Apple Tap to Pay: nu ook te gebruiken in Nederland

23 Augustus 2023 - 3 min. read time
Apple Tap to Pay: nu ook te gebruiken in Nederland

Op 22 augustus 2023 prestenteerde Apple Tap to Pay in Nederland. Met deze functie kun je jouw iPhone als het ware als een pinautomaat laten fungeren via de NFC-chip die zich in de iPhone bevindt. De functie was al even beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Taiwan, maar is nu ook in Nederland te gebruiken. 


Hoe werkt Tap to Pay? 

De verkoper typt simpelweg het verschuldigde bedrag in en deze kun je als klant direct betalen met je bankpas, creditcard, iPhone of andere telefoon door deze tegen de iPhone van de verkoper te houden. Deze transactie is voor klanten gratis. Wanneer je als verkoper gebruik wilt maken van Tap to Pay, dient de app van een betalingsverwerker op je iPhone geïnstalleerd te worden. De twee eerste providers die zich hiervoor aanbieden zijn Ayden en SumUp, maar het is inmiddels duidelijk dat ook Klearly, Pay, myPOS, Rabobank, Stripe, Revolut, Viva Wallet en Wordline zich bij deze twee providers toe zullen gaan voegen. 

Welke iPhones kunnen gebruik maken van Tap to Pay? 

Hoewel Apple Pay (contactloos betalen) te gebruiken was met alle iPhones vanaf de iPhone SE, iPhone 6 of hoger en alle Watches vanaf de Series 4 of hoger, is Tap to Pay beschikbaar vanaf de iPhone XS. Dit houdt in dat je Tap to Pay kunt gebruiken wanneer je beschikt over één van deze modellen en je software is geüpdatet naar de nieuwste versie:

 

De voordelen van Apple Tap to Pay 

De nieuwe dienst richt zich vooral op kleinere bedrijven en winkeliers, maar is in feite te gebruiken voor iedereen. De reden dat kleinere bedrijven hier nét wat meer van profiteren, is dat het voor hen scheelt in de kosten doordat er geen apart pinautomaat meer aangeschaft hoeft te worden. Daarnaast is het gebruikelijk dat je een vast, maandelijks bedraag betaald om een pinautomaat te kunnen gebruiken maar deze kosten komen nu dus ook te vervallen. Wel betaal je als verkoper een klein bedrag over een gemaakte transactie, wat een stuk voordeliger uit kan vallen. Een ander voordeel is dat winkeliers die op locatie en buiten hun winkel verkopen, nu niet elke keer hun pinautomaat mee hoeven nemen. 


Een andere fijne bijkomstigheid van Tap to Pay is dat dezelfde (versleutel)technologie gebruikt wordt als bij zijn voorganger Apple Pay, wat betekend dat Apple niet weet wat er gekocht wordt, hoeveel geld er wordt overgemaakt en naar wie dat wordt overgemaakt. 

Een refurbished iPhone (mét Tap to Pay) kopen

Is deze functie wellicht interessant voor jou als verkoper, of ben je misschien gewoon simpelweg toe aan een nieuwe iPhone? Kies dan eens voor refurbished iPhone. Je bespaart niet alleen een hele hoop geld ten opzichte van de Apple nieuwprijs, ook draag je bij aan een beter milieu doordat er geen nieuwe iPhone geproduceerd hoeft te worden wat resulteert in het onnodig uitstoten van CO2. Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken: omdat onze iPhones op meer dan 50 punten grondig worden gecontroleerd, beschikt Forza over het Keurmerk Refurbished. Door dit zorgvuldige en tevens duurzame proces ben jij altijd verzekerd van een iPhone die 100% technisch in orde is. Schaf jij jouw nieuwe iPhone vóór 22:30 aan op zon- en werkdagen? Dan heb je deze morgen al bij jou thuis samen met gratis laadaccessoires en 3 jaar garantie!

apple nieuws
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?