iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro: dit zijn de verschillen

22 September 2022 - read time
iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro: dit zijn de verschillen

De iPhone 11 Pro en iPhone 12 Pro zijn allebei uitstekende, premium iPhones. De iPhone 11 Pro is door Apple in het najaar van 2019 gepresenteerd. De iPhone 12 Pro in het najaar van 2020. Beide toestellen zijn op dit moment ook allebei als refurbished iPhone bij Forza verkrijgbaar. De vraag is echter: wat zijn de verschillen tussen deze twee iPhones?


Verschil iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro

Kort samengevat zijn dit de verschillen tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone 12 Pro:

  • Design
  • Formaat
  • Chip
  • Camera
  • MagSafe
  • 4G of 5G
  • Prijs

Behuizing: terug naar 2010

Met de introductie van de iPhone 12 Pro gooide Apple hoge ogen met het design. Dit strakke, hoekige design riep namelijk nostalgische gevoelens op naar de iPhone 4 uit 2010, die óók een stalen, hoekige rand bezat. De iPhone 11 Pro heeft daarentegen een wat meer afgerond design, wat lekker in de hand vasthoudt. Los van het design is heeft de behuizing van de iPhone 12 Pro ook een functionele upgrade gekregen. Zo beschikt dit toestel over Ceramic Shield, waardoor het beter bestand is tegen vallen en stoten.

iPhone 4 en iPhone 12 Pro uiterlijke gelijkenissen

iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro formaat

De iPhone 11 Pro refurbished heeft een 5,8-inch OLED-scherm, daar waar de iPhone 12 Pro refurbished een 6,1-inch OLED-scherm heeft. De iPhone 12 Pro is dus nét een tikkeltje groter dan zijn voorganger. Hieronder vind je de exacte afmetingen

   iPhone 11 Pro  iPhone 12 Pro
 Hoogte  144.0 mm  146.7 mm
 Breedte  71.4 mm  71.5 mm
 Diepte  8.1 mm  7.4 mm
 Gewicht  188 gram  189 gram

iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro

Razendsnelle chips: A13 vs A14

Onder de motorkap van de iPhone 11 Pro schuilt een A13 Bionic chip. Bij de iPhone 12 Pro is dit een A14 Bionic chip. Beide chips zijn razendsnel, maar voor de langere termijn zou de iPhone 12 Pro nét wat langer meegaan. Voor de échte gamers komt de processor van de iPhone 12 Pro wel iets beter tot zijn recht.

Camera iPhone 11 Pro vs iPhone 12 Pro

De belangrijkste verschillen tussen de twee toestellen? Met de iPhone 12 Pro kun je nu ook kraakheldere portretfoto’s maken bij weinig licht. Dit kan dankzij Nachtmodus, dat nu op elke lens aanwezig is. Verder beschikt de camera van de iPhone 12 Pro over Apple ProRAW. Dankzij deze techniek kan je foto’s naderhand nog in detail editen en breng je de foto terug naar zijn meest rauwe oorsprong. Tot slot beschikt de iPhone 12 Pro ook over LIDAR-scanner. Hiermee meet de iPhone nóg efficiënter diepte, wat weer gunstig uitpakt voor de cameraprestaties en voor augmented reality.

iPhone 12 Pro camera

Draadloos opladen naar een hoger niveau met MagSafe

De iPhone 12 Pro beschikt over MagSafe. Dankzij deze techniek blijven geschikte accessoires plakken aan de iPhone 12 Pro dankzij magnetisme. MagSafe draadloze opladers blijven nu ook stabiel plakken aan je iPhone. Deze techniek is extra handig voor geschikte carkits, omdat je iPhone nu als een magneet aan de houder blijft plakken en tegelijkertijd oplaadt!

MagSafe op iPhone 12 Pro

4G of 5G?

De iPhone 12 Pro beschikt, naast de andere toestellen uit de 12-serie, als eerste over 5G-ondersteuning. Hierdoor kan je óók buitenshuis razendsnel internetten. Desondanks is 5G in Nederland op dit moment nog nauwelijks sneller dan 4G. Ben je echter op zoek naar een iPhone waar je zo lang mogelijk mee vooruit kunt? Dan is de iPhone 12 Pro in dit opzicht zeker interessant.

iPhone 12 Pro met 5G-verbinding

Conclusie

De iPhone 12 Pro scoort beter nét wat beter op cameragebied, heeft een iets sterkere behuizing, beschikt over MagSafe en biedt de mogelijkheid tot sneller mobiel internet. Dit toestel is dus iets toekomstbestendiger, maar tegelijkertijd een stukje duurder. Het is dus je persoonlijke voorkeur of je hiervoor de iPhone 12 Pro moet overwegen. Met beide toestellen heb je op dit moment bij Forza een goede deal te pakken!

Refurbished iPhone kopen

Twijfel jij tussen deze twee toestellen? Op dit moment zijn beide iPhones zeer interessant geprijsd. Je hebt de keuze uit drie verschillende uiterlijke productcondities en geniet na je aankoop van maar liefst twee jaar garantie! Daarnaast krijg je er gratis laadaccessoires bij. Bestel je de iPhone 11 Pro refurbished of iPhone 12 Pro refurbished op werk- of zondagen vóór 22:30 uur? Dan heb je hem de volgende dag al in huis!

vergelijking iphone 12 pro iphone 11 pro
← Vorige Volgende →