iPhone XS uitzetten, hoe doe je dat?

iPhone XS uitzetten, hoe doe je dat?

De iPhone XS uitzetten is vrij eenvoudig. Een harde reset ook. In dit blog leggen we je je in een aantal stappen uit hoe je je iPhone XS uitzet of reset. Ook behandelen we overige redenen waarom een harde reset voor je iPhone XS belangrijk kan zijn.


Waarom de iPhone XS uitzetten?

Er zijn verschillende redenen om je iPhone XS uit te zetten. Je kan de iPhone XS uitzetten als je in een omgeving bent waar geen oplaadpunt aanwezig is en je je accuduur wil besparen. Het werkt echter ook andersom. Je iPhone is namelijk sneller opgeladen als je hem uitzet tijdens het opladen. Dit komt voornamelijk omdat je iPhone XS altijd enige vorm van activiteit vertoont wanneer hij aan staat. Dit gebeurt zelfs in de vliegtuigmodus.

iPhone XS uitzetten

Het uitzetten van de iPhone XS werkt als volgt: houd de ‘aan-/uitknop’ en beide volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt. Terwijl je de knoppen ingedrukt houdt, verschijnt er een melding. Deze melding vraagt je om naar rechts te swipen om zo het uitschakelen van je iPhone XS te voltooien. Wanneer je dit hebt gedaan, is het uitzetten van je iPhone XS voltooid. Voor alle andere iPhones met Face ID vergrendeling werkt deze handeling hetzelfde. Bij alle iPhones die beschikken over Touch ID volstaat enkel het indrukken van de ‘aan-/uitknop’.

 

  1. Houd de ‘aan-/uitknop’ en de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt tot er een pop-up verschijnt
  2. Veeg met je vinger over het weergegeven balkje van links naar rechts om het uitzetten van je iPhone te voltooien

 

 

iPhone XS uitzetten

Wanneer is een harde reset geschikt voor de iPhone XS?

Er zijn ook momenten dat het uitzetten van je iPhone XS niet voldoende is, of niet eens werkt. Op dit soort momenten is een harde reset vereist. Een harde reset kan voor de volgende redenen handig zijn:

iPhone loopt vast

De eerste reden om je iPhone XS een harde reset te geven is als je iPhone XS helemaal vastloopt. Dan kun je ook niet anders. Als je iPhone XS helemaal vastloopt en nergens meer op reageer, dan is een harde reset de enige uitweg.

Apps vertonen haperingen

Soms kan het handig zijn om je iPhone XS een harde reset te geven wanneer apps haperingen beginnen te vertonen. Het is dan handig om eerst alle apps uit je multitask-overzicht weg te vegen. Vervolgens start je een harde reset.

Accu wordt warm

Het kan gebeuren dat je iPhone behoorlijk warm wordt. Vaak koelt het toestel vanzelf af. Als de warmte een langere tijd aanhoudt, doe je er goed aan om je iPhone XS een harde reset te geven. Het kan namelijk zijn dat er iets op de achtergrond veel kracht van je processor vraagt. Omdat je processor vervolgens veel toeren maakt, wordt je iPhone warmer. Door de harde reset forceer je de processor om te stoppen.

Camera werkt niet

De camera heb je vaak op spontane momenten nodig. Dan verwacht je ook dat het werkt. Als je een zwart scherm krijgt tijdens het openen van je camera, dan kan het handig zijn om je iPhone een harde reset te geven.

Harde reset voor de iPhone XS

Een harde reset voor de iPhone XS werkt als volgt: de eerste stap is om de ‘volume plus-knop’ in te drukken. Terwijl je dit doet, druk je tegelijkertijd de ‘volume min-knop’ in en ook de ‘aan-/uitknop’. De reset is geslaagd wanneer het Apple-logo in beeld verschijnt.

 

  1. Druk kort op de volume plus-knop
  2. Druk kort op de volume min-knop
  3. Houd de aan-/uitknop ingedrukt

Harde reset iPhone XS

iPhone XS refurbished kopen

De iPhone XS refurbished is schrikbarend scherp geprijsd bij Forza Refurbished. Het toestel op tientallen punten controleerd door ervaren technici en gepatenteerd software. Mede hierdoor dragen wij met trots het keurmerk Refurbished. Verder ben jij bij Forza Refurbished voorzien van twee jaar garantie. Heb je vragen over de iPhone XS, of over refurbished toestellen van Forza in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op!

iphone xs
← Vorige Volgende →