iPhone X vs iPhone 12, wat is het verschil?

iPhone X vs iPhone 12, wat is het verschil?

De iPhone X was zijn tijd ver vooruit toen hij in 2017 werd gelanceerd. Drie jaar later werd de iPhone 12 uitgebracht. In de tussentijd heeft Apple verschillende verbeteringen doorgevoerd. Er is dus genoeg verschil te bespeuren tussen beide iPhones. Wat precies? Je leest het hier.


Uiterlijk verschil iPhone X vs iPhone 12

De iPhone X refurbished heeft als eerste iPhone een beeldscherm dat de gehele voorkant bedekt, roestvrijstalen toestelranden en een achterkant van glas wat draadloos opladen mogelijk maakt. Met dit design is een nieuwe standaard voor iPhones gezet. Je koopt het toestel in de bekende Apple-kleuren Space Grey en Zilver. Ook de iPhone 12 heeft dit nieuwe design, al is er wel een klein verschil. De toestelranden, die gemaakt zijn van aluminium, zijn (net als bij de oude iPhone 5) weer hoekig afgewerkt. Ook koop je dit toestel in zes vrolijke kleuren.

Uiterlijk verschil iPhone X vs iPhone 12

5G-ondersteuning

De iPhone 12 is de eerste iPhone die 5G ondersteunt. Hierdoor kun je met dit toestel, als 5G eenmaal goed gevestigd is in Nederland, sneller video’s streamen en bestanden downloaden dan met de iPhone X.

Dual-sim ondersteuning

De iPhone 12 is geschikt voor een nano-simkaart én een digitale simkaart. Je kunt hierdoor werk en privé optimaal gescheiden houden. De iPhone X kun je alléén met een nano-simkaart gebruiken.

MagSafe accessoires iPhone 12

Nieuw bij iPhone 12: MagSafe

Met de introductie van de iPhone 12 introduceert Apple een nieuwe techniek: MagSafe. Hiermee koppel je accessoires magnetisch aan je iPhone 12, waardoor het altijd goed blijft zitten. Denk aan hoesjes, kaarthouders en draadloze opladers. Een MagSafe oplader laadt de iPhone 12-serie zelfs 1,5 keer zo snel op. Je kunt óók de iPhone X draadloos opladen, alleen gaat dit beduidend langzamer.

Camera verschil iPhone X vs iPhone 12

De iPhone X en de iPhone 12 hebben beide twee camera’s achterop. Wat de toestellen gemeen hebben is een 12-megapixel groothoekcamera, al is die van de iPhone 12 wel een stuk beter. Zo beschikt de camera over een echte Nachtmodus, zodat je óók in het donker mooi beeldmateriaal maakt. Ook beschikt de camera over audiozoom, waarbij het geluid tijdens het filmen versterkt wordt op het moment dat je inzoomt.

Camera verschil iPhone X vs iPhone 12

De tweede camera van de iPhone X is een telelens. Hiermee zoom je in zonder verlies van kwaliteit. De iPhone 12 heeft deze lens niet en kan dus minder ver digitaal zoomen. Dit toestel heeft een ultragroothoeklens, waarmee je foto’s maakt met een gezichtsveld tot 120 graden. Al met al zijn de camerafuncties- en specificaties van de iPhone 12 wat uitgebreider en maakt drie jaar tijd al een behoorlijk groot verschil.

Frontcamera verschil iPhone X vs iPhone 12

De iPhone X-camera aan de voorkant fotografeert in 7-megapixel en filmt in Full HD. De iPhone 12-frontcamera is een stuk beter en fotografeert in 12-megapixel en filmt in 4K. Ook met deze camera is het mogelijk om Nachtmodus te gebruiken. Selfies maken en videobellen doe je dus in hogere kwaliteit en dat verschil merk je. Verder bevat de frontcamera van de iPhone 12 een functie waarmee je jezelf kunt filmen in slomotion. De iPhone X heeft deze functie niet.

Beeldscherm verschil iPhone X vs iPhone 12

Beeldschermverschil iPhone X vs iPhone 12

Zowel de iPhone X als de iPhone 12 heeft een randloos OLED-scherm. Hierin zit wel een klein verschil. Het scherm van de iPhone 12 is met 6.1-inch nét iets groter dan het 5.8-inch scherm van de iPhone X. Ook kan het iPhone 12 scherm iets helderder gezet worden en dat is vooral prettig in omgevingen met veel licht, zoals buiten in de volle zon. Verder is het scherm van de iPhone X gemaakt van glas en bij de iPhone 12 is dat Ceramic Shield. Het verschil? Ceramic Shield is een met keramiek versterkte glassoort, waardoor het tot 4x beter beschermt bij vallen en dus minder snel stuk gaat.

Conclusie iPhone X vs iPhone 12

De iPhone 12 is op alle fronten een stuk beter en dat is ook helemaal niet gek. Het toestel is tenslotte drie jaar jonger. De iPhone 12 is dan ook een uitstekende keuze als je het beste van het beste zoekt en hier veel geld voor over hebt. De iPhone X bezit veel technische hoogstandjes die de iPhone 12 óók heeft, alleen dan in iets mindere mate. De iPhone X is dan ook een goede keuze als je een high-end smartphone zoekt en hierbij genoegen neemt met iets minder dan het beste. Je bent dan ook meteen een stuk voordeliger uit.

iPhone X refurbished kopen

Nóg meer geld kun je besparen door voor een refurbished iPhone van Forza te kiezen. Refurbished is technisch even betrouwbaar als nieuw, maar óók een stuk betaalbaarder. Daarnaast krijg je er 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij. Ook voorzien wij je refurbished iPhone X gratis van een screenprotector en beschermhoes indien je kiest voor licht- of zichtbaar gebruikt. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

Bekijk iPhone X refurbished

verschillen overeenkomsten iphone x iphone 12
← Vorige Volgende →