Software update op je iPad: zó doe je dat

Software update op je iPad: zó doe je dat

Een aantal keer per jaar voert Apple software-updates door. Deze updates zijn nodig om de veiligheid te blijven waarborgen, om bugs te verhelpen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Regelmatig je iPad updaten kan dus een zeer waardevol actiepunt zijn. In deze handleiding leggen we je uit hoe je je iPad refurbished een software update geeft.


Software update installeren op je iPad

Het besturingssysteem waar de iPad op draait heet iPadOS. iPadOS is eigenlijk iOS, maar dan geoptimaliseerd voor de iPad. Tot het najaar van 2019 heette de software voor de iPad ook iOS. Maar omdat het grotere scherm van de iPad veel meer tot zijn recht komt als er meer functies aan het besturingssysteem toegevoegd zouden worden, besloot Apple dit iPadOS te noemen. Je iPad geeft een notificatie door wanneer er een update van iPadOS klaar staat om te downloaden. Een software update installeren op je iPad doe je als volgt:

 

 1. Druk op ‘Instellingen’
 2. Druk op ‘Algemeen’
 3. Druk op ´Software-update’ 
  Druk op Algemeen
 4. Druk op ‘Download en Installeer´
 5. Druk op ´Installeer´ Druk op Installeer
 6. Toets je toegangscode in

Automatische software update op iPad instellen

Je iPad is geüpdatet als deze stappen zijn doorlopen. Het is echter ook mogelijk om de je iPad automatisch te updaten. Dit doe je als volgt:

 1. Druk op ‘Instellingen’
 2. Druk op ‘Algemeen’
 3. Druk op ‘Software-update’
 4. Druk op ‘Automatische updates’
 5. Schuif de bolletjes naar groen afhankelijk van je voorkeur

Druk op Automatische Updates

Software update op iPad niet mogelijk

Op sommige momenten kan het voor komen dat updaten niet mogelijk is. Een veelvoorkomende reden is een te vol opslaggeheugen. Opslagruimte vrijmaken is dan de enige oplossing. Het verwijderen van bestanden zoals video’s en zware apps is het meest efficiënt, omdat je zo sneller ruimte vrijmaakt dan bij kleine bestanden. Als je niet weet welke bestanden en apps de meeste ruimte in beslag nemen, raden we je aan om te kijken naar Instellingen > Algemeen > Apparaat-opslag.

Refurbished iPad kopen?

Merk je dat je iPad traag begint te worden? Kan je je iPad niet meer updaten omdat het de nieuwste software niet ondersteunt? Of merk je dat je meer opslaggeheugen nodig hebt? Dan is een nieuwe iPad wellicht het overwegen waard. Bij Forza bieden wij refurbished iPads voor schrikbarend scherpen prijzen aan. De iPads zijn op tientallen punten door professionele software en ervaren technici gecontroleerd. Hierdoor dragen wij het keurmerk Refurbished en ben jij, samen met de twee jaar garantie, verzekerd van een superaankoop. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

ipad
← Vorige Volgende →