Hoe sluit je oortjes aan op een iPhone zonder headphone jack?

Zoals je wellicht weet, is de ‘headphone jack’ (of koptelefoon-aansluiting) bij de nieuwste iPhones verwijderd. Apple startte deze trend met de iPhone 7. Sinds dit toestel is de oude en vertrouwde 3.5mm koptelefoon-aansluiting definitief verwijderd bij iPhones. Niet iedereen stond te juichen om deze ‘ingrijpende’ verandering, toch verschijnen er steeds meer smartphones op de markt zonder de ooit zo begeerde headphone jack.

Wil je toch graag gebruik maken van bedrade oordopjes? Lees dan snel verder. In dit blog hebben we drie opties voor je om onder meer muziek te luisteren met je oortjes op een iPhone zonder headphone jack.

iPhone zonder headphone jack

Optie 1: Oortjes met een lightning-connector

De eerste optie die we voor je hebben is om simpelweg oordopjes te kopen die beschikken over een ‘lightning-connector’. Hiermee wordt automatisch de ‘headphone jack’ vervangen. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van headphones met een lightning-connector.

Lightning connector earpods

Optie 2: Lightning adapter met koptelefoonaansluiting

De tweede opties is om een ‘lightning adapter’ als tussenstuk te kopen. Deze plug je in je iPhone en vervolgens sluit je hier je oordopjes met headphone jack-aansluiting op aan. Het nadeel hiervan is dat je twee onderdelen nodig hebt in plaats van één. Wist je dat Apple deze connector sinds september 2018 niet meer meelevert?

iPhone 7 headphone jack en lightning connector

Optie 3: Draadloze oordopjes of koptelefoon

De laatste optie, en voor de meeste mensen waarschijnlijk ook de meest voor de hand liggende, is het kopen van draadloze oordopjes of een koptelefoon. We verschuiven steeds meer naar een draadloos tijdperk toe, waardoor kabels veelal overbodig worden. Je zou kunnen kiezen voor Apple’s AirPods, maar deze zijn vrij prijzig (vanaf prijs van € 179*). Gelukkig zijn er ook nog een stuk betaalbaardere draadloze koptelefoons op de markt.

*Prijs website Apple, vastgesteld op 26 november, 2018

Apple Airpods

Betaalbare iPhone kopen? Kies refurbished!