iPhone 15 vs iPhone 11: hoe groot zijn de verschillen?

31 December 2023 - 4 min. read time
iPhone 15 vs iPhone 11: hoe groot zijn de verschillen?

Vier jaar na de introductie van de iPhone 11 refurbished, is de iPhone 15 uitgebracht met diverse verbeteringen en innovaties die het een aantrekkelijke keuze maken voor een upgrade. Maar hoe aantrekkelijk is die keuze eigenlijk? Dit artikel gaat er dieper op in.


Verschillen tussen de iPhone 15 vs iPhone 11

  • Design
  • Scherm
  • Camerafuncties
  • Prestaties
  • MagSafe
  • Ceramic Shield
  • Connectiviteit
  • 5G
  • Prijs 

Design

Het ontwerp van de iPhone 15 is geüpdatet met een modernere look, inclusief nieuwe afgeronde hoeken en een achterkant van matglas, wat een verfrissende verandering is ten opzichte van de iPhone 11. Een unieke toevoeging is de 'Dynamic Island', een creatieve oplossing voor de traditionele notch, die interactief meldingen en acties toont. De iPhone 11 beschikt over afgeronde randen en heeft een glanzende glazen achterkant.

iPhone 15 vs iPhone 11 naast elkaar

Scherm iPhone 15 vs iPhone 11

Beide iPhones hebben een 6,1-inch beeldscherm, maar de iPhone 15 onderscheidt zich met een OLED-beeldscherm met een maximale helderheid van 2000 nits, terwijl de iPhone 11 een lagere piekhelderheid heeft met ‘slechts’ een LCD-scherm. Het scherm van de iPhone 15 is in theorie dus beter, maar de iPhone 11 beschikt wel over het beste LCD-scherm wat er op de markt verkrijgbaar is.

Scherminkeping iPhone 15 vs iPhone 11

Cameraverschil iPhone 15 vs iPhone 11

De iPhone 15 heeft op cameragebied aanzienlijke verbeteringen met een 48MP hoofdcamera in tegenstelling tot de 12MP camera van de iPhone 11. Dit leidt tot scherpere en meer gedetailleerde foto's. Verder heeft de iPhone 15 een verbeterde nachtmodus, actiemodus en Smart HDR 5 voor meer realistische kleuren en belichting. De 2x optische zoom van de iPhone 15 is een nieuwe toevoeging, die de iPhone 11 mist. Ben je op zoek naar een iPhone 11 die ‘gewoon prima’ foto’s maakt? Dan voldoet de iPhone 11 nog steeds ruim voldoende.

Camera iPhone 15

Prestaties

Hoewel de iPhone 15 is uitgerust met de nieuwere A16 Bionic-chip en de iPhone 11 met de A13 Bionic-chip, valt het snelheidsverschil best mee. Speel je veel zware games? Dan zal de iPhone 15 wél merkbaar sneller zijn.

MagSafe

De iPhone 15 beschikt over MagSafe. De iPhone 11 niet. Met MagSafe kan je onder andere je iPhone stabiel en veilig draadloos opladen doordat je toestel als een magneet tegen een andere magneet wordt vastgehouden. Daarnaast werkt het ook handig in de auto als CarKit.

Magsafe iPhone 11 vs iPhone 15

Ceramic Shield

De iPhone 15 beschikt over Ceramic shield, waardoor het beeldscherm beter bestand is tegen vallen en stoten. De iPhone 11 heeft dit niet. Hoewel Ceramic shield een fijne toevoeging is, raden we toch aan om voor beide toestellen een beschermhoesje te gebruiken.

Connectiviteit iPhone 15 vs iPhone 11

Een significante verandering is de verschuiving van de Lightning-poort naar een USB-C-poort in de iPhone 15, wat zorgt voor meer compatibiliteit met standaard accessoires en opladers. De iPhone 11 behoudt de Lightning-poort, wat betekent dat bij een overstap naar de iPhone 15, bestaande iPhone-kabels vervangen moeten worden.

USB C op de iPhone 15

5G

De iPhone 15 heeft 5G-ondersteuning. De iPhone 11 heeft 4G-ondersteuning. Dankzij de 5G-ondersteuning op de iPhone 15 kan de iPhone 15 in theorie hogere internetsnelheden halen, wanneer je beschikt over een 5G-abonnement. Op het moment van schrijven is 5G in Nederland nog niet veel sneller dan 4G. Dus voor snel internet zit je op de iPhone 11 ook nog goed.

Prijsverschil

De iPhone 15 is vanzelfsprekend duurder dan de iPhone 11 vanwege de nieuwere technologie en verbeteringen. Dit kan een overweging zijn bij het kiezen tussen de twee modellen.

Conclusie

De iPhone 15 springt eruit met betere camera's, hogere schermhelderheid en een moderner ontwerp. Fotografie-enthousiastelingen, liefhebbers van heldere schermen en aanhangers van hedendaags design zullen de upgrade waarderen. Voor wie tevreden is met de betrouwbare basisfuncties van de iPhone 11, blijft dit model echter een waardevolle optie, zeker bij budgetoverwegingen.

Refurbished iPhones bij Forza

Overweeg je een refrubished iPhone en wil je meer informatie over een bepaald model? Dan staat de klantenservice van Forza voor je klaar. Bestellingen bij Forza vóór 22:30 uur worden de volgende dag geleverd, inclusief drie jaar garantie en gratis laadaccessoires. Forza's refurbished iPhones zijn grondig gecontroleerd op meer dan 50 aspecten en dragen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

 

verschillen
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?