Veelgestelde vragen

 

Refurbished
Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Bij Forza worden alle refurbished iPhones en iPads grondig gecontroleerd, gerenoveerd en schoongemaakt. Hierbij worden 50 technische punten gecontroleerd. Een refurbished toestel is hierdoor 100% functioneel. Tweedehands devices zijn niet zorgvuldig schoongemaakt en nagelopen. Ze kunnen er aan de buitenkant als nieuw uit zien, maar inhoudelijk flink beschadigd zijn. Lees meer in dit artikel: Verschil tweedehands refurbished.

Wat betekent MFi-gecertificeerd?

MFi betekent ‘Made For iPhone/iPad’, oftewel: gemaakt voor iPhones en iPads. Laadaccessoires die dit officiële keurmerk van Apple bevatten, zijn van goede kwaliteit en kun je veilig gebruiken zonder dat het je device schaadt. Bij elke refurbished aankoop krijg je een nieuw setje MFi-gecertificeerde laadaccessoires gratis meegeleverd.

Wat moet ik weten over de batterijconditie?

De batterijen hebben een batterijconditie van minimaal 85%. Dit is genoeg voor ten minste 2 jaar ongestoord gebruik.

Wat betekenen de productcondities?

Elke refurbished iPhone en iPad kun je bij Forza kopen in de productcondities zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Dit gaat enkel om het uiterlijk. Van binnen is elk refurbished device 100% functioneel en evenaart het de kwaliteit van nieuw. Je leest en ziet er alles over op onze productconditie-pagina.

Wat is het Keurmerk Refurbished?

Het Keurmerk Refurbished is een erkend kwaliteitslabel. Koop je een refurbished device met het keurmerk, dan weet je zeker dat je een betrouwbaar product met 3 jaar garantie koopt, bij een professioneel bedrijf waarbij refurbishen de corebusiness is. Lees alles over het keurmerk op onze Keurmerk Refurbished-pagina.

Lees meer
Bestelling en levering
Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Bij Forza kun je in zes eenvoudige stappen online een bestelling plaatsen. Ervaar je een product liever met eigen ogen voordat je deze aanschaft? Dan kun je ook bij een winkel bij jou in de buurt onze producten kopen. Neem contact op met onze servicedesk en vraag naar de dichtstbijzijnde wederverkoper bij jou in de buurt!

Wat zijn de verzendmethodes- en kosten?

We leveren je bestelling binnen Nederland en België met PostNL. Hiervoor wordt €3,95 in rekening gebracht. In overige Europese landen is DPD de leveringspartner. De verzendkosten variëren van €9,00 tot €38,00. Tijdens het invullen van het bezorgadres, kun je precies zien wat een zending naar jouw locatie kost.

Wat zijn de levertijden?

Bestel je op werkdagen vóór 22:30 uur? Dan geven wij je pakket diezelfde dag nog mee aan onze leveringspartner. Vaak heb jij je bestelling dus de volgende werkdag of op zaterdag al in huis. Hierbij zijn wij uiteraard wel afhankelijk van de leveringssnelheid van PostNL, DHL en UPS. Bestel je in het weekend, dan wordt je bestelling doorgaans op maandag bij je bezorgd.

Kan ik mijn pakketje volgen?

Als je op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur bestelt, wordt je pakket diezelfde dag nog aan onze leveringspartner meegegeven. Vaak heb jij je bestelling dus de volgende werkdag of op zaterdag al in huis! Bestel je in het weekend, dan wordt je bestelling doorgaans op maandag bij je bezorgd. Hierbij zijn we natuurlijk wel afhankelijk van de snelheid van onze leveringspartners.

Kan ik mijn bestelling bij jullie afhalen?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt je bestelling laten versturen naar een door jou opgegeven adres, óf het pakketje laten bezorgen op een PostNL- of DPD locatie bij jou in de buurt.

Moet ik thuisblijven voor mijn bestelling?

Nee, dat hoeft niet. Indien je tijdens het bezorgmoment niet aanwezig bent, wordt je bestelling naar een PostNL- of DPD locatie bij jou in de buurt gebracht. De vervoerder laat je dan weten wanneer je de bestelling kunt ophalen. Vergeet in dit geval je geldige legitimatiebewijs niet mee te nemen!

