Overstappen van Android naar iOS met de ‘Stap over op iOS’ app

Overstappen van Android naar iOS met de ‘Stap over op iOS’ app

Als je overstapt van een Android-smartphone naar een Apple iPhone, moet je al je gegevens overzetten. Je hoeft dit gelukkig niet handmatig te doen. Er zijn veel handige hulpmiddelen die je helpen bij de overstap van Android naar iOS. Eén daarvan is de app Stap over op iOS. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

De Stap over op iOS app

Stap over op iOS app

De app ‘Stap over op iOS’ is bedoeld om jouw gegevens van een Android-apparaat naar een Apple iPhone te migreren. Je kunt de app gebruiken voor:

 • Contacten
 • Berichtgeschiedenis
 • Camerafoto’s en video’s
 • E-mailaccounts
 • Agenda’s
 • Web-bladwijzers
 • Gratis apps, die zowel op Android als iOS beschikbaar zijn

Helaas moet je muziek wel handmatig overzetten, tenzij je een streamingsdienst als Spotify gebruikt. Je kunt dan gewoon met je nieuwe iPhone inloggen op het account van jouw streamingsdienst. In onze handleiding muziek overzetten leggen we je uit hoe je de muziek van je oude Android-smartphone naar je nieuwe Apple iPhone overzet.

Voordat je gaat beginnen

Een goede voorbereiding is het halve werk! Doe alvast de volgende dingen voordat je aan het overzetten begint:

 1. Verbind je Android-smartphone met wifi
 2. Installeer de app ‘Stap over op iOS’ op je Android-smartphone
 3. Leg je Android-smartphone én Apple iPhone aan de oplader
 4. Controleer de opslagruimte van je nieuwe iPhone!

Een Android smartphone heeft een uitbreidbaar geheugen (micro SD-kaart) en een iPhone heeft dat niet. Controleer dus of alle gegevens die je wilt overzetten niet meer ruimte in beslag nemen dan wat je kwijt kunt op je nieuwe iPhone. 80GB aan gegevens overzetten op een iPhone met 64GB opslag wordt lastig..

1. Druk op ‘Zet gegevens over van Android’

Zet gegevens over van Android

Als je je nieuwe iPhone voor het eerst aanzet, moet je een aantal stappen doorlopen (configureren):

 1. Taal en land instellen
 2. ‘Configureer handmatig’ aantikken
 3. Wifinetwerk instellen
 4. Face ID of Touch ID én een toegangscode instellen
 5. Apps en gegevens overzetten

Bij stap 5, apps en gegevens overzetten, is één van de opties ‘Zet gegevens over van Android’. Kies voor deze optie door het aan te klikken.

2. Open de app ‘Stap over op iOS

Pak nu je Android-smartphone erbij en open de app Stap over op iOS. In de app moet je een aantal stappen doorlopen, zoals de algemene voorwaarden lezen en hiermee akkoord gaan. Als je de stappen hebt doorlopen, verschijnt de knop 'Volgende' in de rechterbovenhoek van het scherm 'Zoek uw code op'. Klik daarop.

3. Gebruik de code

Code overzetten gegevens van Android naar iPhone

Als je stap 2 hebt afgerond, verschijnt er op je nieuwe iPhone een code van tien cijfers in beeld. Deze code moet je invoeren op je Android-smartphone. Wacht totdat het scherm ‘Zet gegevens over’ in beeld komt.

4. Selecteer gegevens

Gegevens selecteren voor overzetten naar iPhone

Nu kun je op de Android-smartphone alle gegevens selecteren die je wilt overzetten. Heb je alles wat je wilt overzetten geselecteerd? Klik dan op ‘Volgende’, zodat de overdracht van de Android-smartphone naar de Apple iPhone kan beginnen. Dit kan even duren. Wacht tot die tijd geduldig af en gebruik beide apparaten niet! Pas als de laadbalk op de iPhone vol is, is het overzetten geslaagd.

5. Wachten, daarna iPhone verder instellen

iPhone configureren

Pas als de laadbalk op je iPhone vol is, kun je op je Android-smartphone op ‘Gereed’ klikken. Daarna kun je verder gaan om je iPhone verder in te stellen (zoals een Apple ID aanmaken en Siri instellen). Heb je daar hulp bij nodig? Bekijk dan even de handleiding nieuwe iPhone installeren.

iphone handleiding
← Vorige Volgende →