iPhone SE 2020 gaat niet meer aan? Zo los je het op!

01 Juni 2022 - read time
iPhone SE 2020 gaat niet meer aan? Zo los je het op!

Gaat je refurbished iPhone SE 2020 niet meer aan? Dat is niet zo best. Gelukkig bieden wij van Forza de oplossing. In dit blog vertellen we je wat je moet doen als je iPhone SE 2020 niet meer aan gaat en wat de oorzaken hiervan kunnen zijn.


iPhone SE 2020 gaat niet meer aan door lege accu

De meest voor de hand liggende reden is een lege accu. Dit kun je testen door de aan-/uitknop aan de rechterkant van je iPhone SE 2020 wat langer ingedrukt te houden. Na een paar seconde verschijnt er namelijk een ‘batterij-icoontje’ in je beeldscherm dat aangeeft dat de batterij leeg is. Sluit je iPhone SE 2020 aan op het lichtnet met een gecertificeerde iPhone-oplader, of leg hem op een draadloze oplader. Wanneer je iPhone SE 2020 aan de oplader is gelegd, verschijnt er een melding op het scherm. De iPhone SE 2020 gaat nog niet meteen aan, want het toestel heeft een minimale lading nodig om op te kunnen starten.

iPhone SE 2020 batterijmelding

iPhone SE 2020 gaat niet meer aan door defecte accessoires

Als het toestel niet opstart nadat je de iPhone SE 2020 met een oplader op het lichtnet hebt aangesloten, kunnen defecte accessoires de reden zijn. Wellicht is het oplaadblokje of de kabel stuk, gebruik je een niet-officiële Apple oplader of komt er geen of te weinig spanning van het lichtnet. Soms kan het voor komen dat er vuil in de oplaadpoort van je SE 2020 zit, zoals stof. Hierdoor kan de oplader geen optimale verbinding maken met het toestel.

iPhone SE 2020 gaat niet meer aan door vastlopen

Wanneer je iPhone SE 2020 een volle lading heeft, maar toch enkel een zwart scherm toont, is het toestel misschien vastgelopen. Wanneer dit gebeurt, is het raadzaam om je iPhone SE 2020 geforceerd opnieuw op te starten. Door dit te doen raak je geen kostbare gegevens en instellingen kwijt.

iPhone SE 2020 dfu mode

iPhone SE 2020 DFU mode

Soms gaat je iPhone SE 2020 niet meer aan omdat de firmware of iOS-update onjuist is geïnstalleerd. In dit geval kan je kiezen voor de iPhone SE 2020 DFU mode. DFU staat voor Device Firmware Upgrade. Het is een specifieke herstelmodus die je gebruikt als je iPhone vaak vastloopt of wanneer het toestel helemaal niet meer aangaat. Het is het laatste redmiddel en in deze modus zal data ook verloren gaan, mits je het hebt gesynchroniseerd met iTunes. Zo zet je de iPhone SE 2020 in DFU mode:

  1. Sluit je iPhone SE 2020 aan op je Mac of PC
  2. iTunes zal automatisch opstarten
  3. Druk ongeveer 4 seconden de aan-/uitknop in
  4. Druk nu, tegelijkertijd, voor 10 seconde, de ‘volume omlaag’-knop in
  5. Laat nu de aan-/uitknop los en houd de ‘volume omlaag’-knop nog ongeveer 6 seconden ingedrukt.

In de DFU mode kan je de gewenste firmware of iOS-update downloaden. Als je een Mac hebt, druk je na het downloaden op de ‘option’-toets. Bij Windows is dit de Shift-toets. Kies uit het herstelmenu het gedownloade bestand en druk op ‘herstel’. Je verlaat de iPhone SE 2020 DFU mode door de ‘volume omlaag’-knop en de aan-/uitknop tegelijkertijd in te drukken tot dat het Apple-logo in beeld getoond wordt.

Refurbished iPhone kopen

Problemen met je iPhone SE 2020? Bij Forza staan we klaar om je te helpen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een refurbished iPhone aan te schaffen. Deze zijn bij Forza Refurbished een stuk voordeliger dan nieuw. Daarnaast beschikken we met trots over het keurmerk Refurbished en ontvang je gratis laadaccessoires bij iedere bestelling. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

iphone se 2020
← Vorige Volgende →