Is je iPad batterij snel leeg? Dit moet je doen!

Is je iPad batterij snel leeg? Dit moet je doen!

Eén van de mooie eigenschappen van een refurbished iPad is zijn lange accuduur. Omdat de iPad en het besturingssysteem naadloos en effectief met elkaar samenwerken, kun je lang met een volle accu doen. Toch kan het voor komen dat de batterij van je iPad snel leegloopt. Gelukkig kun je dat met deze tips vaak zelf eenvoudig voorkomen.


Batterij iPad loopt snel leeg door apps

iPad batterij instellingen

Bepaalde applicaties op je iPad vragen meer van je batterij. Voornamelijk apps zoals Facebook en YouTube doen een beroep op je accuduur. Een manier om zowel batterij te besparen als opslagruimte vrij te maken is het verwijderen van deze applicaties. Facebook en E-mail kun je ook prima via je internetbrowser Safari gebruiken. Via Instellingen > Batterij zie je van iedere applicatie het batterijverbruik. Applicaties die jijzelf nauwelijks gebruikt maar wel een beroep doen op je batterij kan je direct verwijderen.

Batterij iPad loopt snel leeg door fel scherm

iPad True Tone

Een wellicht minder bekende functie is True Tone. True Tone dimt en verhoogt de helderheid van je beeldscherm afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht. Omdat True Tone de kleuren en helderheid van beeldscherm continu aanpast aan jouw situatie, verbruik je ook wat meer batterij. Zoals in de afbeelding te zien is kan je True Tone uitzetten via het Bedieningspaneel. Het Bedieningspaneel komt tevoorschijn wanneer je met je vinger rechts bovenin je beeldscherm naar beneden veegt. Het is echter ook mogelijk om het via Instellingen > Beeldscherm en Helderheid > True Tone te activeren.

Batterij iPad loopt snel leeg door locatievoorzieningen

iPad Locatievoorzieningen

Verschillende apps, zoals Buienradar en Google Maps, vragen veel van je accu omdat ze op de achtergrond gebruik maken van je locatievoorzieningen. Wanneer je deze apps voor het eerst installeert worden de locatievoorziening-instellingen voor de apps standaard op ‘altijd’ gezet. Dit betekent dat deze apps ook naar je locatie vragen wanneer je de apps niet gebruikt. Dit proces doet ook een beroep op je accu en dat is zonde: je gebruikt de apps immers niet. Via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen kan je per applicatie de locatievoorzieningen uitzetten of aanpassen naar jouw voorkeuren. Je kan ze ook allemaal in één keer uitschakelen.

Batterij iPad loopt snel leeg door apps op achtergrond

iPad Energiebesparingsmodus

Het automatisch ophalen van e-mails en nieuwsberichten zijn voorbeelden van achtergrondactiviteiten. Dit soort activiteiten kunnen ervoor zorgen dat je accu sneller leegloopt. Het activeren van Energiebesparingsmodus kan bevorderlijk zijn voor de batterijduur. De achtergrondactiviteiten worden zo gedimd. Push-meldingen zoals nieuwe e-mails worden dan niet meer getoond op je notificatiescherm, maar zijn alleen te vinden als je zelf de Mail-app opent. Energiebesparingsmodus activeren doe je eenvoudig via Instellingen > Batterij. Let op: voor deze functie dient je iPad te draaien op iPadOS 15.

Batterij iPad loopt snel leeg door automatisch verversen

iPad ververs op de achtergrond

Verschillende applicaties zoals Twitter en Instagram verversen hun informatie vaak op de achtergrond. Wat het doel hiervan is, is niet bekend. Maar wat wel bekend is, is dat deze applicaties ook prima functioneren wanneer je deze functie uitzet. Je schakelt Automatisch verversen uit via Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond.

Kalibreer de batterij

Soms kan het voor komen dat je batterijpercentage omlaag en weer omhooggaat, terwijl je vrijwel niks doet. Wanneer dit gebeurt, is het verstandig om je batterij te kalibreren. Je batterij blijft namelijk het meest optimaal als je op dit soort momenten je batterij kalibreert. Wanneer je dit doet, zal het batterijpercentage boven in je scherm ook weer kloppen. De batterij kalibreren werkt op deze manier.

Batterij vervangen

De batterij van je iPad gaat slijten door gebruik. Dit is een normaal en natuurlijk proces. Het zorgt er echter wel voor dat je batterij sneller leegloopt. Wanneer je alle voorgaande stappen hebt doorlopen en je batterij nog steeds snel leegloopt, kan het verstandig zijn om je batterij te vervangen.

Refurbished iPad kopen

Een refurbished iPad is bij Forza bijzonder scherp geprijsd. Daarnaast bieden wij twee jaar garantie en gratis laadaccessoires. Onze iPads zijn gecontroleerd op tientallen punten door erkende software en ervaren technici. Mede hierdoor hebben wij het keurmerk Refurbished. Heb je toch nog vragen over een refurbished iPad? Twijfel dan niet en neem gerust contact op met de servicedesk. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

ipad
← Vorige Volgende →