iPad 2018 scherm

iPad 2018 scherm

De iPad 2018 is een tablet die met oog voor budget is gemaakt. Op meerdere punten heeft Apple concessies gedaan ten opzichte van duurdere iPads. Hierdoor blijft de prijs betaalbaar. Eén van de concessies is gedaan in het LCD-scherm. We vertellen je wat meer over dit iPad 2018 scherm.


iPad 2018 scherm: standaard LCD, 9.7-inch

Om te beginnen heeft de iPad 2018 refurbished, net als veel voorgaande iPads, een LCD-scherm van 9.7-inch groot, wat 24.25 cm in de diagonaal bedraagt. Dit is een gangbaar, gemiddeld formaat, waarop je genoeg bedieningsruimte en overzicht tot je beschikking hebt. Het iPad 2018 scherm heeft een resolutie van 1536 x 2048 pixels. Dit komt, net als bij veel iPads van Apple, neer op een pixeldichtheid van 264 ppi (pixels per inch). Het scherm is gemaakt van standaard LCD, wat door Apple zelf Retina wordt genoemd.

Niet gelamineerd scherm

Waar is dan de concessie gedaan om de prijs betaalbaar te houden? Duurdere iPads, zoals iPads uit de Air-serie, hebben een gelamineerd scherm dat dicht onder de glasplaat ligt. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het scherm is zo ook minder gevoelig voor lichtreflecties. Hierdoor kun je zo’n iPad goed buiten gebruiken. De iPad 2018 en alle andere iPads uit de Basis-serie hebben niet zo’n scherm. Dat zie je terug, want de iPad 2018 is wat dikker en het scherm is gevoeliger voor lichtreflecties. Wel is dat één van de redenen waarom de iPad 2018 lekker voordelig in aanschaf is.

iPad 2018 scherm zonder True Tone

Apple heeft een functie waarbij de kleurtemperatuur van het scherm zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Hierdoor zien kleuren er in elke situatie hetzelfde uit. True Tone wordt deze functie genoemd. Het iPad 2018 scherm heeft deze functie niet. Hierdoor kan de kleur wit op het scherm een onnatuurlijke blauwe gloed krijgen in een omgeving met veel warm licht. Nóg een concessie die is gedaan om de prijs betaalbaar te houden.

Apple Pencil iPad 2018 scherm

Touchscreen voor Apple Pencil 1

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de iPad 2018 één heel groot pluspunt: je kunt het touchscreen óók bedienen met Apple Pencil! Dit is een stylus pen waarmee je direct op het scherm schrijft, tekent, annoteert en schetst. Er zit wel één kanttekening aan: het iPad 2018 scherm is alléén geschikt voor Apple Pencil 1. Deze eerste generatie is voordeliger en minder uitgebreid dan de tweede generatie.

iPad 2018 refurbished kopen

Het LCD-scherm van de iPad 2018 is van gemiddelde kwaliteit. Voor een doorsnee tabletgebruiker volstaat het meer dan prima. Tel daar de veelzijdigheid en de voordelige prijs bij op en je haalt een interessante tablet in huis. Bij Forza kun je hem als refurbished iPad kopen, wat vele malen voordeliger en nét zo goed is als nieuw. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd met 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires.

ipad 2018 beeldscherm
← Vorige Volgende →