Welke iPhone heeft 5G?

29 Oktober 2022 - read time
Welke iPhone heeft 5G?

5G is het nieuwe mobiele netwerk in Nederland. Dankzij 5G kunnen we straks razendsnel internetten, real-time gamen, de grootste muziekalbums en films á la minute downloaden en is je verbinding een stuk stabieler. Op het moment van schrijven valt de 5G-snelheid nog best mee en is het niet heel veel sneller dan 4G. In dit artikel leggen we je uit hoe dit zit en vooral welke iPhones op dit moment al geschikt zijn voor 5G.


Waarom is 5G nu nog niet zo snel als het zou moeten zijn?

Dat is vrij eenvoudig. Je kan het vergelijken met een snelweg. Hoe meer banen beschikbaar zijn, hoe sneller en hoe meer verkeer erover heen kan. Dit geldt ook voor mobiel internet. Om de beloofde 5G-snelheden te kunnen halen, zullen providers meer frequenties met meer bandbreedte moeten inzetten. Op dit moment zijn de beloofde frequenties nog in bezet van de overheid, die ze voor andere doeleinden gebruikt. Verwacht wordt dat ergens in 2023 providers gebruiken kunnen gaan maken van deze frequenties, wanneer deze geveild gaan worden. Vanaf dat moment zal de 5G-snelheid pas écht omhooggaan in Nederland.

Veel iPhones maar welke iPhone heeft 5G?

Op dit moment beschikken de volgende iPhones over 5G-ondersteuning:

Welke iPhones hebben 5G?

Welke providers bieden 5G aan?

Op dit moment bieden KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 5G aan. Tele2 maakt hiervoor gebruik van het T-Mobile netwerk. Wanneer je dus bij een van deze providers een mobiel abonnement hebt én je beschikt over een van bovenstaande iPhones, dan heb jij waarschijnlijk toegang tot 5G-internet. Je moet echter wél over een geschikt mobiel abonnement beschikken bij deze providers. De kleinere spelers, zoals Simyo, Hollandsnieuwe en Youfone, maken gebruik van het netwerk van KPN, Vodafone óf T-Mobile. Deze kleinere spelers bieden op dit moment echter nog géén 5G aan.

Welke iPhone heeft 5G en welke providers bieden het aan

Refurbished iPhone kopen

Heb jij een smartphone of een iPhone zonder 5G-ondersteuning en ben je op zoek naar een iPhone die dat wél ondersteund? Bij Forza bieden we verschillende refurbished iPhones aan die over 5G-ondersteuning beschikken. Al onze iPhones zijn op meer dan 50 punten door ervaren techniekers en gedegen software gecontroleerd en naar technische nieuwstaat teruggebracht. Door dit verfijnde en nauwkeurige proces beschikken we met trots over het keurmerk Refurbished. Wanneer je een iPhone bij Forza aanschaft, ben je dus verzekerd van de beste kwaliteit refurbished. Daarnaast krijg je maar liefst drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires. Vóór 22:30 uur besteld = de volgende dag in huis!

5g
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?