Verschil iPhone 12 en 12 Pro, dit zijn ze

04 Oktober 2022 - read time
Verschil iPhone 12 en 12 Pro, dit zijn ze

De iPhone 12 refurbished en iPhone 12 Pro refurbished zijn beide in het najaar van 2020 gelanceerd. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de iPhone 12 Pro de ‘Pro-specificaties’. Maar hoe ‘Pro’ mogen we dit noemen? In dit artikel lichten we je de meest interessante verschillen tussen de iPhone 12 en 12 Pro toe.


Verschil iPhone 12 en 12 Pro op een rij

Kort samengevat zijn dit de grote verschillen tussen iPhone 12 en 12 Pro:

  • Design, materiaal en gewicht
  • Camera
  • Schermhelderheid

Uiterlijke verschillen iPhone 12 en 12 Pro

De iPhone 12 en 12 Pro hebben aan de buitenkant vele gelijkenissen. Zo hebben ze allebei dezelfde afmetingen en zitten de knoppen ook op dezelfde plek. Toch zijn er een aantal grote verschillen. De iPhone 12 Pro heeft een meer premium design, met een roestvrijstalen rand dat het toestel bij elkaar houdt, een mat glazen achterkant en een subliem camera-eiland. Dankzij het robuuste en kwalitatief hoogwaardige materiaal weegt de iPhone 12 Pro met haar 189 gram iets zwaarder dan de iPhone 12 (164 gram). Tot slot zijn beide iPhones ook in nét wat andere kleuren verkrijgbaar, waarbij de iPhone 12 in de meeste kleuren verkrijgbaar is.

iPhone 12 Pro modellen

iPhone 12 desing

Ongekende camerakwaliteit

Hoewel de iPhone 12 een zeer goede camera heeft, doet de iPhone 12 Pro daar nog een schepje bovenop. De iPhone 12 Pro beschikt namelijk over maar liefst drie cameralenzen, daar waar de iPhone 12 er twee heeft. De derde lens op de iPhone 12 Pro is de telelens, waardoor foto’s genomen met dit toestel er nóg scherper kan inzoomen. Daarnaast werkt portretfoto’s maken op de iPhone 12 Pro ook met Nachtmodus, waardoor deze foto’s er bij weinig licht er ook spetterend uitzien. Tot slot beschikt de iPhone 12 Pro over een LIDAR-scanner en kan het foto’s schieten in Apple ProRAW kwaliteit. Met LIDAR wordt er nog meer diepte gemeten in foto’s, waardoor onder andere de ProRAW functie jouw foto’s zo ‘rauw’ mogelijk kan opslaan. Hierdoor kan jij deze foto’s na het fotomoment nog van top tot teen bewerken.

Verschil iphone 12 en 12 Pro: camera

Schermhelderheid iPhone 12 vs 12 Pro

Ben je vaak actief in de felle zon? Dan zit je met de iPhone 12 Pro in ieder geval goed! Dit toestel heeft namelijk een maximale helderheid van 800 nits, waar dit bij de iPhone 12 625 nits is. Hoe meer nits, hoe hoger de helderheid. Desondanks is de helderheid van beide toestellen zeer goed te noemen.

Refurbished iPhone kopen

Ben jij aan het twijfelen tussen de iPhone 12 of 12 Pro? Hopelijk ben je er na het lezen van dit artikel over uit. Beide toestellen zijn als refurbished iPhone zeer voordelig bij Forza verkrijgbaar. Zowel de iPhone 12’s als de iPhone 12 Pro’s zijn op meer dan 50 punten gecontroleerd. Onderdelen zijn vervangen, gerepareerd of gereinigd. Dankzij dit zorgvuldige proces beschikt Forza over het keurmerk Refurbished. Dit betekent dat jij beste kwaliteit refurbished iPhone bij ons in huis haalt. Op werk- of zondagen vóór 22:30 uur besteld = de volgende dag in huis!

iphone 12 pro iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?