iPhone 11 Pro vs iPhone X, wat is het verschil?

iPhone 11 Pro vs iPhone X, wat is het verschil?

Is je oude iPhone aan een upgrade toe en twijfel je of je de iPhone X uit 2017 of de iPhone 11 Pro uit 2019 moet aanschaffen? Of heb je nu een iPhone X en wil je upgraden naar de iPhone 11 Pro, maar weet je niet precies wat het verschil is tussen beide toestellen? Alles over de iPhone 11 Pro vs iPhone X vind je hier.


Formaat verschil iPhone 11 Pro vs iPhone X

De iPhone X refurbished is 143.6 mm hoog, 70.9 mm breed en 7.7 mm dik. Dat maakt het toestel 174 gram zwaar. De iPhone 11 Pro refurbished is nét iets groter en zwaarder. Dit grotere formaat heeft het toestel voornamelijk aan de camera te danken. Daarover later meer.

Uiterlijk verschil iPhone X en 11 Pro

Zowel de iPhone 11 Pro als de iPhone X hebben een glazen achterkant die geschikt is voor draadloos opladen. Bij de iPhone X is de achterkant glanzend. De iPhone 11 Pro heeft een matte afwerking. Beide iPhones hebben stevige toestelranden van roestvrijstaal. De iPhone X is verkrijgbaar in de kleuren Space Grey en Zilver. De iPhone 11 Pro is daarnaast óók in het populaire Goud verkrijgbaar. Daarnaast is een nieuwe kleur aan het assortiment toegevoegd: Midnight Green.

Uiterlijk verschil iPhone x en 11 Pro

Beeldscherm verschil iPhone 11 Pro vs iPhone X

De iPhone X en de iPhone 11 Pro hebben beide een randloos 5.8-inch OLED-beeldscherm met mooie kleurcontrasten en een hoge resolutie van 2436 x 1125 (458 pixels per inch). Er zit wel een verschil in de mate van helderheid. Bij de iPhone 11 Pro bedraagt de helderheid namelijk voor het eerst 800 nits, ten opzichte van 634 nits bij de iPhone X. Hierdoor kun je het scherm wat feller zetten en kun je alles duidelijker zien als bijvoorbeeld fel zonlicht op het scherm schijnt.

Dolby Atmos ondersteuning

De iPhone 11 Pro ondersteunt Dolby Atmos. Hierbij lijkt het geluid uit alle hoeken te komen en ervaar je een bioscoopachtig geluid. Dit maakt het kijken naar YouTube video’s, films en series met Dolby Atmos nóg leuker ten opzichte van iPhones die dat niet ondersteunen, zoals de iPhone X.

Camera verschil iPhone X en 11 Pro

Het grote verschil tussen de iPhone X en 11 Pro wordt gemaakt op cameragebied. Als eerste iPhone ooit beschikt de iPhone 11 Pro namelijk over drie cameralenzen: een groothoek-, ultragroothoek- en telelens. Dit brengt extra camerafuncties met zich mee die de iPhone X niet bezit, zoals een Nachtmodus, Ultragroothoekmodus en Slofie (een video van jezelf met vertragingseffect). Ook kan de iPhone 11 Pro opnemen in stereo en beschikt de camera over audiozoom, waarbij het geluid versterkt wordt op het moment dat je inzoomt. Met de iPhone X camera is dat niet mogelijk.

Cameraverschil iPhone 11 Pro vs iPhone X

De iPhone X camera moet het zonder ultragroothoeklens doen en ook opnemen in stereo en audiozoom gebruiken is niet mogelijk. Verder zijn de camerafuncties nét iets minder uitgebreid. De iPhone X camera legt het af tegen het professionele camerasysteem van de iPhone 11 Pro, maar de iPhone X camera is ook écht uitstekend en enorm veelzijdig in gebruik.

Frontcamera verschil iPhone 11 Pro vs iPhone X

Ook bij de frontcamera is een merkbaar verschil. De iPhone 11 Pro beschikt voor het eerst over een 12-megapixel frontcamera die kan filmen in 4K. De iPhone X moet het doen met een 7-megapixel frontcamera die filmt in Full HD. Selfies en videobellen is met de iPhone 11 Pro mogelijk in de hoogste kwaliteit tot nu toe op een iPhone.

Software-ondersteuning

Een laatst belangrijk verschil tussen de iPhone X en 11 Pro is te vinden op het gebied van software-ondersteuning. Apple ondersteunt iPhones gemiddeld 5 jaar. Dat zou betekenen dat de iPhone X uit 2017 de laatste software-update krijgt in september 2022. Vervolgens kun je tot en met september 2023 het toestel volledig veilig gebruiken. De iPhone 11 Pro is twee jaar later uitgebracht, wat betekent dat je het toestel óók twee jaar langer kunt gebruiken. Beter geschikt voor de lange termijn dus.

Conclusie iPhone 11 Pro vs iPhone X

De iPhone 11 Pro is twee jaar later uitgebracht dan de iPhone X en dat verschil merk je. De iPhone is zó goed, dat Apple er voor het eerst een pro-benaming aan heeft meegegeven. Zo is het beeldscherm verbeterd, hebben de camera’s een flinke upgrade gekregen en komt er een fraai driedimensionaal geluid uit het toestel. Is alleen het beste voor jou goed genoeg, ben je bereid om hier meer voor te betalen en zoek je een krachtig toestel voor de lange termijn? Kies dan de iPhone 11 Pro. De iPhone X is in alle opzichten iets slechter maar dat is ook niet gek. Het toestel is immers twee jaar ouder. Is gewoon goed voor jou goed genoeg, speelt budget een belangrijke rol maar wil je wél een eigentijdse iPhone vol technische snufjes? Kies dan de iPhone X. Dit toestel is minder geschikt voor de lange termijn omdat het twee jaar eerder uit de software-ondersteuning valt.

iPhone X en iPhone 11 Pro refurbished kopen

Wat je keuze ook wordt, met een refurbished iPhone van Forza ben je voordeliger uit, zónder dat je hierbij inlevert op de hoge kwaliteit van Apple. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd met 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires.

Bekijk iPhone X refurbished Bekijk iPhone 11 Pro refurbished

verschillen overeenkomsten iphone xs iphone 11 pro
← Vorige Volgende →