Alles over iPhone XS: specs en info

18 November 2019 - 5 min read time
Alles over iPhone XS: specs en info

De iPhone XS is het krachtige vlaggenschip van Apple uit 2018. Het is een absoluut high-end toestel en barst van de goede specs. Benieuwd wat dit toestel je allemaal te bieden heeft als je het aanschaft? Je leest het hier.

In dit artikel

iPhone XS: opvolger van de iPhone X

De iPhone XS is uitgebracht in 2018. Het is de opvolger van de iPhone X uit 2017, wat destijds de smartphonewereld voorgoed veranderde met een nieuw design en technische hoogstandjes. Toch is Apple erin geslaagd om een aantal verbeteringen door te voeren bij de iPhone XS. De belangrijkste dingen:

  • 15% sneller en energiezuiniger dankzij de A12-processor
  • Een verbeterde telelens voor mooiere foto’s bij weinig licht
  • iPhone XS design
  • 30 minuten langere accudoor
  • Verkrijgbaar in de kleur Gold

iPhone XS: design

Kleuren iPhone XS

Design

iPhone XS

Lengte 143.6 mm
Breedte 70.9 mm
Dikte 7.7 mm
Gewicht 177 gram
Afwerking achterkant Glas
Afwerking behuizing Roestvrij staal
Beschikbare kleuren Space Grey, Silver, Gold
 

 

De iPhone XS is door zijn formaat een middelgroot toestel. De behuizing is gemaakt van roestvrijstaal en glas, waardoor je de iPhone XS draadloos kunt opladen. Het hoogwaardige materiaal van de behuizing laat de iPhone XS er stijlvol uitzien en het voelt premium aan als je het vasthoudt. De iPhone XS kun je kopen in de bekende kleuren Space Grey en Silver. Daarnaast is de populaire kleur Gold weer terug van weggeweest. Deze kleur was bij de iPhone X niet meer verkrijgbaar.

iPhone XS: beeldscherm

Beeldscherm

iPhone XS

Type OLED
Diagonaal in inch 5.8 inch
Diagonaal in cm 14.50 cm
Resolutie 2436 X 1125 pixels
Pixels per inch 458
 

 

De iPhone XS heeft een beeldschermdiagonaal van 5.8 inch (14.50 cm). Het beeldscherm is gemaakt van OLED. Apple gebruikt hiervoor de marketingterm Super Retina. Het beeldscherm heeft een hele hoge resolutie van 2436 X 1125 pixels, wat neerkomt op 458 pixels per inch. Bij OLED kan elke individuele pixel aan- en uitgezet worden. Bij zwart staat de pixel simpelweg uit, waardoor zwart ook écht zwart is. Dat zorgt niet alleen voor enorm mooie kleurcontrasten en details, maar het is óók energiezuinig en dus goed voor de accuduur van het toestel.

Het beeldscherm beschikt over de True Tone functie, waarbij de helderheid automatisch aan jouw omgeving wordt aangepast. Ook 3D Touch is aanwezig. Met deze functie komen snelle opties tevoorschijn als je een app of knop harder indrukt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een video opnemen, zónder eerst de camera-app te hoeven openen. Je bent dus in één stap eerder bij je einddoel.

iPhone XS: snelheid

Snelheid

iPhone XS

Processor A12 bionic
Aantal kernen 6
Werkgeheugen 3GB
 

 

De A12 Bionic chip van de iPhone XS is 15% sneller dan de A11-chip in de iPhone X. Omdat de processor uit 2 hoofdkernen en 4 kleinere kernen bestaat, kan de processor alleen de kernen inschakelen die nodig zijn om een bepaalde taak gedaan te krijgen. Dat is efficiënt omdat verspilling wordt voorkomen en dus goed voor de accuduur. In combinatie met 3GB werkgeheugen is de iPhone XS nu en in de toekomst tegen elk denkbare taak opgewassen. Zo draaien games soepel en is meerdere apps tegelijkertijd gebruiken moeiteloos mogelijk.

iPhone XS: batterij

Batterij

iPhone XS

Capaciteit 2658 mAh
Accuduur 22 uur
Accuduur internetten via wifi 8 uur en 45 minuten
Accuduur internetten via 4G 7 uur en 15 minuten
Laadtijd van 0% naar 100% 3 uur en 5 minuten
Procent vol na 30 minuten 20%
Standaard oplader 5 Watt
Geschikt voor draadloos laden ✔️
Geschikt voor snelladen ✔️
 

 

De batterij van de iPhone XS heeft een capaciteit van 2658 mAh. De batterij is dus kleiner dan bij de iPhone X, maar toch gaat de iPhone XS een half uurtje langer mee. Dat komt door de vernieuwde energiezuinige A12-processor. De batterij opladen gaat, zoals je in de tabel kunt zien, vrij langzaam. Dat komt omdat zowel Apple als Forza standaard de 5 Watt oplader meelevert. Wil je sneller kunnen opladen? Dan is het aan te raden om een snellader aan te schaffen. Draadloos opladen ondersteunt de iPhone XS ook, maar dit is even snel of zelfs langzamer dan via de standaard oplaadaccessoires.