Waar kan ik de factuur vinden?

Na het plaatsen van een online bestelling krijg je van ons een orderbevestiging per e-mail. Nadat wij je bestelling uit ons magazijn hebben gehaald en klaar gaan maken voor verzending, krijg je van ons een e-mail met hierin de factuur toegestuurd. Heb je geen bericht ontvangen? Het kan gebeuren dat deze e-mail in de spamberichten staat.

Wat zit er in het pakketje?

In je pakketje vind je een zwart Forza-doosje. Hierin zitten de refurbished iPhone of iPad, gratis MFi-gecertificeerde laadaccessoires en een simkaart pin. Ook is de pakbon van je bestelling bijgevoegd.

Wanneer zijn producten weer op voorraad?

Bij Forza kan de voorraad variëren en hebben we niet standaard dezelfde voorraad. Onze website geeft altijd de actuele voorraad weer. Houd onze website dus goed in de gaten, want de voorraad wordt regelmatig aangevuld.

Wat moet ik doen als ik mijn product beschadigd ontvangen heb?

Dat vinden we erg vervelend. Zoek in dat geval zo snel mogelijk contact met onze servicedesk. Dat kan per e-mail, telefonisch én via de live chat op onze website.

Lees meer
Garantievoorwaarden
Hoelang heb ik garantie?

Bij Forza heb je op refurbished iPhones en iPads een technische garantie van drie jaar. Ook op accessoires zit een garantie van drie jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Wat valt binnen de garantie en wat niet?

De meeste technische mankementen repareren we kosteloos voor je. Schade die is ontstaan door vloeistoffen, vallen en stoten valt niet binnen onze garantie. In onze garantievoorwaarden lees je precies welke schades wel en niet vergoed worden.

Ik twijfel of mijn schade binnen de garantie valt, wat moet ik doen?

Onze servicedesk helpt je graag in te schatten of jouw schade binnen de garantie valt. Neem bij twijfel dus altijd even contact met onze servicedesk op. Dat kan per e-mail, telefonisch én via de live chat op onze website. Zo voorkom je dat je onnodig je device naar ons opstuurt.

Kan ik iets laten repareren als de garantietermijn voorbij is?

Nee, een refurbished iPhone of iPad waarvan de garantietermijn voorbij is kun je niet door ons laten repareren.

Lees meer
Retouren & Service
Hoe kan ik een product retour sturen?

Op onze retour-pagina vind je stap voor stap hoe je een herroeping aanmeldt en wat je moet doen voordat je het product aan ons retourneert. Ook vind je hier alle informatie over onze retourvoorwaarden.

Wat is de herroepingstermijn voor een aankoop?

Je kunt 14 dagen nadat jijzelf of een door jou aangewezen derde persoon (zoals je buurman) het product ontvangen hebt, de aankoop herroepen. Je kunt dit zonder opgave van redenen doen. Hierna krijg je nog eens 14 dagen om je product naar ons terug te sturen.

Wat moet ik doen voordat ik mijn device naar jullie opstuur?

Als je het device op onze retour-pagina hebt aangemeld, moet je het toestel volledig leegmaken. Dit houdt in dat je een reservekopie van je gegevens maakt, de functie Zoek Mijn [Device] uitschakelt, uitlogt bij iCloud en je toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen. Onze Handleiding [device] leegmaken helpt je hier stap voor stap bij.

Wat mag ik wel en niet herroepen?

Een refurbished iPhone, een refurbished iPad en accessoires van deze devices mag je aan ons retour sturen binnen de herroepingstermijn. Het is dan wel belangrijk dat je het product in de originele staat en onbeschadigd terugstuurt. In-ear headphones kun je niet retour sturen als je de verzegeling hebt verbroken.

Wanneer wordt mijn herroeping verwerkt?

Gemiddeld komen retourzendingen na 1 tot 3 werkdagen bij ons aan. Pakketjes uit het buitenland kunnen langer onderweg zijn. Daarna kan het tot 24 uur duren voordat we je herroeping in behandeling nemen. Nadat we de retourzending hebben beoordeeld, gaan we over op terugbetaling. Dit doen we via hetzelfde betaalmiddel als jij hebt gebruikt.

