Wat is MagSafe?

Wat is MagSafe?

Met de introductie van de iPhone 12 introduceerde Apple een nieuwe techniek: MagSafe. Hiermee kun je accessoires magnetisch aan je iPhone koppelen, waardoor ze altijd goed blijven zitten. Hoe werkt MagSafe? Welke iPhones ondersteunen MagSafe en om welke accessoires gaat het?


Zó werkt MagSafe

Alle modellen uit de iPhone 12-serie beschikken over een magneet aan de achterkant. Deze magneet bevindt zich in de buurt van de batterij en zit in het toestel verwerkt, dus je ziet hem niet. Accessoires die óók zo’n magneet hebben, kun je stevig op de achterkant van je iPhone bevestigen. Hierdoor blijft het altijd stevig zitten.

Deze iPhones hebben MagSafe

MagSafe is geïntroduceerd met de iPhone 12. Alle iPhones uit die serie ondersteunen dus MagSafe. Naar verwachting beschikt ook de iPhone 13-serie over deze techniek. Alle voorgaande iPhones, zoals de iPhone 11 Pro uit 2019 en de iPhone SE 2020, werken helaas niet met MagSafe.

MagSafe draadloze oplader iPhone 12

Magsafe draadloze oplader

Het belangrijkste accessoire is de draadloze oplader. Het nadeel van draadloos opladen is dat je het toestel niet tegelijkertijd kunt gebruiken en opladen, tenzij je het toestel al liggend op tafel bedient. Bij draadloze laders met MagSafe is dit door de magnetische verbinding wél mogelijk. Daarnaast laden deze laders je iPhone 1,5 keer zo snel op dan de standaard 7,5 Watt draadloze laders. Tot 50% opladen duurt maar 1 uur en dankzij de magneet zit de lader altijd op de juiste plek en haal je altijd de maximale laadsnelheid. Er zijn zelfs docking stations voor op tafel en draadloze laders voor in de auto die je aan het ventilatierooster kunt bevestigen. De sterke magneten doen de rest.

MagSafe hoes en wallet iPhone 12

Overige MagSafe accessoires

Er zijn ook hoesjes met MagSafe. Het voordeel hiervan is dat dit soort hoesjes altijd stevig om het toestel zitten. Ook hoef je hem niet te verwijderen alvorens je de iPhone draadloos oplaadt. Er is ook een MagSafe wallet. Dit is een kleine portemonnee voor pasjes die je direct op de iPhone of op het hoesje bevestigt. Er zijn heel veel kleuren om uit te kiezen, dus er is altijd wel een combinatie die jij mooi vindt.

opladen iphone batterij
← Vorige Volgende →