Het verschil tussen de iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11

31 Januari 2022 - 5 min read time
Het verschil tussen de iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11

De kans dat je twijfelt tussen de iPhone XS refurbished (2018), iPhone XR refurbished (2018) en iPhone 11 refurbished (2019) is groot als je een toestel met de perfecte prijs-kwaliteitverhouding zoekt. De toestellen lijken veel op elkaar en veel mensen vragen zich af wat de grote overeenkomsten en verschillen zijn. In dit artikel nemen we de drie toestellen onder de loep.


iPhone XS vs iPhone XR vs iPhone 11: de relaties

  • De iPhone XS is de snelle opvolger van de iPhone X
  • De iPhone XR is de budgetversie van de iPhone XS
  • De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR

Formaat en design verschil tussen iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11

Design

iPhone XS

iPhone XR

iPhone 11

Lengte 143.6 mm 150.9 mm 150.9 mm
Breedte 70.9 mm 75.7 mm 75.7 mm
Dikte 7.7. mm 8.3 mm 8.3 mm
Gewicht 177 gram 194 gram 194 gram
Behuizing Glas en roestvrij staal Glas en aluminium Glas en aluminium
 

Als we naar het formaat en uiterlijk kijken, zijn de iPhone XR en iPhone 11 bijna identiek aan elkaar. Beide toestellen hebben hetzelfde formaat, hebben dezelfde glazen- en aluminium behuizing en zijn verkrijgbaar in 6 vrolijke kleuren. De iPhone XS is een stukje compacter en lichter, maar voelt wel meer premium aan. Dat komt omdat de randen van roestvrij staal zijn. Dit toestel is in de drie bekende stijlvolle Apple-kleuren verkrijgbaar: Space Grey, Silver en Gold.

Kleuren iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11

Beeldscherm iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11

Beeldscherm

iPhone XS

iPhone XR

iPhone 11

Type OLED LCD LCD
Randloos ✔️
Formaat in inch 5.8 inch 6.1 inch 6.1 inch
Formaat in cm 14.50 cm 15.25 cm 15.25 cm
Resolutie 2436 X 1125 1792 X 828 1792 X 828
 
Met 5.8-inch is het beeldscherm van de iPhone XS het kleinst, maar wel verreweg het best. Het betreft namelijk een OLED-beeldscherm. Dit scherm is strak op de rand afgewerkt, heeft grote mooie kleurcontrasten en laat donkere kleuren ook écht donker zien. De iPhone XR en de iPhone 11 hebben een iets minder goed beeldscherm dat gemaakt is van LCD. De resolutie ligt wat lager en vooral donkere kleuren worden wat minder mooi getoond. Ook hebben deze toestellen een kleine rand rondom het scherm, omdat LCD minder strak op de rand afgewerkt kan worden dan OLED. Het scherm is zeker niet slecht, maar kan de kwaliteit van OLED niet nabootsen.

iPhone 11 LCD-scherm iPhone XS OLED-scherm

De camera’s aan de achterkant: alle drie uniek

Camera

iPhone XS

iPhone XR

iPhone 11

Megapixel 2x 12-megapixel 12-megapixel 2x 12-megapixel
Video kwaliteit 4K 4K 4K
Digitale zoom 10x 5x 5x
Groothoeklens ✔️ ✔️ ✔️
Ultragroothoeklens ✔️
Telelens ✔️
Nachtmodus ✔️
Portretfoto ✔️ ✔️ ✔️
 

Op cameragebied is de iPhone 11 de grote uitblinker. Dit toestel heeft de beste camera’s met een aantal camerafuncties die de andere iPhones niet hebben. Denk aan ultragroothoek foto’s en een échte nachtmodus. Daarnaast kan de iPhone 11 als enige filmen in Dolby Atmos, wat resulteert in een kraakhelder en vol geluid. De iPhone XS heeft óók een dubbele 12-megapixel camera en doet weinig onder aan de kwaliteit van de iPhone 11. Inzoomen zonder kwaliteitsverlies kun je er zelfs beter mee doen. De iPhone XR moet het met één camera doen. Dat is minder geschikt voor de echte camerafanaat, maar volstaat prima voor de doorsnee smartphonegebruiker.

Frontcamera: de iPhone 11 blinkt uit

Frontcamera

iPhone XS

iPhone XR

iPhone 11

Megapixel 7-megapixel 7-megapixel 12-megapixel
Video kwaliteit Full HD Full HD 4K
 

Ook bij de frontcamera is de iPhone 11 de echte uitblinker. De iPhone 11 is de eerste iPhone die met de frontcamera kan fotograferen in 12-megapixel en kan filmen in 4K. Selfies en videobelgesprekken zijn met dit toestel dan ook van de hoogste kwaliteit.

Snelheid en batterij

Snelheid

iPhone XS

iPhone XR

iPhone 11

Chip Apple A12 Apple A12 Apple A13
Werkgeheugen 3GB 3GB 4GB
 

Het is positief opvallend dat de iPhone XR een budgetgericht toestel is, maar over dezelfde kracht en snelheid beschikt als de iPhone XS. De accuduur van de iPhone XR (2942 mAh) is zelfs beter dan die van de iPhone XS (2658 mAh). En hoewel het OLED-scherm van de iPhone XS zuiniger is, moet het toestel meer pixels per inch aansturen. Dit komt omdat het scherm van de iPhone XS een hogere resolutie heeft dan de iPhone XR. Dat gezegd hebbende wint de iPhone 11 het van de drie toestellen. Dit toestel heeft hetzelfde LCD-scherm als de iPhone XR, maar bezit ook nog eens een grotere accu (3110mAh). Op het gebied van snelheid is de iPhone 11 op papier in ieder geval sneller. Dit komt door de nieuwe chip. In de praktijk merk je hier echter weinig van. De meest zware taken, zoals grafische games spelen en Augmented Reality-apps gebruiken, kun je met alle drie de toestellen moeiteloos doen!

iPhone 11 Augmented Reality

Conclusie

De iPhone XS, iPhone XR en iPhone 11 doen qua specificaties weinig voor elkaar onder. Als we de functies tegen de prijs afwegen, dan is onze conclusie dat de iPhone XR refurbished de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dit toestel kan zich absoluut meten met de toptoestellen. Betaal je liever iets meer voor een kraakhelder, kleurrijk beeldscherm en een sterkere behuizing? Kies dan de iPhone XS refurbished. Ben je een echte fotografieliefhebber en vind je kracht, nachtmodus, accuduur en snelheid enorm belangrijk? Dan is de iPhone 11 refurbished de beste keuze.

Refurbished iPhone kopen?

Toe aan een nieuwe iPhone? Refurbished is voordeliger dan nieuw. Wist je trouwens dat een refurbished aankoop niet alleen goed is voor de portemonnee, maar ook voor het milieu? We bezitten daarnaast over het keurmerk Refurbished, waardoor je altijd verzekerd bent van een goede aankoop. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

verschillen overeenkomsten iphone xs iphone xr iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?