MagSafe: súper handig, maar wat is het?

11 Mei 2021 - read time
MagSafe: súper handig, maar wat is het?

Laatste update: 01-10-2021

Met de introductie van de iPhone 12 introduceerde Apple een nieuwe techniek: MagSafe. Hiermee kun je accessoires magnetisch aan je iPhone koppelen, waardoor ze altijd goed blijven zitten. Waarom is dat handig? Om welke accessoires gaat het precies en welke iPhones zijn hier geschikt voor?


Zó werkt MagSafe

Alle modellen uit de iPhone 12-serie, iPhone 13-serie en iPhone 14-serie beschikken over een magneet aan de achterkant. Deze magneet bevindt zich in de buurt van de batterij en zit in het toestel verwerkt, dus je ziet hem niet. MagSafe accessoires hebben óók zo'n magneet. Je kunt ze dus stevig op de achterkant van je iPhone bevestigen. Wat heb je daaraan?

Magsafe draadloze oplader

MagSafe autolader

Het nadeel van draadloos opladen is dat als de iPhone scheef op de lader ligt, het laadproces vertraagd of onderbroken kan worden. MagSafe draadloos opladen biedt de oplossing. Dankzij de magnetische verbinding zit de lader altijd stevig op de juiste plek en haal je altijd de maximale laadsnelheid. Deze laders laden je iPhone 1,5 keer zo snel op dan de standaard 7,5 Watt draadloze laders. Tot 50% opladen duurt maar 1 uur. Bijkomend voordeel is dat je de iPhone gewoon verticaal kunt blijven gebruiken terwijl het toestel opgeladen wordt. En dat is handig! Er zijn zelfs docking stations voor op tafel en draadloze laders voor in de auto die je aan het ventilatierooster kunt bevestigen. De sterke magneten doen de rest.

Overige MagSafe accessoires

MagSafe hoesje en wallet iPhone 12

Er zijn ook hoesjes met MagSafe. Het hoesje beschermt je toestel en dankzij de metalen ring in het hoesje, kun je de draadloze oplader óók met een hoesje gebruiken. Daarnaast is er een speciale Wallet die je direct op de iPhone of op het hoesje kunt bevestigen. Deze Wallet biedt plek voor meerdere pasjes. Er zijn heel veel kleuren om uit te kiezen, dus er is altijd wel een combinatie die jij mooi vindt.

Deze iPhones hebben MagSafe

MagSafe is geïntroduceerd met de iPhone 12. Alle iPhones uit die serie ondersteunen dus MagSafe. Ook de iPhone 13- en iPhone 14-serie maken gebruik van MagSafe. Alle voorgaande iPhones, zoals de iPhone 11 Pro uit 2019 en de iPhone SE 2020, werken helaas niet met MagSafe.

opladen iphone batterij
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?