iPhone XS camera, dit zijn de specs!

iPhone XS camera, dit zijn de specs!

De iPhone XS camera is een flinke upgrade vergeleken met de vorige modellen. Er zijn bij dit model een aantal belangrijke camerafunctionaliteiten toegevoegd. Het toestel dat Apple gelanceerd heeft in 2018 onderscheidt zich van de iPhone XR door zijn professionele cameramodule. Hoewel de iPhone XS refurbished inmiddels al drie jaar op de markt is, is het toestel nog steeds perfect voor het schieten van mooie foto’s en video’s. Vind je de iPhone XS een interessant toestel maar weet je niet of de camera aan jouw eisen voldoet? In dit artikel vertellen we je alle iPhone XS camera specs! 


iPhone XS, 12-megapixel, groothoek- en telelens camera

Een belangrijk onderdeel binnen de specificaties van een iPhone-camera is het aantal megapixels. Eén megapixel bestaat uit 1 miljoen pixels. Je kan het vergelijken met het beeldscherm van je computer: hoe meer pixels op je scherm, hoe meer detail je ziet. De iPhone XS camera heeft een dubbele camera bestaande uit een groothoekcamera en een telelens. De groothoekcamera beschikt over 12 megapixels. Dit zijn dus 12 miljoen pixels en dat betekent dat je foto’s haarscherp zijn. Even ter vergelijking: in theorie kan er al een Full-HD foto geschoten worden bij 2,1 megapixel. Met deze groothoekcamera kan je 2x optisch inzoomen. Hierdoor kun je twee keer dichter bij objecten komen, zonder veel kwaliteit te verliezen. Verder is de groothoekcamera gericht op het schieten van prachtige panorama- en portretfoto’s. De telelens beschikt over 10x digitale zoom en dit zorgt ervoor dat er nauwelijks kwaliteit verloren gaat bij het inzoomen van gemaakte beelden.

Goede prestaties in het donker door smart-hdr-functie

De iPhone XS camera heeft een smart-hdr-functie. De iPhone XS camera schiet meerdere frames met verschillende belichtingen. De smart-hdr-functie zorgt ervoor dat er rekening gehouden wordt met eventuele bewegingen binnen de frames. Omdat de frames bij deze camera sneller gebufferd worden, verschijnt er minder ruis en onscherpte bij de foto’s. Een ander bijkomend resultaat is de betere belichting op de geschoten foto’s. Zo worden donkere foto’s beter belicht en worden overbelichte foto’s beter gedimd. Dit komt door het verbeterde algoritme in deze smart-hdr-functie. In de praktijk komt het erop neer dat je foto’s er een stuk natuurlijker uitzien als je bijvoorbeeld foto’s van felle lampen in een donkere omgeving maakt. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de vorige modellen.

Smart-hdr functie iPhone XS

Video’s opnemen met stereogeluid

Een andere sterke toevoeging aan het camerasysteem is de mogelijkheid om video’s op te nemen met stereogeluid. Deze feature ontbrak hiervoor op iPhones en het is prettig dat Apple besloten heeft om dit toe te voegen aan dit model. Het geluid van je video’s is een stuk voller en gedetailleerder wanneer je ze afspeelt op andere apparaten, zoals je televisie. Verder heeft Apple zijn verbeteringen op fotografisch vlak ook doorgetrokken naar zijn video-functie. Dat betekent dat ook in de video’s schaduwen beter belicht zijn en felle objecten minder overbelicht.

Snel video’s opnemen met QuickTake en burstmodus

QuickTake is een functie die Apple sinds de iPhone XS in het leven heeft geroepen. Met QuickTake kun je video’s opnemen in de ‘fotomodus’. Stel je voor: je bent foto’s aan het maken en besluit in een fractie van een seconde dat een video beter recht doet aan de situatie, maar je wilt geen kostbare tijd verliezen. Dankzij QuickTake kun je direct overschakelen naar filmen, door de sluiterknop langer in te drukken op je scherm. Hierdoor hoef je dus niet meer te swipen naar de filmmodus, maar houd je slechts je duim wat langer in op de sluiterknop. Alle modellen ouder dan de iPhone XS zullen de burstmodus activeren wanneer je de sluimerknop voor een langere tijd ingedrukt houdt. Met de burstmodus maak je meerdere foto’s in één seconde. Vanaf de iPhone XS kan deze burstmodus geactiveerd worden door het inhouden van de volume-omhoog-knop.

QuickTake functie iPhone XS

Conclusie en advies voor de iPhone XS camera

De camera van de iPhone XS is zeer krachtig. Dit model heeft er ten opzichte van zijn voorgangers een aantal goede functies bijgekregen. Als je waarde hecht aan betere belichting, mooiere portretfoto’s en stereogeluid bij video’s, dan raden we je de iPhone XS zeker aan. Bovendien beschik je met deze iPhone over een verbeterde gebruiksvriendelijkheid, door de toevoeging van QuickTake.

iPhone XS refurbished kopen

De iPhone XS en zijn sublieme camerasysteem koop je als refurbished iPhone tegen een zeer lage prijs bij Forza Refurbished. Onze iPhones hebben het keurmerk Refurbished en bovendien ben je voorzien van twee jaar garantie op je aankoop. Voor 22:30 uur besteld = morgen kleurrijke kiekjes schieten!

iphone xs camera
← Vorige Volgende →