iPhone loopt vast, wat moet ik doen?

14 April 2020 - 5 min read time
iPhone loopt vast, wat moet ik doen?

Laatste update: 11-02-2021

Soms kan het voorkomen dat je iPhone vast loopt. Misschien heb je dat zelf ook al wel eens meegemaakt. Het beeldscherm van je iPhone reageert niet meer, of de knoppen lijken niet meer te werken. Dat kan komen door een bepaalde app die vast loopt, of door je iPhone die ‘bevriest’. In dit artikel vertellen we wat je kunt doen als je iPhone vast loopt.

App afsluiten

iPhone loopt vast app afsluiten

Vaak is het niet je iPhone die vast loopt, maar slechts één bepaalde app. De desbetreffende app kun je opzoeken in de multitasking en deze vervolgens geforceerd afsluiten door deze naar boven weg te vegen. De multitasking open je door twee keer op de home button te drukken. Bij iPhones zonder home button (iPhone X en nieuwer) open je de multitasking door vanaf de onderkant van het scherm (waar het horizontale balkje zit) naar boven te vegen.

App verwijderen

iPhone loopt vast app verwijderen

Als eenzelfde app keer op keer vastloopt, kun je deze het beste verwijderen en opnieuw installeren. Om een app te verwijderen houd je het icoontje van de app ingedrukt totdat deze begint te trillen. Er verschijnt dan tevens een kruisje boven het icoontje. Dit kruisje klik je aan om de app te verwijderen. Via de App Store kun je vervolgens de app opnieuw downloaden. Deze staat al bij Updates/Aankopen, omdat je hem al eens gedownload hebt. Klik op het downloadsymbool om de app terug te zetten op je iPhone.

iPhone opnieuw opstarten

Naast apps kan ook de iPhone zelf vastlopen. Bevriezen noemen we dit, omdat het toestel niet meer op je handelingen reageert. Houd in dit geval de aan/uitknop ingedrukt, zodat je iPhone uitgaat. Zet hierna je toestel weer aan. Vaak is dit al voldoende om alles weer naar behoren te laten werken.

iPhone resetten

iPhone loopt vast iPhone resetten

Als een iPhone compleet vast loopt, kun je hem soms ook niet meer aan- en uitzetten. Je kunt dan de iPhone resetten. Hierbij start je het toestel geforceerd opnieuw op. Je drukt hiervoor knoppen gecombineerd in, totdat het Apple-logo in beeld verschijnt. Het verschilt per iPhone hoe je dit moet doen. Lees hier per iPhone hoe je hem reset.

iPhone resetten

Als het toestel niets meer doet

Krijg je het toestel niet maar aan of loopt je iPhone keer op keer vast? Dan is hoogstwaarschijnlijk de hardware beschadigd. In dat geval kun je ervoor kiezen om je iPhone te laten repareren. Indien dat echt te prijzig is, zou je een refurbished iPhone kunnen overwegen. Dat is bij Forza tot 60% voordeliger en dankzij het Keurmerk Refurbished even betrouwbaar als nieuw. In combinatie met 3 jaar technische garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires is refurbished een verstandige keuze.

tips & tricks iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?