iPhone X camera, dit is er bijzonder aan

26 April 2021 - read time
iPhone X camera, dit is er bijzonder aan

De iPhone X is het eerste toestel met een introductieprijs van boven de 1.000 euro. Eén van de redenen hiervan is de camera, die vele malen beter is dan de camera’s van alle voorgaande iPhones. Dít is bijzonder aan de iPhone X camera.


iPhone X, eerste toestel met TrueDepth camera

TrueDepth camera iPhone X

De iPhone X refurbished beschikt als eerste iPhone over een zwarte inkeping (notch) aan de voorkant. Hierin zitten verschillende onderdelen verwerkt die samen de TrueDepth camera worden genoemd. Je kunt het gebruiken voor 7-megapixel foto’s en Full HD video’s, maar óók voor een nieuwe functie: Face ID. Verschillende sensoren en camera’s zijn in staat om op zo’n 30.000 punten je gezicht te scannen en herkennen. Indien er een overeenkomst is, wordt je iPhone X ontgrendeld.

Animoji, mogelijk met een iPhone X camera en nieuwer

Animoji iPhone X camera functie

De voorste iPhone X camera is niet alleen functioneel, maar ook leuk. Zo is Animoji voor het eerst mogelijk met de iPhone X. Animoji is een combinatie tussen een Animatie en een Emotie. Of terwijl: een emoji die jouw gezichtsuitdrukkingen en bewegingen overneemt! Ze zijn erg leuk om te gebruiken via iMessage en te delen op je social media.

Dubbele 12-megapixel camera met verbeterd diafragma

De iPhone X camera bestaat uit twee lenzen, een groothoeklens en een telelens. Dat is niet helemaal nieuw, want de refurbished iPhone 7 Plus en de refurbished iPhone 8 Plus hebben dit óók. Toch is de iPhone X camera wat beter, want de telelens heeft een verbeterd diafragma van ƒ/2.8 naar ƒ/2.4. Het diafragma is een opening van je lens waardoor het licht naar binnen valt. Hoe lager dit getal is, des te meer licht er wordt opgenomen en hoe mooier je foto’s ervan worden.

Tweevoudige optische beeldstabilisatie

De iPhone X camera heeft voor het eerst voor beide lenzen optische beeldstabilisatie. Hierdoor zijn foto’s en vooral video’s minder snel bewogen als je het toestel niet stilhoudt tijdens de opname. Ook blijft dankzij de optische beeldstabilisatie de sluiter langer open. Hierdoor vangt de sensor meer licht op en maak je betere foto's in slecht belichte omgevingen.

Portretmodus iPhone X camera functie

Overige iPhone X camerafuncties

De iPhone X camera is op verschillende plekken verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Daarnaast bevat de iPhone X de meest uiteenlopende camerafuncties. Van Portretfoto tot Panoramafoto, Burstmodus en Augmented Reality: de iPhone X camera kan het allemaal en met één simpele druk op de knop.

Conclusie iPhone X camera

De iPhone X camera is beter dan bij alle voorgangers. Met de camera maak je mooie foto’s en video’s met één simpele druk op de knop en de functies zijn uitgebreid. Daarnaast is de TrueDepth camera een echte toevoeging. Met dit camerasysteem kun je de komende tijd nog goed vooruit.

Bekijk iPhone X refurbished

iphone x camera
← Vorige Volgende →