iPhone gaat niet meer aan, wat nu?

iPhone gaat niet meer aan, wat nu?

Als je iPhone nier meer aan gaat, is dat erg vervelend en leidt dat (in veel gevallen) tot paniek. Het kan meerdere oorzaken hebben. Daarnaast wil het namelijk lang niet altijd zeggen dat je iPhone stuk is als hij niet meer aan gaat, al moet dit wel uitgesloten worden. Dít kunnen de oorzaken en oplossingen zijn.


iPhone gaat niet meer aan door lege batterij

Gaat je iPhone niet meer aan? Het meest voor de hand liggende probleem is natuurlijk een lege batterij. Sluit in dat geval je iPhone aan op het lichtnet met een gecertificeerde iPhone-oplader, of leg hem op de draadloze lader als jouw iPhone draadloos opladen ondersteunt. Na enkele minuten verschijnt het oplaadscherm, zoals afgebeeld op de linker iPhone, in beeld. Je iPhone gaat dan niet meteen weer aan. Dat komt omdat de accu een minimale lading nodig heeft om het toestel te kunnen aanzetten. Het kan een uur duren voordat je iPhone opnieuw aangaat. Verschijnt het beeld zoals op de rechter iPhone uitgebeeld? Dan wordt gevraagd het apparaat op een voedingsbron aan te sluiten. Aangezien je dat gedaan hebt, moet je de oplader die je gebruikt goed controleren op gebreken.

iPhone gaat niet meer aan lege batterij

iPhone gaat niet meer aan door defecte accessoires

Mogelijk gaat je iPhone nier meer aan omdat de oplader je toestel niet opgeladen krijgt. Wellicht is je kabel of adapter stuk, ondersteunt je iPhone een accessoire niet of werkt een bepaald stroompunt niet. Controleer dus goed je laadaccessoires (op een andere iPhone), anders kun je uren opladen zonder enig resultaat. Ook kan het zijn dat er stof en vuil in de oplaadpoort zit, waardoor de oplaadkabel geen verbinding met je iPhone kan maken. Bekijk dan ook even onze iPhone opladen tips.

iPhone gaat niet meer aan door vastlopen

Als je iPhone niet meer aan gaat of op zwart scherm blijft staan, maar wél over voldoende accu beschikt, is het toestel mogelijk vastgelopen. In dit geval kun je het toestel geforceerd opnieuw opstarten. Dit lost veel problemen op. Hierbij druk je toetsen gecombineerd of in een bepaalde volghorde in, waardoor de iPhone zichzelf opnieuw inschakelt. Goed om te weten: met deze handeling raak je geen gegevens en instellingen kwijt!

iPhone gaat niet meer aan door iOS

Als je iPhone wél aan gaat, maar bij het opstarten blokkeert, kan er een fout zitten in het besturingssysteem iOS. Ook kan het zijn dat de iPhone vastloopt bij het installeren van de nieuwe software-update. In dat geval kun je de iPhone bijwerken via het programma iTunes (Windows PC) of Finder (MacBook). Dat werkt zo: sluit je iPhone aan, open iTunes of Finder en klik je iPhone in het programma aan.

Zoek iPhone in iTunes

Voer vervolgens de volgende handelingen op je iPhone uit:

  • iPhone 7 (Plus) en ouder: houd de aan/uitknop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt. Blijf ze ingedrukt houden totdat je het scherm van de herstelmodus ziet.
  • iPhone 8 (Plus) en nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de aan/uitknop ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet.

iPhone herstellen iTunes

Klik vervolgens op “Herstel”. De nieuwste software-versie wordt nu op de iPhone gezet. Gaat de iPhone daarna nog steeds niet aan? Doorloop dan het proces opnieuw en kies voor “Werk bij”. De iPhone wordt dan teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Hierbij gaan je instellingen en gegevens wél verloren. Via een reservekopie kun je deze gegevens weer terugzetten op je iPhone.

Zoek een reparatiepunt of vervang je iPhone

Helpen bovenstaande tips je niet verder? Dan raden wij aan om hulp te zoeken. Heb je al een erg oude iPhone, dan kunnen de kosten voor het repareren vaak hoger uitvallen dan het kopen van een nieuwe. Je kunt ook een refurbished iPhone kopen. Dat is tot 60% voordeliger dan nieuw en technisch nét zo goed. Daarnaast krijg je er 2 jaar garantie en een gratis nieuwe oplader bij. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd.

tips & tricks iphone
← Vorige Volgende →