Lees meer
Reparatie aanmelden
Hoe meld ik mijn reparatie aan?

Via deze pagina kun je een device eenvoudig ter reparatie aanbieden. Wat we hiervoor nodig hebben is het IMEI of Serienummer, of je e-mailadres en ordernummer.

Waar vind ik het IMEI-nummer?

Het IMEI-nummer staat digitaal in je iPhone of iPad. Je vindt hem via Instellingen > Algemeen > Info. Ook op de pakbon, die bij elke online bestelling wordt meegeleverd in de doos, is het IMEI-nummer te vinden.

Waar vind ik het ordernummer?

Als je bestelling correct is afgehandeld in onze webshop, krijg je van ons een orderbevestiging per e-mail. Hierin staat het ordernummer van je bestelling. Ook op de pakbon, die bij elke online bestelling wordt meegeleverd in de doos, is het ordernummer van je bestelling te vinden.

Hoe maak ik een reservekopie?

Als je een device ter reparatie aanbiedt, is het altijd verstandig om een reservekopie te maken. Bekijk in onze Handleiding reservekopie maken hoe je dit moet doen.

Hoe verwijder ik Find My [Device]?

Find My [Device] moet je uitschakelen als je een iPhone of iPad aan Forza verkoopt of ter reparatie aan ons aanbiedt. Je doet dit via het apparaat zelf of via een computer. Bekijk in onze Handleiding hoe je dit stap voor stap doet.

Hoe zet ik mijn device naar de fabrieksinstellingen?

Ga hiervoor naar de Instellingen-app > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

Wat moet ik doen voordat ik mijn device naar jullie opstuur?

Als je het device op onze retour-pagina hebt aangemeld, moet je het toestel volledig leegmaken. Dit houdt in dat je een reservekopie van je gegevens maakt, de functie Zoek Mijn [Device] uitschakelt, uitlogt bij iCloud en je toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen. Onze Handleiding [device] leegmaken helpt je hier stap voor stap bij.

Lees meer
Reparatie status
Hoelang duurt het reparatieproces?

Gemiddeld komen retourzendingen na 1 tot 3 werkdagen bij ons aan. Pakketjes uit het buitenland kunnen langer onderweg zijn. Daarna kan het tot 24 uur duren voordat we je te repareren product in behandeling nemen. Vervolgens proberen we je iPhone of iPad binnen 72 uur te repareren én retourneren.

Krijg ik e-mails over de status van mijn reparatie?

Ja, via e-mails houden we je op de hoogte over de status. We sturen een e-mail als we het pakketje hebben ontvangen, als we het toestel hebben gemaakt én als het pakketje weer aan de vervoerder is meegegeven. Ook als je reparatie om bepaalde redenen langer duurt dan verwacht, brengen we je hiervan op de hoogte. Heb je geen berichten ontvangen? Het kan gebeuren dat deze e-mails in de spamberichten staan.

Is reparatie op locatie bij een reseller mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk. Repareren doen we uitsluitend bij Forza zelf. Je kunt dus niet met je defecte device naar een winkel bij jou in de buurt.

Hoelang duurt een omruiling of creditering?

Gemiddeld komen retourzendingen na 1 tot 3 werkdagen bij ons aan. Pakketjes uit het buitenland kunnen langer onderweg zijn. De duur van een creditering duurt maximaal een week. De duur van een omruiling kan 3 tot 5 dagen duren, maar verschilt per situatie. Het kan namelijk voorkomen dat een product tijdelijk niet op voorraad is, waardoor de omruiling langer op zich laat wachten.

Lees meer
Veel voorkomende klachten
Mijn iPhone/iPad is geblokkeerd. Hoe krijg ik weer toegang?

Als je te vaak een foute toegangscode hebt ingevoerd, wordt je iPhone of iPad geblokkeerd. Je kunt dan geen toegang meer krijgen, tenzij je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen. Voor iPhone? Klik hier Voor iPad? Klik hier

Mijn iPhone toont een melding over de batterij of het beeldscherm, waarom is dat?

