Welke iPhone moet ik kopen? Gebruik de keuzehulp!

Als je van plan bent om een refurbished iPhone te kopen, kom je voor een lastige keuze te staan. Er zijn namelijk veel iPhone-modellen dus er is veel te kiezen. Welke iPhone moet je nu kopen? Wij helpen je bij het maken van die keuze op basis van snelheid, camerakwaliteit, beeldschermformaat en software-ondersteuning.


Welke iPhone kopen op basis van snelheid?

Hoe recenter de iPhone, hoe krachtiger de processor en hoe beter de iPhone opgewassen is tegen een groot aantal zware taken. Ook hebben recentere iPhones vaak meer werkgeheugen. Welke iPhone is geschikt voor jou om te kopen op basis van snelheid?

Welke iPhone kopen op basis van snelheid

Standaard

iPhones met een standaard snelheid zijn goed geschikt voor taken als WhatsAppen en internetten. Ook voor simpele spellen als Candy Crush is dit type iPhone geschikt.

Goed

iPhones met een goede snelheid haperen nauwelijks. Op deze iPhones start YouTube snel op, scrol je vloeiend door je social media en stream je films en series zonder haperingen.

Zeer goed

Op iPhones met een zeer goede snelheid schakel je snel tussen verschillende apps en spellen die je tegelijkertijd gebruikt. Op het moment dat je een app aanklikt, opent deze gelijk. Die snelheid wordt in de loop der jaren niet snel minder.

Uitstekend

iPhones met een uitstekende snelheid kunnen de zwaarste apps en games probleemloos aan. Daarnaast werken deze iPhones ook snel met alle apps en toepassingen die in de toekomst uitkomen.

Welke iPhone kopen op basis van camerakwaliteit?

De camera’s op een iPhone worden steeds belangrijker, want we stellen steeds hogere eisen aan onze zelfgemaakte foto’s en video’s. De iPhone-camera’s en camerafuncties zijn inmiddels zó uitgebreid en goed, dat een aparte camera kopen vaak niet meer nodig is. Hoe belangrijk is goed beeldmateriaal voor jou en welke iPhone is geschikt voor jou om te kopen op basis van camerakwaliteit?

Welke iPhone kopen op basis van camera

Standaard

Je maakt zelden foto’s en je hecht weinig waarde aan uitgebreide functies. iPhones met een standaard camera hebben één lens. Hiermee zien foto’s die je overdag maakt er prima uit, maar in het donker maak je geen scherp beeldmateriaal.

Goed

Je maakt geregeld foto’s met je iPhone-camera en je deelt deze op je social media of in een fotoalbum. iPhones met een goede camera hebben één lens met uitgebreidere camera-opties, zoals Portretmodus en QuickTake video.

Zeer goed

Je maakt geregeld foto’s en je hecht veel waarde aan goed beeldmateriaal. De camera-opties zijn uitgebreid en de instellingen kun je naar wens instellen. iPhones met een zeer goede camera hebben twee lenzen waarmee je erg goede foto’s maakt, óók als het object zich ver weg bevindt.

Uitstekend

Je maakt geregeld foto’s en alleen het beste is voor jou goed genoed. iPhones met een uitstekend camerasysteem beschikken over minstens drie camera’s: een groothoek-, ultragroothoek en telelens. Hierdoor heb je voor elke situatie de juiste camera en maak je ook in het donker haarscherpe foto’s van bijna studiokwaliteit.

Welke iPhone kopen op basis van beeldschermformaat?

Welke iPhone je het beste kunt kopen, kan ook afhankelijk zijn van het beeldschermformaat. Waar de één veel waarde hecht aan een klein scherm dat eenvoudig met je duim te bedienen is, hecht de ander veel waarde aan bedieningsruimte, overzicht en de beste kijkervaring. Daarnaast kun je nog kiezen tussen OLED en LCD. Welke iPhone is geschikt voor jou om te kopen op basis van beeldscherm formaat?

Welke iPhone kopen op basis van beeldschermformaat

Klein

Een klein beeldscherm bedien je volledig met één duim. Het beeldscherm is maximaal 4.7-inch (11.75 cm). Het is een goede keuze als je kleine handen hebt of als je een handzaam formaat beeldscherm zoekt.

Gemiddeld

Een gemiddeld iPhone-scherm biedt meer bedieningsruimte en overzicht. Het scherm is 5.5-inch (13.75 cm) of 5.8-inch (14.50 cm) groot. Hierop kun je goed spelletjes spelen en films kijken. Een gemiddeld scherm kan lastig zijn om volledig met je duim te bedienen.

Groot

Op iPhones met een groot scherm heb je de beste kijkervaring en zie je alle details van een film of game. Het biedt veel overzicht, maar je hebt wel twee handen nodig om het 6.1-inch (15.25 cm) scherm te kunnen bedienen.

Welke iPhone kopen op basis van software-ondersteuning?

Welke iPhone je het beste kunt kopen, hangt grotendeels af van hoeveel jaar je ermee wilt gaan doen. Vanaf het moment dat een iPhone wordt uitgebracht, biedt Apple een software-ondersteuning van gemiddeld 5 jaar. Zoek je een iPhone voor de lange termijn, dan doe je er dus goed aan om een zo recent mogelijk toestel aan te schaffen. Ben jij na 2 jaar al uitgekeken op je smartphone? Dan volstaat een iets oudere iPhone ook prima.

Conclusie

Vaak zijn beeldschermformaat, camerakwaliteit en toestelsnelheid belangrijke factoren bij het kopen van een nieuwe iPhone. Deze drie factoren bepalen hoe veelzijdig je het toestel kunt gebruiken. Daarnaast is óók de software-ondersteuning belangrijk, want dat bepaalt hoeveel jaar je jouw iPhone volledig veilig kunt gebruiken. Kies je voor Apple, dan zit je eigenlijk altijd goed. Je haalt in alle gevallen een hoop kwaliteit en gebruiksgemak in huis.

Vergelijk de technische specificaties

Al een idee welke iPhone je wilt kopen? Of wil je gewoon nog even alle modellen bekijken? Ga naar onze iPhone-pagina voor een totaaloverzicht.

Bekijk refurbished iPhone specificaties