Wat is iPadOS

Wat is iPadOS

iPadOS is het besturingssysteem van Apple iPad. Dit besturingssysteem volgt het oude iOS op. iPadOS bevat veel uitgebreide en laptop-achtige functies, zodat je alles uit je refurbished iPad kunt halen.


De beperkingen van iOS op de iPad

Besturingssysteem iOS op Apple iPad

Lange tijd, tot en met september 2019 om precies te zijn, draaien iPads op het besturingssysteem iOS. Dit is van origine het besturingssysteem van de iPhone. Daar is niks mis mee, behalve dat het grotere schermoppervlak van de iPad niet optimaal benut werd. Zo was er veel onnodige ruimte tussen de app-iconen, kon je alléén internetten via de mobiele-browser en was het ook níet mogelijk om meerdere apps en bestanden naast elkaar te gebruiken. En dat terwijl er ruimte genoeg is op zo’n iPad scherm.

iPadOS brengt de oplossing

Besturingssysteem iPadOS op Apple iPad

Apple besloot in 2019 om iPads en iPhones softwarematig van elkaar te scheiden: iOS 13 voor de iPhones, iPadOS 13 voor de iPads. Dat heeft veel verbeteringen opgeleverd, want dankzij dit nieuwe besturingssysteem kun je wél alles uit je iPad halen, zoals:

Een geoptimaliseerd beeldscherm

De loze ruimte tussen app-iconen is weg. Hierdoor kun je meer iconen op het beginscherm plaatsen en zelfs widgets, zoals het weer en je agenda, toevoegen aan het beginscherm.

Eindelijk multitasken

iPadOS benut het grote iPad-scherm optimaal. Zo kun je twee (Word) bestanden naast elkaar zetten en tegelijkertijd gebruiken. Hetzelfde kun je óók met apps doen. Dankzij deze Split View-functie kun je snel schakelen tussen meerdere apps die je tegelijkertijd gebruikt.

Updaten naar iPadOS 14

Apple iPad updaten naar iPadOS

Inmiddels is iPadOS 14 het meest recente besturingssysteem. Lees hier alles over iPadOS 14. Je kunt helaas niet elke iPad updaten naar dit besturingssysteem. Dat komt omdat oudere iPads niet krachtig genoeg zijn en dus niet met iPadOS overweg kunnen. Ben je benieuwd of iPadOS ondersteuning biedt aan jouw iPad?

iPadOS-ondersteuning

Voordelig gebruikmaken van iPadOS

Wil je gebruikmaken van alle leuke functies van iPadOS, maar valt jouw oude iPad buiten de boot? Dan is het aan te raden om een recentere iPad aan te schaffen die wel met iPadOS overweg kan. Dat hoeft niet duur te zijn als je kiest voor een refurbished iPad. Je kunt tot 60% besparen ten opzichte van de nieuwprijs, zónder dat je inlevert op de hoge kwaliteit die je van Apple mag verwachten. Vandaag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd met 2 jaar garantie, gratis laadaccessoires en kosteloos retourneren binnen 14 dagen.

Bekijk refurbished iPads

ipados ipad
← Vorige Volgende →