Verschil iPhone 12 en 13 Mini

23 November 2022 - read time
Verschil iPhone 12 en 13 Mini

De iPhone 12 en de iPhone 13 Mini. Twee speciale, kleurrijke iPhones die qua prijs dicht bij elkaar in de buurt komen. Hoewel ze van geboortejaar verschillen, zijn er nog meer belangrijke verschillen tussen deze twee toestellen. In dit artikel lees je wat het verschil is tussen iPhone 12 en 13 Mini.


iPhone 12 vs 13 Mini: de verschillen in een notendop

De iPhone 12 werd gelanceerd in het najaar van 2020. De iPhone 13 Mini is gelanceerd in het najaar van 2021. Dit is het verschil tussen iPhone 12 en 13 Mini in een notendop:

  • Formaat
  • Kleinere scherminkeping
  • Vernieuwd camera-eiland
  • Filmmodus
  • Fotografische stijlen
  • Chip

Formaatverschil iPhone 12 en 13 Mini

Iets wat gelijk opvalt is het uiterlijk van beide iPhones. De iPhone 12 heeft een 6,1 inch OLED-scherm en is daarmee groter dan de iPhone 13 Mini. De iPhone 13 Mini op haar beurt heeft een 5,4 inch OLED-scherm en is dus veel handzamer dan de iPhone 12. Als we naar de voorkant van beide iPhones kijken, dan zien we dat de scherminkeping van de iPhone 13 in verhouding ook een beetje gekrompen is. Tot slot is de iPhone 13 Mini, logischerwijs, lichter dan de iPhone 12. De iPhone 13 Mini weegt namelijk 141 gram daar waar de iPhone 12 164 gram weegt.

Verschil iPhone 12 en 13 Mini naast elkaar

Vernieuwd camera-eiland op de iPhone 13 Mini

De iPhone 13 heeft een vernieuwd camera-eiland. De lenzen zijn namelijk in de diagonaal gezet. Het gevolg? De lenzen hebben nu meer ruimte gekregen en zijn een stukje groter geworden, wat bevorderlijk is voor de cameraprestaties. En last but not least: filmmodus! Met Filmmodus op de iPhone 13 verander je jezelf in een échte Hollywood-regisseur. Dankzij deze modus wordt de voor- of achtergrond vervaagd wanneer je op het scherm tikt. Dit geeft een mooi, dramatisch effect. Ben je dus gek op foto’s en filmpjes maken? Dan is de iPhone 13 Mini een serieuze overweging.

iPhone 12 vs 13 Mini camera's

Verschil iPhone 12 en 13 Mini: fotografische stijlen

We blijven nog even bij de camera. De iPhone 13 Mini namelijk over Fotografische stijlen. Dankzij deze functie kan je foto’s op voorraad speciale filters meegeven. Deze functie tilt je foto’s dus naar een hoger niveau. De iPhone 12 beschikt niet over deze functie.

A14 vs A15

De iPhone 12 beschikt over de A14 Bionic chip. Deze chip is supersnel en gamen, multitasken tussen zware apps en video’s bekijken gaat vlekkeloos op dit toestel. De iPhone 13 Mini beschikt over de A15 Bionic chip en is dus een jaartje jonger dan de A14. De iPhone 13 Mini is dus in ieder opzicht sneller, maar het verschil tussen de twee is echt nihil. Het belangrijkste verschil is dat je met de iPhone 13 Mini een jaar langer software-ondersteuning krijgt.

iPhone 13 Mini games

Conclusie verschil iPhone 12 en 13 Mini

We kunnen kort zijn: beide iPhones zijn toppers. Ben je op zoek naar een compacte iPhone met een uitstekende camera? Dan is de iPhone 13 Mini jouw beste keuze. Wil je liever een groter scherm? Dan is de iPhone 12 de betere keuze.

Refurbished iPhone kopen

Met een refurbished iPhone bespaar je tot wel 60% procent vergeleken met nieuw. Een refurbished iPhone 12 of 13 Mini is dus zeer voordelig. Daarnaast draag je ook bij aan een schoner klimaat, omdat er zo indirect minder gegraven wordt naar onderdelen die nodig zijn voor de productie van een gloednieuwe iPhone. Daarnaast beschikt Forza over keurmerk Refurbished, waardoor je verzekerd bent van de beste refurbished aankoop. Bestel jouw refurbished iPhone op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur en je hebt hemt de volgende dag al in huis!

vergelijking iphone 13 mini iphone 12
← Vorige Volgende →