iPhone XS, eerste dual-sim iPhone

iPhone XS, eerste dual-sim iPhone

Twee simkaarten op één iPhone activeren. Dat is erg handig als je werk en privé optimaal gescheiden wilt houden. Ben je in het bezit van een iPhone XS of wil je de iPhone XS refurbished aanschaffen? Dan is er goed nieuws, want dit toestel uit 2018 is de eerste iPhone die dual-sim ondersteunt. Dat werkt met een normale- en een elektronische simkaart. Hoe dat zit, lees je hier.


eSIM, wat is dat?

Een eSIM is een elektronische simkaart. Het zit ingebouwd in de iPhone XS in de vorm van een chip. Deze eSIM kan verbinding maken met het mobiele netwerk van je provider. Je kunt er dus gewoon mee bellen, WhatsAppen en internetten. De iPhone XS bevat daarnaast een simkaartslot, die zich aan de rechterzijkant bevindt. Hierin plaats je de traditionele plastic nano simkaart. Samen vormen ze dus dual-sim.

iPhone XS, een bijzondere dual-sim

Bij de meeste dual-sim smartphones kun je maar één simkaart tegelijk activeren. Dit betekent dat als de ene simkaart actief is, je onbereikbaar bent op de andere simkaart. Bij de iPhone XS is dat niet het geval. Op dit toestel kun je op beide telefoonnummers gebeld worden. Dual-sim, dual stand-by (DSDS) wordt dat genoemd. Via de contacten-app kun je aangeven met welk nummer je een bepaald contactpersoon wilt benaderen. Handig, want zo kun je werk en privé goed gescheiden houden.

Tegelijkertijd data gebruiken niet mogelijk

Bij dual-sim op de iPhone XS gaat al het dataverkeer via één abonnement. Dat betekent dat als het actieve telefoonnummer niet is aangewezen als het nummer voor data, je tijdens het een telefoongesprek geen data kunt gebruiken. Je kunt via de Instellingen-app op de iPhone XS wél eenvoudig wisselen. Zo kun je altijd met elk telefoonnummer gebruikmaken van mobiele data.

iPhone XS eSIM instellen

eSIM activeren op de iPhone XS

Om dual-sim te kunnen gebruiken op de iPhone XS, moet het toestel verbonden zijn met een wifinetwerk en op versie 12 of hoger van het besturingssysteem iOS draaien. Het activeren van de eSIM werkt op de iPhone XS vervolgens heel eenvoudig.

  1. Open de Instellingen-app
  2. Tik op ‘Mobiel netwerk’
  3. Tik op ‘Voeg mobiel abonnement toe’
  4. Scan de QR-code met je iPhone-camera
  5. Voer de activeringscode in
  6. Volg de stappen op je scherm / voltooi de activatie

iPhone XS refurbished kopen

Toe aan een nieuwe iPhone? De iPhone XS is met de dual-sim functie een interessante keuze. Daarnaast is de iPhone XS inmiddels voordelig geprijsd en krijg je daar een OLED-scherm, een dubbele camera en draadloos opladen voor terug. Als refurbished iPhone haal je dit toestel pas écht voor een schrikbarend scherpe prijs in huis, zónder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. We leveren je dit vlaggenschip met 2 jaar garantie en gratis oplader. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen op twee nummers bereikbaar!

tips & tricks iphone xs
← Vorige Volgende →