iPad Air 2 vs iPad 2017: bijna identiek, maar nét niet

28 Januari 2022 - read time
iPad Air 2 vs iPad 2017: bijna identiek, maar nét niet

Je ziet het niet vaak: iPads die weinig van elkaar verschillen. De iPad Air 2 vs iPad 2017 is hier één van. Beide iPads hebben vrijwel dezelfde onderdelen onder de motorkap. Laten we de twee tablets in dit blog eens onder het vergrootglas houden en kijken waar ze wél in verschillen.


Formaatverschil tussen de iPad Air 2 vs iPad 2017

Hoewel de twee iPads aan de buitenkant haast identiek lijken, is er wel degelijk een formaatverschil. Zo doet de iPad Air 2 haar naam wel eer aan: deze is namelijk 1,4 mm dunner en 32 gram lichter dan de iPad 2017. Op het gebied van formaat is de nieuwere iPad 2017 in ieder geval geen upgrade. Goed om te weten; dit formaatverschil tussen de iPad Air 2 en iPad 2017 is zo nihil dat dit geen effect heeft voor de beschermhoezen. Een beschermhoes voor de iPad Air 2 past dus ook voor een iPad 2017.

iPad Air 2 vs iPad 2017 formaat

Snelheidsverschil iPad Air 2 en iPad 2017

De iPad Air 2 is gelanceerd in 2014 en beschikt over een A8X chip. Deze is redelijk verouderd, maar nog steeds uitermate geschikt voor films kijken, agendabeheer, internetten en videobellen. Onder de motorkap van de iPad 2017 schuilt een A9 chip. Hoewel er maar liefst drie jaar verschil zit tussen de lancering van beide iPads, is de chipset slechts één jaar nieuwer. De snelheidswinst is dus klein.

Antireflectie coating: lekker lezen in de zon

Het scherm van zowel de iPad Air 2 als de iPad 2017 is bijzonder goed te noemen. Beiden beschikken over een 9,7 inch beeldscherm dat bestaat uit 2048x1536 pixels. Echter wint de iPad Air 2 het hier voor de zonliefhebbers. De iPad Air 2 beschikt namelijk over een gelamineerd scherm en heeft een antireflectie coating. De iPad 2017 heeft dit niet. Dankzij de antireflectie coating kun je gemakkelijker teksten in de zon op je iPad lezen. Desondanks wint de iPad 2017 het weer op het gebied van helderheid. De iPad 2017 geeft 500 nits maximale helderheid, terwijl de iPad Air 2 blijft steken op 400 nits.

iPad Air 2 antireflectiecoating

Frontcamera: Retina Flash met True Tone op iPad 2017

De iPad 2017 presteert met haar frontcamera nét iets beter. De iPad 2017 beschikt namelijk over de zogenoemde ‘Retina Flash met True Tone’. Een hele hippe benaming, maar wat het betekent is dat selfies geschoten met een iPad 2017 nét wat beter en natuurlijker belicht zijn wanneer je de flitser gebruikt. Hoewel er geen fysieke flitser op de voorkant van de iPad 2017 aanwezig is, licht het beeldscherm voor een seconde even op waardoor er meer licht in je gezicht schijnt. Op deze manier vangt de camera meer licht op. Verder zien videobeelden geschoten met de frontcamera van de iPad 2017 er iets soepeler uit dankzij 'Cinematic video stabilization'.

iPad 2017 camera

Software-ondersteuning

Recent biedt Apple gemiddeld 6 jaar software-ondersteuning op haar iPads. De iPad Air 2 uit 2014 werd gelanceerd met besturingssysteem iOS 8. Apple is coulant geweest en heeft op het moment van schrijven de iPad Air 2 al meer dan 6 jaar ondersteuning gegeven, waardoor we denken dat dit het laatste jaar software-ondersteuning is voor de iPad Air 2. De iPad 2017, gelanceerd met iOS 10, ontvangt waarschijnlijk haar laatste update in het najaar van 2023, maar ook dit kan een jaar langer uitvallen. Meer interesse in Apple’s ondersteuning? In dit blog leggen we uit hoelang Apple haar iPad’s blijft ondersteunen.

Prijsverschil iPad Air 2 vs iPad 2017

En dan het prijsverschil. De prijzen liggen dicht bij elkaar in de buurt. Zo is de iPad Air 2 refurbished met 16GB opslaggeheugen op het moment van schrijven verkrijgbaar vanaf 199,- euro. De iPad 2017 is ook voor 199,- verkrijgbaar, maar dan heb je wel meteen 32GB opslaggeheugen. Weet je niet hoeveel geheugen voldoende is? In dit blog vertellen we hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt.

Conclusie

De vraag welke iPad de beste keuze is, is lastig. Ben jij iemand die graag boeken leest op het strand, het terras of gewoon lekker in de tuin? Dan is de iPad Air 2 de betere keus. De antireflectiecoating komt hierbij goed van pas en teksten van het beeldscherm aflezen gaat soepeler. De iPad 2017 is nieuwer en zal waarschijnlijk nét wat langer software-ondersteuning krijgen. Ben je van plan om selfies te maken met de iPad? Ook dan is de iPad 2017 de betere keuze.

Refurbished iPad kopen

Twijfel jij tussen de iPad Air 2 en de iPad 2017? Bij Forza Refurbished zijn ze beiden schrikbarend scherp geprijsd. Daarnaast hebben onze ervaren technici samen met professionele software beide iPads onder het vergrootglas gehouden en op tientallen punten gecontroleerd. Mede hierdoor bezitten wij met trots het keurmerk Refurbished en ben jij verzekerd van een veilige aankoop. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis.

verschillen
← Vorige Volgende →