X is het eerste toestel van Apple dat over een randloos beeldscherm beschikt. De homeknop is verdwenen en hierdoor is meer ruimte voor het beeldscherm ontstaan. Het is gemaakt van OLED, door Apple ook wel Super Retina genoemd. Omdat dit buigzaam is kan het strak op de rand afgewerkt worden. Hét voordeel van OLED is dat elke individuele pixel aan- en uitgezet kan worden. Bij de kleur zwart staat de pixel simpelweg uit. Dit zorgt voor extreem mooie kleurcontrasten en het is óók nog eens energiezuinig, dus goed voor de accuduur. Met een resolutie van 2436 X 1125 pixels, wat neerkomt op 458 pixels per inch, komt elk klein detail goed naar voren.

iPhone X: snelheid

Snelheid

iPhone X

Processor A11 bionic
Aantal kernen 6
Werkgeheugen 3GB

De A11 Bionic chip die in de iPhone X verwerkt zit, is ook gebruikt bij de iPhone 8. Beide toestellen zijn dus even snel. De processor heeft zes kernen. Daarvan zijn er vier speciaal voor de lichtere taken en twee voor het zware werk. Hierdoor is de refurbished iPhone X altijd razendsnel en wordt geen onnodige accu verspild. De A11 chip is nog altijd bijzonder krachtig, waardoor games soepel draaien en je moeiteloos meerdere apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Van haperingen zal je de komende jaren geen last hebben bij het gebruik van de refurbished iPhone X.

iPhone X: batterij

Batterij

iPhone X

Capaciteit 2715 mAh
Accuduur 21 uur
Accuduur internetten via wifi 9 uur en 30 minuten
Accuduur internetten via 4G 8 uur en 45 minuten
Laadtijd van 0% naar 100% 3 uur en 5 minuten
Procent vol na 30 minuten 20%
Standaard oplader 5 Watt
Geschikt voor draadloos laden ✔️
Geschikt voor snelladen ✔️

De iPhone X-batterij heeft een capaciteit van 2715 mAh. In combinatie met de energiezuinige A11-chip en het energiezuinige OLED-beeldscherm kun je bij normaal gebruik +/- 21 uur met een volle accu vooruit. De batterij van de refurbished iPhone X kun je draadloos opladen, snelladen én normaal opladen met de standaard meegeleverde 5 Watt laadaccessoires.

iPhone X: frontcamera

Frontcamera

iPhone X

Resolutie 7 megapixel
Videoresolutie Full HD
Unieke eigenschap Face ID

Net zoals met bijna elke iPhone, kun je met de frontcamera van de refurbished iPhone X foto’s maken in 7-megapixel en filmen in Full HD. Foto’s, filmpjes en belgesprekken zijn dus van hoge kwaliteit. Uniek aan de frontcamera van de iPhone X is de nieuwe functie Face ID. Dit is een gezichtsherkenningstechniek waarmee je de iPhone X kunt ontgrendelen door ernaar te kijken. Hierover later meer. Dit is het eerste toestel dat Face ID mogelijk maakt.

iPhone X: camera

Smart HDR camera iPhone X

Camera

iPhone X

Resolutie 2x 12 megapixel
Soort camera Grooshoek en telelens
Videoresolutie 4K
Unieke eigenschap Smart HDR

De iPhone X heeft twee 12 megapixel camera’s: een groothoek- en een telelens. Dankzij de groothoeklens krijg je eenvoudig meer in beeld dan bij een normale lens. De telelens zorgt ervoor dat je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Nieuw bij de iPhone X is Smart HDR (High Dynamic Range), waarbij meerdere foto’s worden gemaakt en de camerasoftware de mooiste elementen automatisch combineert voor het beste eindresultaat. Smart HDR zit óók op oudere iPhones, maar bij de iPhone X worden geen drie maar negen foto’s gemaakt. Hierdoor worden foto’s uiteindelijk nóg gedetailleerder en kleurrijker.

iPhone X: waterbestendigheid

Waterbestendigheid

iPhone X

Classificatie IP67
Waterdicht
Waterbestendig ✔️

De iPhone X is waterbestendig, dus een spatje water zal het toestel wel overleven. De iPhone X is niet waterdicht, dus zwemmen is met dit toestel niet mogelijk. Houd er rekening mee dat Apple waterschade niet vergoedt. Bij Forza doen we dit ook niet. De refurbished iPhone X is namelijk opengemaakt ter controle, renovatie en reiniging. Hierdoor kan de waterbestendigheid niet meer worden gegarandeerd.

iPhone X: ontgrendelen

Face ID iPhone X

Ontgrendelen

iPhone X

Face ID ✔️
Touch ID

Als eerste toestel van Apple ontgrendel je de iPhone X door ernaar te kijken. De homeknop met vingerafdrukscanner is verdwenen, dus een ander alternatief was noodzakelijk. Dat is Face ID geworden. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich bovenin een zwarte inkeping, ook wel ‘notch’ genoemd. Hierin zitten sensoren die je gezicht op meer dan 1.000 punten scannen en herkennen. Deze sensoren zijn niet te foppen met een foto en herkennen je gezicht óók als uiterlijke kenmerken veranderen (baard, zonnebril, sjaal). Face ID is dus een betrouwbare en de meest veilige vorm van toestelvergrendeling.

iPhone X: iOS-ondersteuning

iOS-ondersteuning

iPhone X

iOS-versie iOS 14 (actueel)
Te updaten tot iOS 16 (2022)

In de regel ondersteunt Apple iPhones 5 jaar. In 2017 werd de iPhone X geïntroduceerd met het toenmalige iOS 11. Inmiddels zijn we bij iOS 14 aanbeland en er van uitgaande dat Apple alle devices 5 jaar ondersteunt, zou je de refurbished iPhone X tot en met iOS 16 kunt updaten. De specs van de iPhone X zijn alleen zó krachtig, dat het niet uit te sluiten is dat Apple de iPhone X langer gaat ondersteunen. De iPhone X is dan ook een toestel waarmee je nog jaren volledig mee vooruit kunt.

iPhone X refurbished kopen

De iPhone X kopen? Redenen om voor dit toestel te kiezen zijn het randloze OLED-beeldscherm, de Face ID ontgrendelfunctie, de uitstekende camera’s en het premium design. De high-end toestellen van Apple anno nu hebben dit óok, maar zijn dan duurder dan de iPhone X omdat ze recenter zijn. Refurbished is de iPhone X heel scherp geprijsd en dankzij het Keurmerk Refurbished is de iPhone X refurbished hét betrouwbare en betaalbare alternatief voor nieuw!

Bekijk refurbished iPhone X

Alternatief voor de iPhone X

Wil je een even krachtig toestel als de iPhone X? Kun je niet zonder de homeknop? Vind je het oudere design mooier en speelt budget een hele belangrijke rol? De iPhone 8 is hét alternatief. Dit toestel beschikt over dezelfde snelle A11-chip, is nét als de iPhone X in 2017 geïntroduceerd en is bij Forza nóg scherper aan de prijs.