Wat gebeurt er als mijn iPhone de nieuwste iOS-versie niet ondersteunt?

19 Augustus 2020 - 2 min read time
Wat gebeurt er als mijn iPhone de nieuwste iOS-versie niet ondersteunt?

Laatste update: 06-04-2021

Apple staat doorgaans bekend om de hoge aanschafprijs, maar wat je daarvoor terugkrijgt is veel degelijkheid en kwaliteit. Ook worden de meeste iPhones maar liefst vijf jaar ondersteund. Dit is een stuk meer dan Android doet, die toestellen gemiddeld twee tot drie jaar ondersteunt. Er komt alleen een moment dat je jouw iPhone niet meer kunt updaten naar de nieuwste iOS-versie (het besturingssysteem van Apple). Wat gebeurt er dan?

Vijf jaar volledige ondersteuning, daarna beveiligingsupdates

Vijf jaar volledige ondersteuning is vergeleken met Android erg lang. Het grote voordeel hiervan, is dat een iPhone niet snel verjaart en dat je óók op een ouder toestel toegang hebt tot de laatste functies. De iPhone 6S is daar een mooi voorbeeld van. Apple introduceerde het toestel in september 2015. Inmiddels wordt het toestel nog steeds ondersteund met iOS 14 en kun je het toestel zelfs updaten naar iOS 15. Oudere iPhones krijgen alléén nog beveiligingsupdates. Je kunt dan niet meer de nieuwste functies gebruiken, maar je iPhone is wel helemaal bij de tijd wat veiligheid betreft.

Minder functies, minder veilig

Zonder beveiligingsupdates zou je iPhone vol gevoelige gegevens kwetsbaar zijn voor hacks. Er kleeft wel één belangrijk nadeel aan een niet-volledige ondersteuning; functies vallen langzaam uit. Applicaties zijn niet meer te updaten naar de laatste versie vol nieuwe functionaliteiten. Op een gegeven moment is een app zo verouderd dat je deze simpelweg niet meer kunt gebruiken. Het kan dus goed mogelijk zijn dat je niet meer (veilig) kunt internetbankieren of Whatsappen op je iPhone, omdat je een aantal cruciale functies mist die jouw oude iPhone niet meer ondersteunt.

Waarom worden sommige iPhones niet meer ondersteund?

Elke keer als een nieuwe iOS-versie wordt uitgebracht, zijn er nieuwe functies beschikbaar. Om deze functies te kunnen uitvoeren, is rekenkracht van de hardware (processor, werkgeheugen) vereist. Er komt een punt waarop de nieuwste functies te veel rekenkracht vereisen, waardoor oudere toestellen de software-updates niet meer aankunnen.

Refurbished iPhone XR rood

Mijn iPhone wordt niet meer ondersteund, wat nu?

Als een oude iPhone niet meer te updaten is naar de nieuwste versie van iOS, is het aan te raden om een recenter toestel aan te schaffen. Een voordelig alternatief is de iPhone 8 refurbished. Dit toestel wordt door iOS 14 (recent) ondersteund en zal ook te updaten zijn naar iOS 15 (2021) en iOS 16 (2022). Wil je langer dan 2,5 jaar met je toestel kunnen doen en heb je een iets hoger budget? Dan zou je ook de iPhone XR refurbished of de iPhone SE 2020 refurbished kunnen overwegen. Deze toestellen zijn krachtiger en worden nóg langer ondersteund.

Waarom refurbished?

Refurbished is het betrouwbare en betaalbare alternatief voor nieuw. Je haalt voor minder geld een iPhone in huis en je krijgt er dezelfde hoge Apple-kwaliteit voor terug. Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires krijg je er standaard bij. Vandaag vóór 22:30 uur besteld? Volgende werkdag in huis!

Bekijk refurbished iPhones

ondersteuning iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?