Verschil iPhone X en iPhone XS

04 Mei 2020 - 5 min read time
Verschil iPhone X en iPhone XS

Laatste update: 15-11-2021

In 2017 introduceerde Apple een nieuw vlaggenschip: de iPhone X. Met een bijna randloos beeldscherm, het verdwijnen van de homeknop en het ontgrendelen via Face ID zijn er behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd. Slechts één jaar later, in 2018, verscheen de iPhone XS. Beide toestellen lijken veel op elkaar. Veel mensen vragen zich dan ook af wat nu precies het verschil is tussen de iPhone X refurbished en het nieuwe S-model en welke je het beste kunt kopen. In dit artikel vind je het antwoord.


Wat is het S-model van de iPhone X?

In het verleden bracht Apple regelmatig S-modellen van iPhones op de markt. De iPhone XS refurbished is het S-model van de iPhone X. Het toestel heeft nagenoeg dezelfde functionaliteiten, maar dan met betere specificaties. Denk aan een snellere processor en een betere camera. De iPhone XS is dus de verfijnde versie van de iPhone X, waarop alles nét wat sneller en beter werkt. Het verschil is wel zodanig klein, dat je dit in dagelijks gebruik nauwelijks merkt. Waarin verschilt de iPhone XS precies?

Kleurverschil iPhone X en XS

Te beginnen met kleur. Bijna elke iPhone had een gouden variant, maar bij de iPhone X haalde Apple deze kleur tot groot ongenoegen uit het assortiment. Bij de iPhone XS is de kleur weer terug van weggeweest. En zeg nu zelf: het ziet er toch gewoon premium uit?

iPhone XS Goud

Verbeterde batterijduur

Hoe lang een iPhone meegaat op een volle accu, is lastig te zeggen. Dit is sterk afhankelijk van wat je met je smartphone doet. Volgens Apple kun je op de iPhone XS tot 14 uur naar video’s kijken. Bij de iPhone X is dat een uurtje minder. Het verschil zit hem in de verbetering van de processor. Bij zwaardere taken kost het de iPhone XS minder moeite en energie om ze uit te voeren. Dat merk je terug in de batterijduur.

Snelheid verschil iPhone X en XS

De iPhone XS heeft een A12-chip die over de techniek Neural Engine beschikt. Dit zorgt ervoor dat allerlei kunstmatige intelligentie-taken soepel verlopen. Denk aan de iPhone ontgrendelen met Face ID of de Siri-spraakbesturing aan het werk zetten. De A11-chip van de iPhone X doet hetzelfde, alleen gaat dat volgens Apple tot 50% langzamer. Daarnaast beschikt de iPhone XS over 4GB aan werkgeheugen. Hierdoor kun je Augmented Reality apps razendsnel gebruiken en lopen grote mobiele games (Fortnite, Fifa, Call of Duty, GTA) altijd soepel. De iPhone X heeft met 3GB nét wat minder werkgeheugen, maar in de praktijk is dit verschil nauwelijks merkbaar.

Siri spraakbesturing iPhone X

Dual-sim ondersteuning

De iPhone XS biedt als eerste iPhone ondersteuning aan dual-sim. Je kunt het traditionele plastic simkaartje in het toestel plaatsen en daarnaast gebruikmaken van een digitale simkaart. Zo kun je eenvoudig twee telefoonnummers op één toestel gebruiken en dus de iPhone XS tegelijkertijd privé en zakelijk gebruiken. De iPhone X ondersteunt dual-sim helaas niet. Een abonnement met eSIM is in Nederland mogelijk bij KPN, T-Mobile en Vodafone. In België is dat vooralsnog alléén bij Orange mogelijk.

Waterbestendigheid

De iPhone XS heeft een IP68-certificering en is dus waterdicht. Het toestel kan 30 minuten lang en tot een diepte van 3 meter onder water blijven. De iPhone X is IP67-gecertificeerd en is dus maar waterbestendig. Het verschil? Het toestel kan maar tot maximaal 1 meter diep onder water blijven. Houd er wel rekening mee dat zowel Apple als Forza géén garantie geeft op schades die door vloeistoffen zijn ontstaan!

Camera verschil iPhone X en XS

Camera verschil iPhone X en XS

Beide iPhones hebben een 12-megapixel camera en een telelens. De iPhone XS-camera is in staat om meer licht op te vangen. Hierdoor zien foto’s er bij weinig licht mooier uit. Daarnaast zijn verbeteringen in de camera software doorgevoerd én kun je video’s opnemen in stereogeluid. Hierdoor is het geluid van je video’s een stuk voller en gedetailleerder. Deze kleine verbeteringen maken een behoorlijk groot verschil als je een cameraliefhebber bent.

Conclusie en advies

De iPhone XS is de verbeterde versie van de iPhone X, waarop veel dingen nét wat sneller en beter werken. Dual-sim ondersteuning, een betere accuduur en de verbeterde camera zijn redenen om voor de iPhone XS te kiezen. De iPhone X doet op deze fronten onder, maar is nog altijd premium uitgerust en van alle gemakken voorzien. Daarnaast is dit vlaggenschip uit 2017 voordeliger in aanschaf, wat een belangrijke factor kan zijn als geld een grote rol speelt. Met beide toestellen haal je in ieder geval een snelle en veelzijdige smartphone in huis.

iPhone X en iPhone XS refurbished kopen

Voor koopjesjagers is er goed nieuws, want zowel de iPhone X als de iPhone XS zijn bij Forza als refurbished iPhone schrikbarend scherp geprijsd. Dankzij het Keurmerk Refurbished is refurbished van Forza een betrouwbaar alternatief voor nieuw. Twee 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en nieuwe laadaccessoires krijg je er gratis bij. Bestel zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur, dan heb je jouw nieuwe iPhone morgen al in huis. Welke ga je kopen?

verschillen iphone xs iphone x iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?