Welke iPhone moet ik kopen? Gebruik de keuzehulp!

07 April 2021 - 5 min read time
Welke iPhone moet ik kopen? Gebruik de keuzehulp!

Als je van plan bent om een refurbished iPhone te kopen, kom je voor een lastige keuze te staan. Er zijn namelijk veel iPhone-modellen dus er is veel te kiezen. Welke iPhone moet je nu kopen? Wij helpen je bij het maken van die keuze op basis van vier belangrijke pijlers: beeldschermformaat, camerakwaliteit, snelheid en prijs.


Welke iPhone kopen op basis van beeldschermformaat?

Eén van de belangrijkste aspecten bij het kopen van een nieuwe iPhone is beeldschermformaat. Een groter scherm betekent doorgaans een grotere iPhone, waarop je veel bedieningsruimte hebt en goed naar video’s kunt kijken. Wel berg je dit lastiger op in je broekzak. Een kleiner scherm is veel makkelijker met één hand te bedienen en dergelijke iPhones passen gemakkelijk in de broekzak. Je hebt wel een minder goede kijkervaring op een klein scherm. Welke iPhone is geschikt voor jou om te kopen op basis van beeldscherm formaat?

Schermformaat

Diameter in inch

iPhone

Klein 4.0 - 4.7 iPhone 8, iPhone SE 2020, iPhone SE 2022
Gemiddeld 5.4 - 5.5 iPhone 12 Mini, iPhone 13 Mini, iPhone 8 Plus
Groot 5.8 – 6.1 iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14
Groter 6.5 – 6.7 iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro Max
 

Welke iPhone kopen op basis van camera

Welke iPhone kopen op basis van camerakwaliteit

Veel momenten willen we digitaal vastleggen. De camera is dan ook één van de belangrijkste componenten op een iPhone. Het is inmiddels zó uitgebreid en goed, dat een apart fototoestel kopen vaak niet meer nodig is. Het aantal lenzen, de kwaliteit hiervan, de software die de camera’s aanstuurt en de mate van camerafuncties bepalen samen het resultaat van jouw beeldmateriaal. Met welke kwaliteitsstandaard neem jij genoegen bij het kopen van een nieuwe iPhone?

Camerakwaliteit

Omschrijving

iPhone

Standaard Ik maak amper foto’s en video’s en hecht weinig waarde aan de kwaliteit. iPhone 8
Goed Ik maak regelmatig foto’s en video’s, bijvoorbeeld voor een fotoalbum. iPhone 8 Plus, iPhone XR
Zeer goed Foto’s en video’s moeten van hoge kwaliteit zijn en geschikt zijn voor semi professioneel gebruik. iPhone X, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12 (Mini), iPhone 13 (Mini), iPhone SE 2020, iPhone SE 2022
Geweldig Ik neem enkel genoegen met het beste. Zowel overdag als ‘s nacht wil ik mooi beeldmateriaal. iPhone 11 Pro, iPhone 12 Pro (Max), iPhone 13 Pro (Max), iPhone 14 (Plus), iPhone 14 Pro (Max)
 

Welke iPhone kopen op basis van snelheid

Gebruik jij je iPhone hoofdzakelijk voor WhatsApp, social media en mobiel internet? Dan heb je minder snelheid nodig dan iemand die series streamt en mobiele games speelt. Ook als je vaak veel apps tegelijkertijd gebruikt of gebruikmaakt van Augmented Reality, is meer snelheid geen overbodige luxe. Apple brengt jaarlijks nieuwe iPhones uit met een vernieuwde, snellere chip. Hoe recenter de iPhone, hoe beter het toestel dus opgewassen is tegen het zware werk. Welke iPhone past bij jou op basis van snelheid?

Snelheid

Omschrijving

iPhone

Standaard Geschikt voor WhatsApp, internet, social media en simpele spelletjes. iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
Goed Geschikt voor video’s kijken, series streamen en mobiele games spelen. iPhone XS, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max), iPhone SE 2020
Zeer goed Geschikt voor multitasken, augmented reality en fotobewerking. iPhone 12 (Mini), iPhone 12 Pro (Max), iPhone SE 2022, iPhone 13 (Mini), iPhone 13 Pro (Max), iPhone 14 (Plus), iPhone 14 Pro (Max)
 

Forza Refurbished iPhone 12 en 12 Mini

Welke iPhone kopen op basis van prijs

Leuk en aardig, al die iPhones vol functies, maar wat kost dat? Apple is doorgaans duurder dan andere smartphonemerken, maar je krijgt daar ook veel meer kwaliteit en een lange software-ondersteuning voor terug. Apple heeft echte budget-iPhones, premium modellen maar óók telefoons voor het middensegment. Dit koop je tegen een bepaalde prijs.

Prijsklasse

Omschrijving

iPhone

Zeer laag €0 - €200 iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE 2020
Laag €200 - €400 iPhone X, iPhone XS, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone SE 2022
Gemiddeld €400 - €600 iPhone 11 Pro (Max), iPhone 12 (Mini)
Hoog €600 en hoger iPhone 12 Pro (Max), iPhone 13 (Mini), iPhone 13 Pro (Max), iPhone 14 (Plus), iPhone 14 Pro (Max)
 

Refurbished iPhone kopen

Welke iPhone je moet kopen hangt van je persoonlijke voorkeuren af, maar valt of staat grotendeels met de prijs die je ervoor betaalt. Wist je dat een refurbished iPhone van Forza hét betrouwbare en betaalbare alternatief is voor een nieuwe iPhone? We controleren onze toestellen op meer dan 50 technische punten, waardoor ze 100% technisch functioneel zijn. We zijn trotse houder van het Keurmerk Refurbished en geven daarnaast 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Hierdoor ben jij verzekerd van een betrouwbare aankoop. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

keuzehulp iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?