iPad Mini, de kleinste serie van Apple

23 September 2020 - 5 min read time
iPad Mini, de kleinste serie van Apple

Laatste update: 29-07-2021

De iPad Mini is, zoals de naam al doet vermoeden, de kleinste tablet van Apple. Waar tablets steeds groter worden, zijn de iPads uit de Mini-serie al sinds jaar en dag lekker compact. Er zit een 7.9-inch (19.75 cm) scherm op en dat maakt de tablet enorm handzaam en vooral erg handig voor gebruik buitenshuis. Voor welk type gebruiker is zo’n iPad geschikt? Welke iPads zitten er in deze serie? En wat kun je ermee?


iPad Mini, handig voor onderweg

De iPad Mini is compact en licht van gewicht. Er zijn meerdere iPad Mini’s op de markt. Ze hebben allemaal ongeveer hetzelfde formaat: 20,3 cm hoog, 13,5 cm breed, 0,6 cm dik en 300 gram licht. Je stopt zo’n iPad dan ook gemakkelijk in je tas en je voelt niet dat je hem bij je draagt. Dat maakt de iPad Mini het perfecte reis(for)maatje voor onderweg.

Voor wat je op een smartphone scherm niet goed kunt doen

De iPad Mini is ondanks zijn formaat lekker krachtig. Je kunt er dan ook bijna alles mee doen. Denk aan presentaties maken en voorbereiden, E-books lezen, je e-mail- en agenda beheren, vakantiefoto’s bewerken en Netflix-series streamen. De iPad Mini is vooral geschikt voor personen die geen grote iPad willen, maar wél iets comfortabeler willen dan een klein smartphonescherm.

Welke iPads vallen onder de Mini-serie?

De Mini-serie bestaat in totaal uit zes iPads. De iPad Mini 1, 2 en 3 zijn inmiddels vrij oud en kunnen de technologie van nu niet goed meer bijbenen. Wij bieden ze dan ook niet meer als refurbished iPad aan. Welke kun je nog wél nieuw en refurbished kopen?

Allround iPad Mini 4 (2014)

iPad Mini 4 refurbished

De iPad Mini 4 refurbished is uitgebracht in 2014. Deze tablet draait op de middenklasse A8-chip van Apple. Hiermee kun je vooral allround basiswerkzaamheden doen. Denk aan internetten, mobiele spelletjes spelen, boeken lezen en je agenda beheren. Je kunt de iPad Mini 4 lekker thuis op de bank gebruiken, de kinderen ermee vermaken of jezelf (onderweg) voorbereiden op je werkdag. In de basis breed inzetbaar dus!

Krachtige iPad Mini 5 (2019)

iPad Mini 5 refurbished

De iPad Mini 5 refurbished is uitgebracht in 2019. Deze tablet is een stuk krachtiger, want hij draait op de snelle A12-chip van Apple. Deze chip zit óók in de iPad Pro 2018 verwerkt en is krachtig genoeg om programma’s als Photoshop en augmented reality-apps soepel te laten werken. Ook grafisch intensieve spelletjes spelen kun je met de iPad Mini 5 uitstekend doen. Daarnaast is deze tablet de eerste iPad Mini die je kunt gebruiken met Apple Pencil. Dat maakt de iPad Mini 5 beter geschikt voor studie- en werkgerelateerde taken.

Vernieuwde iPad Mini 6 (2021)

iPad Mini 6 2021

Tijdens het Apple Event is de iPad Mini 6 aangekondigd. Deze tablet heeft voor het eerst een scherm die de gehele voorkant bedekt. De tablet is even compact, maar heeft dus een groter scherm van 8.3-inch. Ook is deze tablet een stuk krachtiger en geschikt voor gebruik met 5G. Dat zorgt al met al voor een snelle gebruikservaring, waarmee je onderweg de meest krachtige dingen kunt doen. De A15-chip is aanzienlijk sneller en opgewassen tegen de meest geavanceerde apps. De iPad Mini 6 is de eerste Mini-iPad waarbij de Touch ID-vingerafdrukscanner zich bovenop het device bevindt.

iPad Mini’s hebben een uitstekend scherm

Niet alleen het compacte formaat is een voordeel van de iPad Mini. De iPads hebben ook een uitstekend Retina LCD-display. De resolutie van dit scherm bedraagt 1536 x 2048 pixels, wat neerkomt op 326 pixels per inch. Dat is zo’n 100 pixels per inch meer dan bij de gemiddelde iPad met hetzelfde type beeldscherm. Wat merk jij hiervan? Een bijzonder goede leesbaarheid van kleine lettertjes en zichtbaarheid van kleine details! Dat maakt de iPad Mini uitermate geschikt voor het lezen van E-books en tekstbestanden.

Conclusie

De Mini-serie is de kleinste serie van Apple’s iPad. Deze iPads hebben een compact en handzaam scherm van een uitstekende kwaliteit. De iPad Mini 4 is geschikt voor allround basistaken en de iPad Mini 5 kan zich qua kracht en snelheid meten met de top. De iPad Mini 6 is het nieuwste, duurste en beste device uit de hele serie. De iPad Mini is erg handig voor onderweg en is daarnaast goed geschikt voor zaken die je op een kleiner smartphone scherm niet goed kunt doen.

iPad Mini refurbished kopen

De iPad Mini 4 en iPad Mini 5 zijn refurbished verkrijgbaar bij Forza. Omdat wij over het Keurmerk Refurbished beschikken en 2 jaar garantie geven, ben je verzekerd van een betrouwbare refurbished-aankoop die óók nog eens tot 60% voordeliger is dan nieuw! Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen thuisbezorgd met nieuwe laadaccessoires!

ipad mini 5 ipad mini 4 ipad mini ipad
← Vorige Volgende →