De melding wordt getoond, omdat er door een niet-officiële Apple-reparateur een reparatie aan de batterij of het beeldscherm heeft plaatsgevonden. Maak je geen zorgen, want de melding is slechts een waarschuwing. Het heeft geen enkele invloed op de prestaties van de accu, het beeldscherm of de iPhone. Bekijk hier mee over deze melding.

Wat kan ik doen als mijn iPhone nergens meer op reageert?

Als je iPhone nergens meer op reageert, is het toestel vastgelopen. Probeer in dat geval het toestel eens uit- en aan te zetten. Lukt of werkt dat niet? Dan kun je het probleem verhelpen door de iPhone te resetten met een toetsencombinatie. In dit iPhone resetten blogartikel vind je per type iPhone hoe dat werkt.

Mijn iPhone gedraagt zich raar, wat kan ik doen?

Loopt je iPhone vast? Crashen apps continu? Je iPhone resetten is in veel gevallen de oplossing voor dergelijk raar gedrag.

Mijn batterij loopt snel leeg, wat kan ik doen?

Als de batterij snel leegloopt, kan dat komen omdat je de iPhone energiezuiniger kunt gebruiken dan je op dit moment doet. In dit batterij-besparende tips blogartikel lees je wat je kunt doen om de batterij langer te laten meegaan. Werkt dit allemaal niet? Dan is er wellicht iets anders aan de hand en moet de batterij mogelijk vervangen worden. Neem in dat geval contact met onze servicedesk op. Dat kan per e-mail, telefonisch én via de live chat op onze website.

Mijn iPhone heeft niet de laatste iOS-update, wat moet ik doen?

Je kunt eenvoudig zelf de laatste versie van iOS op je iPhone zetten. Je doet dit via het toestel óf via iTunes. Bekijk in onze Handleiding software-update installeren hoe je dit moet doen.

Lees meer
Contact
Wat is jullie telefoonnummer?

Je kunt onze klantenservice bereiken op +31 88 144 7700 (NL) of op +32 784 851 90 (BE).

Wat is jullie e-mailadres?

Ons e-mailadres is: servicedesk@forza-refurbished.nl. Tip: veel vragen kun je ook stellen via de chat op onze website.

Wat is jullie adres?

Forza Refurbished B.V. Graaf Engelbertlaan 75, 4837 DS Breda, Nederland.

Wat zijn jullie openingstijden?

Van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 – 21:00 uur zijn wij telefonisch, per e-mail en via de chat bereikbaar.

Lees meer
iPhones
Wat is eSIM?

Een eSIM is een virtuele simkaart die ingebouwd is in de hardware van een iPhone, iPad of Apple Watch en op afstand geactiveerd kan worden zonder dat er een fysieke simkaart nodig is. Lees alles de eSIM vs. nano-SIM

Wat moet ik weten over de batterijconditie?

De batterijen hebben een batterijconditie van minimaal 85%. Dit is genoeg voor ten minste 2 jaar ongestoord gebruik.

Wat betekenen de productcondities?

Elke refurbished iPhone en iPad kun je bij Forza kopen in de productcondities zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Dit gaat enkel om het uiterlijk. Van binnen is elk refurbished device 100% functioneel en evenaart het de kwaliteit van nieuw. Je leest en ziet er alles over op onze productconditie-pagina.

Wat is het Keurmerk Refurbished?

Het Keurmerk Refurbished is een erkend kwaliteitslabel. Koop je een refurbished device met het keurmerk, dan weet je zeker dat je een betrouwbaar product met 3 jaar garantie koopt, bij een professioneel bedrijf waarbij refurbishen de corebusiness is. Lees alles over het keurmerk op onze Keurmerk Refurbished-pagina.

Hoelang ondersteunt Apple een iPhone?

Gemiddeld biedt Apple 5 / 6 jaar volledige iOS-ondersteuning, maar omdat de hardware van iPhones steeds krachtiger wordt, is het niet uit te sluiten dat een iPhone in de toekomst langer ondersteund wordt. In dit blogartikel vind je een overzicht met meer uitleg.

Met welke betaalmethodes kan ik betalen?

Forza biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je aankoopwensen past: iDeal, Bancontact/Mister Cash, Creditcard, Klarna: achteraf betalen of in 3 delen, overboeking

Lees meer