iPhone XS: frontcamera

Frontcamera

iPhone XS

Resolutie 7 megapixel
Videoresolutie Full HD
Unieke eigenschap
 

 

De iPhone XS beschikt, net zoals zo’n beetje elke iPhone, over een 7 megapixel frontcamera. Bij elke nieuwe iPhone voert Apple verbeteringen door in de lenzen en camerasoftware. Je mag er dus vanuit gaan dat de iPhone XS uitstekende selfies maakt. Je kunt hierbij Smart HDR inschakelen, waarbij 9 foto´s worden gemaakt en de camerasoftware automatisch de beste elementen combineert voor het mooiste eindresultaat. Ook portretfoto´s met scherptediepte-effect zijn mogelijk met de frontcamera van de iPhone XS. Filmen is mogelijk in Full HD. Hierdoor is ook videobellen van goede kwaliteit.

iPhone XS: camera

Camera iPhone XS

Camera

iPhone XS

Resolutie 2x 12 megapixel
Soort camera Grooshoek en telelens
Videoresolutie 4K
Unieke eigenschap Verbeterde lichtsterkte van de telelens

 

De iPhone XS heeft een dubbele 12 megapixel camera: een groothoek- en een telelens. Dankzij de groothoeklens krijg je eenvoudig meer in beeld dan bij een normale lens. De telelens zorgt ervoor dat je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Handig bij concerten bijvoorbeeld. De grootste verbetering t.o.v. de iPhone X is de lichtsterkte van de telelens. Hierdoor zijn foto’s die je bij weinig licht neemt nóg mooier. Ook is het mogelijk om stereogeluid op te nemen tijdens het maken van een video. Hierdoor film je haarscherp beeld met kraakhelder geluid.

iPhone XS: waterbestendigheid

Waterbestendigheid

iPhone XS

Classificatie IP68
Waterdicht ✔️
Waterbestendig ✔️
 

 

De iPhone XS is waterdicht omdat het toestel IP68-gecertificeerd is. Onder gecontroleerde omstandigheden zou de iPhone XS dus op 2 meter diep gedurende 30 minuten onder water kunnen. Toch raden we dit af, omdat zowel Apple als Forza geen garantie geeft bij schade die door vloeistoffen zijn ontstaan. Bij Forza doen we dit niet om de simpele reden dat het toestel is opengemaakt tijdens het refurbishment-proces. Hierdoor kunnen we geen waterdichtheid garanderen.

iPhone XS: ontgrendelen

Ontgrendelen

iPhone XS

Face ID ✔️
Touch ID
 

 

De iPhone XS ontgrendel je via Face ID. Aan de voorkant zitten sensoren die je gezicht scannen en alleen het jouwe herkennen. Je ontgrendelt de iPhone XS dus door er simpelweg naar te kijken. Omdat de sensoren meer dan 1.000 gezichtspunten scannen en herkennen, is Face ID de veiligste vorm van toestelontgrendeling tot nu toe. Als back-up kun je ook toegang verkrijgen via een 4- of 6-cijferige toegangscode.

iPhone XS: iOS-ondersteuning

iOS-ondersteuning

iPhone XS

iOS-versie iOS 15 (actueel)
Te updaten tot iOS 17 (2023)
 

 

Apple ondersteunt iPhones gemiddeld 5 jaar. Het toestel draaide standaard op iOS 12 en inmiddels kun je de iPhone XS updaten naar iOS 15. Verwacht wordt dat de iPhone XS tot en met iOS 17 (2023) wordt bijgewerkt. Misschien zelfs wel langer, gezien de hele krachtige specs van de iPhone XS. Dit toestel is hoe dan ook een goede keuze voor iemand die lang met zijn/haar toestel wil doen.

iPhone XS refurbished kopen

Past dit toestel helemaal bij jou en wil je de iPhone XS kopen? De energiezuinige en sterke processor, het adembenemende OLED-beeldscherm en een stel geweldige camera’s zijn redenen om voor de iPhone XS te kiezen. Het is een toestel voor de toekomst vanwege de goede specs en de lange software-ondersteuning. Dit toestel uit 2018 kent nog altijd een hoge aanschafprijs, tenzij je kiest voor de refurbished iPhone XS van Forza. Dat is namelijk tot 60% voordeliger zónder in te leveren op de hoge kwaliteit van Apple. Met meer dan 50% technische controlepunten en het Keurmerk Refurbished op zak ben je verzekerd van een betrouwbaar refurbished device mét 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023)! Bestel vandaag vóór 22:30 uur, dan heb je hem morgen al in huis!

Bekijk refurbished iPhone XS

Alternatief voor de iPhone XS

Zoek je een vergelijkend toestel aan de iPhone XS, maar is de refurbished iPhone XS nét te duur? Dan is de iPhone X uit 2017, het voorgaande model, hét alternatief. De iPhone X is de íets mindere versie en is daarnaast nóg scherper geprijsd.

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?