iPhone SE 2020 chip, razendsnel én zuinig

13 Juni 2022 - read time
iPhone SE 2020 chip, razendsnel én zuinig

De iPhone SE 2020 heeft wellicht een wat gedateerd design, maar dat is de binnenkant van dit toestel allerminst. De refurbished iPhone SE 2020 heeft dezelfde chip als de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max en is daarmee zeer krachtig te noemen. Welke chip dit precies is, wat je ermee kan en hoe lang je ermee kan, vertellen we in dit blog.


Wat is de iPhone SE 2020 chip?

De iPhone SE 2020 chip, ook wel de processor genoemd, draait op Apple’s A13 Bionic chip. Deze chip is 20% sneller dan zijn voorganger, de A12, die aanwezig is in de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. De grote vooruitgang van deze chip is dat hij een stuk energiezuiniger is dan zijn voorganger. Volgens Apple zelfs 30% zuiniger. Dit resulteert in een langere batterijduur van gemiddeld 5 uur extra per dag.

iPhone SE 2020 chip batterijduur

iPhone SE 2020 processor: verbeterde machine learning

Een ander interessant punt van de iPhone SE 2020 processor is de verbeterde machine learning. Machine learning is een vorm van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence), waardoor je iPhone je gebruikersgedrag analyseert en vervolgens gaat herkennen en voorspellen. Dit zie je met de iPhone SE 2020 chip voornamelijk terug in tekst-naar-spraak mogelijkheden. Het is al een langere tijd mogelijk dat Siri tekst kan uitspreken, maar dankzij de verbeterde machine-learning is de uitspraak van nóg menselijker.

Een technisch verhaal

Zoals gezegd is de iPhone SE 2020 processor een stukje zuiniger dan zijn voorganger. Maar hoe zit dat precies? Nou, om zuiniger te kunnen zijn moet een chip efficiënter werken. Apple heeft dat gedaan door de chip te verdelen in verschillende groepen. Hoe zwaarder de taak die de iPhone moet verrichten, hoe meer groepen binnen de chip er worden geactiveerd om de taak te verrichten. De iPhone SE 2020 processor gebruikt dus nooit meer energie dan die nodig heeft.

iPhone SE 2020 processor games

Welke Apple producten hebben een A13 Bionic chip?

De volgende producten van Apple beschikken over de A13 Bionic chip:

Refurbished iPhone kopen

Benieuwd naar de iPhone SE 2020? Op dit moment is deze als refurbished iPhone zeer voordelig verkrijgbaar. Refurbished is het betrouwbare, voordelige alternatief voor nieuw. Bij Forza wordt iedere iPhone van A tot Z door ervaren technici en gedegen software gecontroleerd. Mede hierdoor beschikken wij met trots over het keurmerk Refrubished.

iphone se 2020
← Vorige Volgende →