iPhone XS waterdicht, als eerste iPhone ooit

iPhone XS waterdicht, als eerste iPhone ooit

De iPhone XS is het vlaggenschip van Apple uit 2018. Als eerste iPhone ooit heeft de iPhone XS een IP68-certificering. Dat betekent dat het toestel tegen water kan. Er zit natuurlijk wel een addertje onder het gras. Hoe dat precies zit?


iPhone XS, 30 minuten en 2 meter diep onder water

De IP-code geeft de mate aan waarin de refurbished iPhone XS waterdicht is. Het eerste getal loopt van 0 tot 6 en geeft de mate van stofdichtheid aan. Het tweede getal loopt van 0 tot 9 en geeft de mate van waterdichtheid aan. In het geval van de iPhone XS betekent dat: volledig stofdicht en waterdicht. De iPhone XS kan volgens Apple tot 30 minuten onder water blijven op een diepte van maximaal 2 meter.

iPhone XS kan in theorie tegen water

De iPhone XS is dankzij die IP68-certificering waterdicht. Het toestel kan dus tegen water en dat betekent dat je ermee zou kunnen zwemmen en bellen onder de douche. Ook een plons in de toiletpot of de badkuip zou de iPhone XS moeten overleven.

iPhone XS waterdicht in gecontroleerde omstandigheden

En dan nu het addertje onder het gras. De iPhone XS kan in theorie onder water en dat is in een laboratorium getest onder gecontroleerde omstandigheden. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Het is erg lastig om je iPhone XS in dezelfde gecontroleerde omstandigheden onder water te gebruiken. We raden je dan ook af om zelf de proef op de som te willen nemen in je eigen badkuip of zwembad.

Apple vergoedt geen waterschade

De iPhone XS is waterdicht en tóch vergoedt Apple geen waterschade. Bijna geen één fabrikant doet dat overigens, want in de regel zijn elektronica en vloeistoffen geen goede combinatie. Daarnaast kunnen de spat‑, water‑ en stofbestendigheid afnemen na verloop van tijd als gevolg van normale slijtage. Indien Apple harde garanties op waterschade zou geven, snijden ze zichzelf behoorlijk in de vingers. Er kunnen namelijk langlopende discussies met klanten ontstaan en de naam kan geschaad worden. Daar zit het bedrijf uiteraard niet op te wachten.

iPhone XS waterschade melding

Refurbished iPhone XS niet waterdicht

Ook Forza vergoedt geen waterschade. Al onze refurbished iPhones zijn namelijk opengemaakt ter controle, reparatie en reiniging. Hierdoor kan de waterdichtheid niet meer gegarandeerd worden. Met onze iPhone XS kun je dus sowieso niet onder water gaan.

iPhone XS nat geworden?

Heeft je iPhone XS toch een plons gemaakt of is een glas water over het toestel gevallen? Dan loop je kans op waterschade. Wat kun je doen?

  1. Controleer of je iPhone vloeistofschade heeft
  2. Zet uit en verwijder alle accessoires
  3. Maak de buitenkant droog
  4. Laat water uit je toestel lopen
  5. Breng je iPhone naar een ervaren reparateur

 Meer informatie vind je hier!

iphone xs
← Vorige Volgende →