Wat is een iPhone?

20 Maart 2019 - 5 min read time
Wat is een iPhone?

De iPhone is een smartphone van het merk Apple Inc. Een smartphone is als het ware een kleine computer. Je kunt er natuurlijk mee bellen of e-mailen, maar ook allerlei apps op downloaden vanuit de Appstore. De iPhone werkt op Apple’s eigen besturingssysteem iOS.

Wanneer kwam de iPhone uit?

De allereerste iPhone werd door Apple gepresenteerd in 2007 en werd de iPhone 2G genoemd. Een jaar later verscheen de iPhone 3G en dat toestel was voor het eerst óók verkrijgbaar in Nederland. Destijds was de iPhone een enorm uniek verschijnsel. Het was namelijk een iPod, revolutionaire telefoon en een baanbrekende internet communicator in één! Inmiddels heeft Apple meer dan 25 toestellen uitgebracht. Bekijk hier de hele tijdlijn van de iPhone-geschiedenis.

Wat is het voordeel van een Apple iPhone?

Besturingssysteem iOS 14 Apple iPhone

1. Gebruiksvriendelijk, snel en veilig besturingssysteem

Het besturingssysteem iOS is door Apple zelf geproduceerd. Het is een gesloten besturingssysteem wat betekent dat alleen Apple het gebruikt. Hierdoor sluit iOS echt naadloos op de iPhone aan en dat merk je. Een iPhone is en blijft snel! Ook is dit besturingssysteem enorm gebruiksvriendelijk, want het is strak en eenvoudig ingericht. Veel opties om apps aan te passen en het uiterlijk te wijzigen zijn er niet, maar dat zorgt er juist wel voor dat je het overzicht behoudt en het besturingssysteem snel onder controle krijgt. Tot slot is iOS enorm veilig. Dat komt omdat Apple volledige controle uitoefent, óók op de App Store waar elke app-ontwikkelaar streng gecontroleerd wordt. De kans op virussen is dus nihil.

2. Veel duurzamer dan andere merken

Een Apple iPhone staat niet bepaald bekend om de betaalbare prijs. Daarentegen gaan iPhones over het algemeen wél veel langer mee dan andere smartphones. Apple biedt namelijk een lange software-ondersteuning van 5 jaar. Minimaal 5 jaar is je iPhone optimaal snel en kun je van de meest recente functies gebruikmaken. Na deze 5 jaar blijft Apple regelmatig beveiligingsupdates doorvoeren, waardoor je nog veel langer vooruit kunt. Je betaalt in één keer meer voor een iPhone, maar op langer termijn bespaar je weer een hoop geld, want zo’n device is enorm duurzaam.

3. Apple is waardevast

Een iPhone is naast duurzaam óók waardevast. Dat komt omdat iPhones een gebruiksvriendelijk besturingssysteem hebben, minimaal 5 jaar ondersteund worden en door de jaren heen niet heel veel langzamer worden. Oudere iPhones zijn dan ook populair om tweedehands te verkopen, want een volgende eigenaar heeft er nog écht wat aan. Of jij je oude iPhone nu inruilt of tweedehands verkoopt: je krijgt er altijd een mooie cent voor terug. Een smartphone van Apple wordt hierdoor niet snel elektronisch afval en dat is weer goed voor ons milieu.

Onze iPhones zijn refurbished

Refurbished iPhone met Keurmerk Refurbished

Veel mensen willen wel een iPhone, maar kunnen het simpelweg niet betalen. De oplossing lijkt tweedehands, maar weet je dan wel wat je koopt? En heb je enige garantie? Het antwoord is nee. Bij Forza hebben we een betaalbaar én betrouwbaar alternatief: refurbished! Speciale software, ervaren technici en professionele apparatuur hebben een eerder gebruikte iPhone in technische nieuwstaat teruggebracht en is hierdoor letterlijk als nieuw. Wél is het tot 60% voordeliger. Dat komt omdat je bij Forza je oude iPhone kunt verkopen en uit verschillende uiterlijke productcondities kunt kiezen. Omdat we over het Keurmerk Refurbished beschikken en standaard 2 jaar garantie geven, is refurbished óók enorm betrouwbaar. Via Forza is  refurbished een verstandige keuze als je wél een iPhone wilt kopen, maar géén groot budget hebt.

Welke iPhone past bij jou?

Hoe veel budget heb je te besteden? En aan welke eisen moet jouw iPhone voldoen? Bekijk snel onze iPhone kopen-pagina. Hierop vind je alle iPhones die we refurbished verkopen en helpen we je op weg bij het maken van een goede keuze.

iphone
← Vorige Volgende →