iPhone 12 Mini vs iPhone 12 Pro

25 Januari 2023 - read time
iPhone 12 Mini vs iPhone 12 Pro

De iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro. Twee krachtige, kleurrijke iPhones met een zichtbaar verschil in grootte. Maar wat zegt de grootte precies over de verschillen in de specificaties van beide iPhones? In dit artikel leggen we ze naast elkaar en vertellen we je er meer over.


Verschil iPhone 12 Mini vs iPhone 12 Pro

Ondanks dat beide toestellen zijn uitgebracht op 13 oktober 2020 en er overeenkomsten zijn op het gebied van interne kracht, zit er toch hier en daar best wat verschil in. Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 12 Mini en de iPhone 12 Pro in een notendop:

  • Behuizing en gewicht
  • Scherm
  • Camera
  • Batterij
  • Geheugen
  • Prijs
iphone 12 mini vs iphone 12 proiphone 12 mini vs iphone 12 pro

Een voelbaar verschil in behuizing en gewicht

Zowel de iPhone 12 Mini als de iPhone 12 Pro beschikt over een nieuw, hoekig design. De iPhone 12 Mini daarentegen heeft aluminium randen, daar waar de iPhone 12 Pro over roestvrijstalen randen beschikt. Hierdoor is de Pro iets zwaarder qua gewicht: 55 gram om precies te zijn.

Het scherm: prachtig als altijd!

Zoals de naam misschien al verraadt is de iPhone 12 Mini iets kleiner in schermformaat dan de iPhone 12 Pro. Laatstgenoemde beschikt namelijk over een 6,1 inch display terwijl de iPhone 12 Mini een 5,4 inch scherm heeft. Wel hebben ze beiden een Super Retina XDR-display met True Tone-weergave waardoor de kleurenbalans aangepast wordt op de omgeving, een brede kleurweergave waardoor kleuren nog beter tot hun recht komen en een nagenoeg gelijke pixeldichtheid. Het verschil zit hem dus voornamelijk in de grootte van het scherm. Ben je dus vooral op zoek naar een compact formaat iPhone die wat lichter in gewicht is? Dan is de iPhone 12 Mini een goede keuze voor jou.

Cameraverschil in de iPhone 12 Mini vs iPhone 12 Pro

Wat de camera betreft is het veilig om te zeggen dat de iPhone 12 Pro hier de vergelijking wint. Ondanks dat beiden beschikken over een 12 megapixel hoofdcamera en ultragroothoeklens heeft de iPhone 12 Pro niet alleen een extra telelens maar daarmee ook een 4x optische zoom in plaats van 2x. Hierdoor kun je dus nog scherpere foto's en video's maken van een grotere afstand.

Een batterij die langer meegaat

Een ander aspect van beide modellen wat absoluut het benoemen waard is: de batterij. Zo gaat de iPhone 12 Pro namelijk zo’n 2 uur langer mee dan de iPhone 12 Mini. Ben jij iemand die graag voor langere tijd video’s kijkt en streamt en veel muziek luistert onderweg? Dan is in dit geval de iPhone 12 Pro een betere keuze voor jou.

Betekent groter ook meer geheugen?

In dit geval is het antwoord daarop ja, dubbel zoveel zelfs. Waar je bij een iPhone 12 Mini de keuze hebt uit 64GB, 128GB en 256GB begint de opslagcapaciteit van de iPhone 12 Pro vanaf 128GB, 256GB en 512GB. Ook op het gebied van werkgeheugen heeft de iPhone 12 pro hier iets meer van: 6GB ten opzichte van de 4GB van de iPhone 12 Mini.

Het verschil in prijs

De iPhone 12 Mini is een stuk voordeliger te verkrijgen dan de iPhone 12 Pro. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Verder heeft de opslagcapaciteit ook invloed op de prijs. Hoe meer opslagcapaciteit je kiest, hoe duurder het toestel wordt. Het is dus belangrijk jezelf de vraag te stellen hoeveel GB je nodig hebt en of het die honderden euro’s extra waard is. Kom je er zelf niet uit? Bekijk dan het artikel 'Hoeveel iPhone of iPad opslagcapaciteit heb ik nodig?' even om erachter te komen wat voor jou een geschikt aantal GB is.

Conclusie

In vergelijking met de iPhone 12 Mini heeft de iPhone 12 Pro dus een extra telelens die dubbel zoveel zoom biedt. Ondanks dit verschil in camera doet de iPhone 12 Mini absoluut niet onder voor de iPhone 12 Pro op het gebied van interne kracht. In beide toestellen zit namelijk een krachtige A14 Bionic-chip. Ook beschikken ze allebei over de nieuwe Magsafe techniek en ondersteunen ze allebei 5G waardoor je nog sneller streamt. Wel heeft de iPhone 12 Pro 2GB meer aan werkgeheugen dan de iPhone 12 Mini. Je zult dus ietwat makkelijker en sneller kunnen multitasken. Ligt jou een groter en steviger formaat iPhone beter in de hand en vind je een geoptimaliseerde camera en meer werkgeheugen een belangrijke overweging in jouw keuze? Dan is de iPhone 12 Pro iets voor jou. Ben je op zoek naar een kleiner, voordeliger alternatief? Dan is de iPhone 12 Mini een geschiktere keuze.

Refurbished iPhone kopen

Met de aanschaf van een refurbished iPhone 12 Mini of iPhone 12 Pro krijg je een nagenoeg identiek product bij je thuis, maar dan een stuk voordeliger. Door middel van grondige controles zorgen we ervoor dat alle iPhones 100% technisch in orde zijn. Als gevolg van onze strenge kwaliteitseisen beschikken we over het Keurmerk Refurbished, waardoor je extra verzekerd bent van een betrouwbare aankoop. Met jouw keuze voor refurbished draag je ook bij aan een meer duurzaam milieu, doordat er schaarse delfstoffen worden uitgespaard. Ga dus samen met ons op weg naar een circulaire wereld en bestel jouw refurbished iPhone vóór 22:30, dan heb je deze inclusief gratis laadaccessoires en 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) morgen al in huis!

vergelijking iphone 12 pro iphone 12 mini
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?