Afmetingen iPhone 11, een handig formaat of niet?

12 Maart 2021 - read time
Afmetingen iPhone 11, een handig formaat of niet?

Het juiste toestelformaat kiezen kan nog een lastige keuze zijn. Waar de één veel waarde hecht aan een groot formaat met veel overzicht, geeft de ander de voorkeur aan een compact toestel dat gemakkelijk in de broekzak past. Weet je bijna zeker dat je de iPhone 11 refurbished wilt aanschaffen, maar twijfel je nog over het formaat? We vertellen je hier meer over de afmetingen van de iPhone 11.

Afmetingen iPhone 11

Afmetingen

iPhone 11

Lengte 150.9 mm
Breedte 75.7 mm
Dikte 8.3 mm
Schermdiagonaal in inch 6.1-inch
Schermdiagonaal in cm 15.25 cm
 
De iPhone 11 refurbished is het grootste toestel in ons refurbished-assortiment en beschikt ook meteen over het grootste beeldscherm formaat van 6.1-inch. Het is een LCD-beeldscherm en dat neemt behoorlijk wat ruimte in het toestel in beslag. Dat zie je terug in de grote afmetingen van de iPhone 11. Met een lengte van 150.9 mm, een breedte van 75.7 mm en een dikte van 8.3 mm heeft de iPhone 11 een behoorlijk formaat, zeker als je de iPhone 11 met de iPhone 11 Pro vergelijkt.

Formaat iPhone 11: moeilijk met één hand te bedienen

De grote afmetingen van de iPhone 11 zorgen ervoor dat je het toestel lastig met één hand volledig kunt bedienen, maar het zorgt wél voor meer bedieningsruimte. Dit is vooral prettig als je grote handen hebt. Wél zijn de uithoeken en de bovenste rij apps vanwege de afmetingen doorgaans lastig te bereiken met één hand. Je zult dus vaker de iPhone 11 met één hand vast moeten houden, zodat je het toestel met je andere hand kunt bedienen. Wat óók nog mogelijk is, is het beeldscherm laten zakken. Zo wordt de bereikbaarheid kleiner en kun je apps eenvoudiger met één hand bedienen. Veeg hiervoor de streep onderaan het scherm omlaag.

iPhone 11 formaat beeldscherm verkleinen

Afmetingen van iPhone 11 zorgen voor overzicht

Het voordeel van het grotere formaat van de iPhone 11 is dat het overzicht biedt. Je kunt veel apps op het thuisscherm stallen en ook heb je kleine lettertjes altijd duidelijk in beeld. Verder heeft de iPhone 11 een perfect formaat voor het kijken naar films, series en video’s. Op het grote beeldscherm komt beeldmateriaal goed tot zijn recht en in combinatie met Dolby Atmos-geluid heb je een ongelofelijk mooie kijk- en luisterervaring.

iPhone 11, onhandig formaat voor de kleine broekzak

De afmetingen van de iPhone 11 zijn behoorlijk groot en hierdoor stop je het toestel niet zo eenvoudig in je broekzak. Voor diepe zakken is het geen probleem maar als je broekzakken wat minder diep zijn, is het nog een uitdaging om je iPhone 11 daar in te krijgen.

Conclusie

De afmetingen van de iPhone 11 zijn behoorlijk groot. Dit zorgt voor veel overzicht, duidelijkheid en bedieningsruimte. Ook als je veel films en video’s op je smartphone kijkt heeft de iPhone 11 een perfect formaat. De grootte kan voor anderen juist weer onhandig zijn. Zo kan het volledig met één hand bedienen van het scherm of het toestel opbergen in je broekzak een uitdaging zijn. Zijn dit juist belangrijke vereisten voor jou? Dan kan een kleinere refurbished iPhone, zoals de iPhone X(S) of de iPhone SE 2020 refurbished, beter geschikt zijn voor jou.

iphone 11 iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?