Wat is Ceramic Shield?

24 September 2021 - read time
Wat is Ceramic Shield?

De iPhone 12-serie en de iPhone 13-serie beschikt over een beeldscherm van Ceramic Shield. Het zou de valbestendigheid tot vier keer verbeteren ten opzichte van voorgaande refurbished iPhones die dit niet hebben. Wat is Ceramic Shield precies?


Ceramic Shield, ongelofelijk sterk

Ceramic Shield is een combinatie die bestaat uit glas en nanokeramische kristallen. Deze kristallen zijn sterker dan de meeste metalen. Tijdens de productie worden de kristallen aan het glasraster toegevoegd, zodat een ongelofelijk sterk geheel ontstaat. Deze nanokeramische kristallen zijn vaak niet transparant. Tóch is het Apple door de juiste kristallisatie gelukt om een glassoort te maken die transparant is en nét zo sterk is als keramiek. Dat levert een betere bescherming op.

Ceramic Shield beeldscherm iPhone

Vlak design. Iconisch én functioneel

Er is nóg een factor die meespeelt bij de valbestendigheid. Dat is het vlakke design. Bij de iPhone 12 grijpt Apple namelijk terug naar een oud design uit 2013, waarbij het scherm helemaal vlak loopt met de behuizing en de randen zelf ook hoekig zijn. Ook is het OLED-scherm zo strak als mogelijk afgewerkt, zodat de verbinding met de behuizing bijna naadloos is. Dit beschermt extra als je het toestel laat vallen. Veel smartphones hebben een ronding in de behuizing en/of het scherm. Als het toestel dan op een hoekpunt valt, ontstaat er sneller een glasbreuk.

Screenprotector gehard glas aangeraden

Ondanks dat het Ceramic Shield de iPhone 12- en 13-serie tot vier keer beter beschermt bij een val, zijn er toch factoren die dat kunnen beïnvloeden. Denk aan valhoogte, valsnelheid en ondergrond. Ook zit een ongeluk in een klein hoekje. We raden daarom altijd aan om dergelijke dure apparaten met een tempered glass te gebruiken. Dit is een screenprotector van gehard glas die de eerste klap opvangt, wat de kans op schade verkleint. Zo’n screenprotector is vaak voordelig, is relatief dun, is gemakkelijk zelf aan te brengen en heeft geen gevolgen voor de bediening van het beeldscherm.

iphone 13 iphone 12 beeldscherm
← Vorige Volgende →