iPhone 11 Pro vs iPhone 12: wat zijn de verschillen?

03 November 2022 - read time
iPhone 11 Pro vs iPhone 12: wat zijn de verschillen?

De iPhone 11 Pro is hét Pro-model iPhone uit 2019. Deze iPhone kreeg de meest baanbrekende specificaties van dat moment. De iPhone 12 daarentegen is het instapmodel iPhone uit 2020, maar heeft zonder twijfel flinke sprongen gemaakt. In dit artikel leggen we de iPhone 11 Pro en de iPhone 12 onder de loep.


Verschillen iPhone 11 Pro vs iPhone 12

In een notendop zijn dit de verschillen tussen de iPhone 11 Pro vs iPhone 12:

  • Design en formaat
  • MagSafe en Ceramic Shield
  • Camera
  • Chip
  • 4G of 5G 

iPhone 11 Pro vs iPhone 12 design: back to the future

De iPhone 12 refurbished heeft een complete redesign gekregen, vergeleken met de iPhone 11 Pro. De iPhone 11 Pro refurbished heeft namelijk nog een afgerond design met een ronde omranding, terwijl de iPhone 12 meer een hoekig design heeft. Hoewel dit er modern uitziet, heeft het design ook wel wat weg van de iPhone 5 uit 2012. De iPhone 11 Pro is echter wel van meer premium materiaal gemaakt. Zo heeft de iPhone 11 Pro een roestvrijstalen strand en matglazen achterkant. Tot slot beschikt de iPhone 11 Pro over een 5,8-inch OLED-scherm en de iPhone 12 over een 6,1-inch OLED-scherm. De iPhone 12 is dus nét een tikkeltje groter.

iPhone 11 Pro vs iPhone 12 naast elkaar

 

MagSafe en Ceramic Shield

We blijven nog even bij het design en de functionaliteiten. De iPhone 12 heeft namelijk flinke functionaliteiten-sprongen gemaakt ten opzichte van de iPhone 11 Pro. Zo beschikt de iPhone 12 over een keramisch schild, waardoor je toestel beter beschermd is tegen vallen en stoten. Apple noemt dit zelf Ceramic Shield. Daarnaast is beschikt de iPhone 12 ook over MagSafe, waardoor accessoires zoals geschikte draadloze opladers dankzij magnetisme blijven plakken aan je iPhone. De iPhone 11 Pro beschikt niet over deze functies.

Camera om het even

Hoewel de iPhone 11 Pro over maar liefst drie cameralenzen beschikt, zijn de cameraprestaties niet per se beter dan die van de iPhone 12. De iPhone 12 heeft namelijk ‘maar’ twee lenzen, maar heeft daarentegen een aantal nieuwe functionaliteiten die de iPhone 11 Pro niet heeft. Zo is de frontcamera van de iPhone 12 nét iets beter omdat het over Nachtmodus beschikt. Daarnaast film je met de iPhone 12 in Dolby Vision. De grote winst van de iPhone 11 Pro is de derde lens waarmee je een stuk beter scherpe foto’s kan maken tijdens het inzoomen.

iPhone 11 Pro camera

iPhone 12 camera

iPhone 11 Pro vs iPhone 12: nieuwe generatie chip

De iPhone 11 Pro beschikt over de A13 Bionic chip. Deze zit ook in de iPhone 11, iPhone 11 Pro Max en de iPhone SE 2020. De iPhone 12 beschikt over de A14 Bionic chip. Deze zit ook in de iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Beide toestellen zijn razendsnel, dus voor snelheid zit je bij beide iPhones echt wel goed. Het enige verschil is de toekomstbestendigheid. De kans is namelijk groter dat je een jaar langer software-ondersteuning krijgt met de iPhone 12, omdat deze een nieuwere chip heeft.

4G of 5G?

De iPhone 11 Pro beschikt over 4G, terwijl de iPhone 12 5G-ondersteuning biedt. Het verschil in de praktijk op dit moment? Minimaal. Op het moment van schrijven is 5G in Nederland namelijk nauwelijks sneller dan 4G. Dit heeft te maken met frequenties die nog door de overheid beschikbaar moeten worden gesteld. Ben je op zoek naar een échte toekomstbestendige iPhone die in ieder geval ongekend snel mobiel internet kan aanbieden? Dan is 5G op de iPhone 12 een echte meerwaarde.

iPhone 12 met 5G

Conclusie

Beide iPhones zijn op hun eigen manier uniek. De iPhone 11 Pro heeft namelijk de meest premium behuizing en houd ook lekker in de hand vast. Aan de andere kant is de behuizing van de iPhone 12 wél een stukje valbestendiger dankzij het Ceramic shield. De iPhone 12 is ook een stukje toekomstbestendiger én heeft voor een instapmodel iPhone ook nog eens specificaties die een instapmodel tot voor kort nooit zou krijgen, zoals een OLED-scherm. Ben je op zoek naar iets meer handzaamheid en een premium behuizing? Dan is de iPhone 11 Pro jouw beste keuze. Zoek je toekomstbestendigheid? Dan is de iPhone 12 de way-to-go.

Refurbished iPhone kopen

Twijfel jij tussen de iPhone 11 Pro en iPhone 12? Bij Forza zijn ze beiden als refrubished iPhone verkrijgbaar. Bij Forza worden beide toestellen op meer dan 50 punten gecontroleerd door ervaren technici en professionele software. De toestellen worden gereinigd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Mede hierdoor beschikt Forza over het keurmerk Refurbished. Wanneer je een refurbished iPhone bij Forza koopt, ben je dus verzekerd van de beste kwaliteit refurbished in de markt. Daarnaast krijg je bij iedere aankoop gratis laadaccessoires en beschik je over twee jaar garantie. Bestel op werk- of zondagen vóór 22:30 uur en je ontvangt je toestel de volgende dag nog in huis!

vergelijking iphone 12 iphone 11 pro
← Vorige Volgende →