Hoe lang wordt een Samsung telefoon ondersteund?

28 Maart 2024 - 4 min. read time
Hoe lang wordt een Samsung telefoon ondersteund?

Hoe lang krijg je ondersteuning voor je Samsung Galaxy toestel? Een zeer interessante vraag. De ondersteuningstermijn voor Samsung-telefoons kan variëren afhankelijk van het model en de serie. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.


Zo lang ondersteunt Samsung oudere toestellen nog

Op het moment van schrijven biedt Samsung over het algemeen de volgende ondersteuning voor zijn smartphones:

  • Vlaggenschipmodellen (Galaxy S en Note series): Deze ontvangen meestal 4 jaar aan Android OS-updates en 5 jaar beveiligingsupdates. Dit geldt voor nieuwere modellen vanaf de Galaxy S10-serie en later.
  • Galaxy Z Fold en Flip series: Net als de vlaggenschip S en Note series, ontvangen deze vouwbare smartphones doorgaans 4 jaar aan OS-updates en 5 jaar beveiligingsupdates.
  • Galaxy A-serie (mid-range modellen): Voor nieuwere mid-range modellen biedt Samsung doorgaans 4 jaar aan beveiligingsupdates. De frequentie van OS-updates en de duur van de ondersteuning kunnen echter variëren, waarbij sommige modellen mogelijk 2 tot 3 grote Android OS-updates ontvangen.
  • Budgetmodellen (Galaxy M en sommige Galaxy A-modellen): Deze toestellen ontvangen vaak 2 tot 3 jaar beveiligingsupdates en kunnen beperkt zijn tot 1 of 2 OS-updates.

Hieronder vind je hoe lang de Samsung Galaxy S-, A- en Z-serie meegaan in ondersteuning.

Het is belangrijk op te merken dat Samsung's beleid ten aanzien van updates en ondersteuning kan veranderen en ook afhankelijk is van de specifieke eisen en afspraken met telecomproviders.

Ondersteuning Samsung

Wat is het verschil tussen Android OS-updates en beveiligingsupdates?

Android OS-updates en beveiligingsupdates spelen beide een cruciale rol in het onderhoud van Android-apparaten, maar ze dienen verschillende doeleinden en worden op verschillende manieren uitgerold. Android OS-updates zijn grote updates die nieuwe versies van het Android-besturingssysteem leveren. Ze bevatten nieuwe functies, verbeteringen in de gebruikersinterface, en significante wijzigingen in het systeem die de algehele ervaring en functionaliteit van het apparaat verbeteren. Ze worden meestal eens per jaar uitgerold en De beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de fabrikant van het toestel, het model en de regio. Beveiligingsupdates zijn patches die worden uitgerold om specifieke beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem aan te pakken. Deze updates zijn cruciaal voor het beschermen van apparaten tegen malware, exploits en andere vormen van cyberdreigingen. Ze worden veel frequenter uitgerold dan OS-updates, vaak maandelijks of per kwartaal, afhankelijk van de fabrikant en het specifieke model.

Hoe lang Samsung ondersteuning

Waarom worden sommige Samsungs niet meer ondersteund?

Sommige Samsungs worden niet meer ondersteund omdat de chip en andere onderdelen in het toestel onvoldoende ‘power’ hebben om het toestel vlot te laten werken op de nieuwste software. Denk aan een snel leeg rakende batterij bijvoorbeeld.

Wat als mijn Samsung de nieuwste Android-versie niet ondersteunt?

Ondersteunt je Samsung de nieuwste Android-versie niet meer? Dan hoeft dit (meestal) geen probleem te zijn. Je toestel ontvangt na de laatste Android-update nog een paar jaar beveiligingsupdates. Als deze óók verlopen zijn, raden we je sterk aan om te kijken naar een nieuwer model refurbished Samsung.

Goedkope Samsung Galaxy aanschaffen? Dat kan!

Valt jouw Samsung Galaxy toestel buiten de boot wat betreft updates? Dan is het tijd voor een upgrade. Bij Forza bieden we een ruim assortiment aan refurbished Samsung Galaxy toestellen en is er altijd wel een model dat aan jouw wensen voldoet. Door ons verfijnde refurbishing-proces beschikken wij over het Keurmerk Refurbished. Dit betekent ook nog eens 3 jaar garantie én gratis laadaccessoires. Zondag óf op werkdagen vóór 22:30 uur besteld = de volgende dag al in huis!

samsung
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?