iPhone 11 vs iPhone 11 Pro: wat is het verschil?

02 Maart 2021 - read time
iPhone 11 vs iPhone 11 Pro: wat is het verschil?

Met de komst van de iPhone 11-serie in 2019 is er een nieuw dilemma ontstaan. Moet je bij een upgrade kiezen voor de normale iPhone 11, of toch voor de duurdere iPhone 11 Pro? Een lastige keuze, want beide toestellen zijn mooi, supersnel en groots op cameragebied. Wat is het verschil en welk toestel past bij jou? Alles over de iPhone 11 vs 11 Pro lees je hier.


Budgetgerichte iPhone 11 vs hig-end iPhone 11 Pro

De iPhone 11 refurbished is een budgetgerichte iPhone waarbij niet de duurste technieken en materialen zijn gebruikt. Zo heeft dit toestel gewoon aluminium randen en een LCD-beeldscherm. Dit toestel had dan ook een introductieprijs van €809. De iPhone 11 Pro refurbished is een absoluut high-end smartphone die wél de duurste technieken en materialen heeft. Daar betaal je flink voor, want dit toestel had een introductieprijs van €1.159. Een behoorlijk verschil in prijs tussen de iPhone 11 en 11 Pro dus!

Uiterlijk verschil iPhone 11 en 11 Pro

Uiterlijk verschil iPhone 11 en iPhone 11 Pro

Uiterlijk verschil

iPhone 11

iPhone 11 Pro

Lengte 150.9 mm 144 mm
Breedte 75.7 mm 71.4 mm
Dikte 8.3 mm 8.1 mm
Gewicht 194 gram 188 gram
Behuizing Glas en aluminium Glas en roestvrijstaal
Kleuren Zwart, wit, rood, geel, paars en groen Middernachtgroen, goud, zilver, spacegrijs
 

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro hebben overeenkomsten. Zo zijn de zwarte inkeping (notch) aan de voorkant, een toestel-vullend display met dunne schermranden en de glazen achterkant, geschikt voor draadloos opladen, hetzelfde. Tóch is er ook een duidelijk verschil tussen de iPhone 11 en 11 Pro. Zo is de iPhone 11 iets groter en heeft het toestel een aluminium behuizing in zes vrolijke kleuren. De iPhone 11 Pro heeft premium kleuren en heeft duurdere en stevigere randen van roestvrijstaal. Ook valt bij de iPhone 11 Pro de extra camera aan de achterkant meteen op. Daarover later meer.

Beeldscherm verschil iPhone 11 en 11 Pro

Een duidelijk verschil tussen de iPhone 11 en 11 Pro is te vinden bij het beeldscherm. De iPhone 11 Pro heeft namelijk een hoogwaardig OLED-scherm, terwijl de iPhone 11 het met een LCD-scherm moet doen. Wat OLED in het kort beter maakt?

  • Grotere contrasten tussen lichte en donkere kleuren
  • Meer pixels per inch, dus meer scherpte en details
  • Strak op de rand afgewerkt, dus geen schermranden

Beeldscherm verschil iPhone 11 en 11 Pro

iPhone 11: LCD-scherm

De iPhone 11 heeft een LCD-beeldscherm van 6.1-inch groot dat niet helemaal randloos is. Dat komt omdat LCD niet buigzaam is en dus niet strak op de rand afgewerkt kan worden. Het scherm is met een resolutie van 1792 x 828 pixels helder, geeft kleuren realistisch weer en is zuinig. Wel heeft dit scherm moeite met het weergeven van donkere kleuren. LCD is namelijk een paneel dat door achtergrondverlichting verlicht wordt. Bij donkere kleuren is het paneel zoveel mogelijk gedimd, maar perfect zwart wordt het nooit. LCD kan dan wel weer enorm helder worden ingesteld.

iPhone 11 Pro: OLED-scherm

Dan de iPhone 11 Pro. Dit toestel heeft een 5.8-inch OLED-beeldscherm dat wél randloos is. En dankzij de resolutie van 2436×1125 pixels zie je meer details. Dankzij de dure OLED-technologie heb je grotere kleurcontrasten, waarbij het verschil vooral duidelijk zichtbaar is bij donkere kleuren. Dat komt omdat OLED uit losse pixels bestaat die individueel aan- en uitgezet kunnen worden. Bij zwart staat de pixel simpelweg uit. Zwart is dus ook écht zwart.

Camera verschil iPhone 11 en iPhone 11 Pro

Nóg een relatief groot verschil tussen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro is te vinden op camera-gebied. Laten we voorop stellen dat de iPhone 11 camera, zeker voor een budgetmodel, zeer goed is! Als eerste iPhone kan dit toestel via de frontcamera filmen in 4K en fotograferen in 12-megapixel. Verder heeft dit toestel een dubbele 12-megapixel camera. Hiermee kun je voor het eerst Ultragroothoekfoto’s en échte Nachtfoto’s maken. Het enige wat de iPhone 11 niet zo goed kan, is inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Hiervoor heb je de iPhone 11 Pro nodig, want dit toestel heeft een derde cameralens: een telelens. Hiermee kun je objecten die zich ver weg bevinden wél scherp op beeld krijgen als je erop inzoomt.

Camera verschil iPhone 11 en 11 Pro

Overige specificaties

De iPhone 11 én iPhone 11 Pro worden beide aangestuurd door de krachtige A13-chip van Apple. Oók hebben beide toestellen 4GB werkgeheugen. Een verschil in snelheid is er dus niet! Bij de budgetgerichte iPhone 11 en de high-end iPhone 11 Pro starten apps direct op, switch je soepel van de ene naar de andere app en geniet je van een fenomenale accuduur. Wel is er een klein verschil in maximale opslagcapaciteit, die bij de iPhone 11 Pro 512GB is en bij de iPhone 11 256GB bedraagt. Op dit verschil na houden de iPhone 11 en 11 Pro elkaar wat betreft specificaties mooi in evenwicht!

Conclusie verschil iPhone 11 en 11 Pro

De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro zijn twee toptoestellen in de smartphonewereld. Het OLED-scherm, de luxe roestvrijstalen randen en de drie camera’s maken hét verschil. De iPhone 11 Pro is hierdoor completer en meer premium, maar daar staat wel een forse prijs tegenover. Wil je gewoon een razendsnelle smartphone waarmee je uitstekende foto’s maakt? Dan is de iPhone 11 ook écht prima. Het toestel is lekker kleurrijk en een stuk voordeliger dan de Pro-variant. Je krijgt er wel een iets minder goed beeldscherm voor terug.

Refurbished al overwogen?

iPhones zijn en blijven altijd duur in aanschaf, maar er is een betaalbaar en betrouwbaar alternatief voor nieuw: refurbished! Een refurbished iPhone van Forza is op 50 technische punten gecontroleerd, indien nodig gerenoveerd en gereinigd. 100% technisch functioneel dus. Het verschil met nieuw is enkel cosmetisch. Als je een krasje niet erg vindt of bereid bent om lichte gebruikersschade met een beschermhoes te camoufleren, kun je met een refurbished iPhone van Forza flink besparen op de nieuwprijs. Daarnaast krijg je er altijd gratis laadaccessoires én 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) bij! Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen bezorgd!

verschillen iphone 11 pro iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?